Is Hades 2 beter dan de eerste? - Afgelopen Weekend

Is Hades 2 beter dan de eerste? - Afgelopen Weekend

Met Animal Well en Death Stranding (irl)

Met dank aan Hemelvaart hebben we weer een paar extra dagen weekend achter de rug, dus er is genoeg gespeeld, gelezen en gekeken door de redactie van Gamer.nl.

Marcel Vroegrijk

Ik heb er hemelvaart achter gezet afgelopen weekend en zowaar twee (!) games uitgespeeld. De eerste was Animal Well. Een heerlijke puzzelgame/metroidvania met lieve (en minder lieve) diertjes. Ik voel alleen niet de behoefte om alle obscure geheimen te gaan zoeken. Verder heb ik ook 1000xRESIST gespeeld, een erg goed geschreven, verhaalgedreven game over aliens, kloons, de pandemie, de relatie met je moeder (ook relevant dit weekend) en de spagaat waarin je zit als tweede generatie immigrant wanneer je je niet thuisvoelt bij je ouders anders en hun cultuur, maar ook niet bij die van leeftijdgenoten.

Animal Well

Dunke van Boekel

Een verlengd weekend betekent voor mij een kleine inhaalslag qua mediaconsumptie. Een hele dag D&D spelen bijvoorbeeld, maar ook heb ik heel Baby Reindeer gebinged, direct gevolgd door Rise- en Dawn of the Planet of the Apes. Die twee had ik al eens gekeken, dus alleen War staat nog op de planning voordat ik een bioscoopbezoekje in de planning zet. Ook de tweede volume van Chris Claremont's Uncanny X-Men zit achter de rug, waarna ik een pauze heb ingelast met de mutanten om wat relevante literatuur te lezen: Against the Loveless World. Ook de PlayStation ging aan voor Animal Well (review komt eraan!) en Overwatch 2. Oh, en nog wat Great Ace Attorney Chronicles op de Switch. Daar kom je die vier dagen wel mee door, maar nu gaan we weer knallen!

The Great Ace Attorney Chronicles

Thijs Barnhard

Ooit gehoord van Kero Blaster? Deze tweede game van de Cave Story ontwikkelaar draait om een kikker met een geweer en een jetpack. In steeds uitdagendere levels moet je een weg schieten om steeds op het einde een eindbaas te verslaan. Zo simpel kan het gewoon zijn! Ik ben er dit weekend aan begonnen en de levels worden steeds net een beetje lastiger zodat ieder wapen in je arsenaal ook echt nodig is. Verder ben ik ook met Animal Well begonnen en hoewel ik nog niet echt ver ben is de vibe van die game werkelijk perfect.

Kero Blaster

Jacco Peek

Ik heb een heerlijk weekend gehad! Veel tijd gespendeerd aan sporten, picknicken en wandelen, maar ook gamen. Zowaar heb ik wat tijd gestoken in Hades 2, die me met elke run steeds meer opzuigt. In tegenstelling tot het eerste deel – vraag me niet waarom – haal ik steeds meer voldoening uit de toch wel bikkelharde moeilijkheidsgraad en het combineren van boons. Bovendien voelt ‘ie al behoorlijk af, en dat is voor Early Access de laatste tijd geen gegeven.

Daarnaast ben ik nog altijd bezig met een geheime game, deed ik een playtest van m’n broers nieuwe game, raakte ik gefrustreerd in Stellar Blade en keek ik voor het eerst Blade Runner 2049.

Hades 2

Tom Kauwenberg

Dit weekend was ons laatste momentje in IJsland, dus gegamed heb ik niet veel. Wel zou je dat hele land een Death Stranding-simulator kunnen noemen. Het is allemaal heerlijk kaal, uitgestrekt en de natuur voelt soms een beetje buitenaards, maar mooi is het wel. Die bizarre uitzichten ga ik missen, al verlang ik ook wel weer naar mijn pc'tje thuis, na al dat gras aanraken. Hades staat startklaar op de Steam Deck voor in het vliegtuig terug!

Is Hades 2 beter dan de eerste? - Afgelopen Weekend-JMzBfFG1Qiy376fBMt-txA

Luuc ten Velde

Het weekend was zeker genieten! Naast de nodige zonnestralen opvangen, zijn er ook flink wat uren virtueel gespendeerd. Opvallend genoeg verwijs ik naar Jacco's stuk, want mijn weekend zag er grotendeels hetzelfde uit. Er gingen wat uren naar Hades 2, een (nog een beetje) geheime game en er werd een beginnetje gemaakt aan Stellar Blade. Ik snak vooral naar meer uren in Hades 2, al begin ik me langzaam af te vragen of ik dan niet te veel speel voor de 1.0-versie uitkomt.

Hades 2

Jari Klapwijk

Ik zag een fragmentje voorbij komen van Psychodyssey, een documentairereeks over de onstuimige ontwikkeling van Psychonauts 2. Daarom ben ik daar maar eens aan begonnen. Het is echt fantastisch om te zien hoe een groep gepassioneerde creatievelingen - onder leiding van meesterbrein Tim Schafer - te werk gaat. Bovendien is het hartstikke leerzaam om te zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij zo'n game. Eén nadeel: het maakt me nog veel bozer over de sluitingen van Tango Gameworks, Arkane Austin en Roll7. Maar toch is het een aanrader voor iedere gameliefhebber! En het staat gewoon op YouTube.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou