Grand Theft Auto 6: deze locaties zien we (waarschijnlijk) terug

Grand Theft Auto 6: deze locaties zien we (waarschijnlijk) terug

Met vakantie naar Leonida

GTA 6 speelt zich af in Leonida, het fictieve Florida, zoals Rockstar deze week liet zien in de eerste trailer. Dit betekent dat Vice City én de omringende gebieden de spelwereld betreffen. De trailer onthulde verschillende locaties die duidelijk geïnspireerd zijn door het echte leven of die terug te leiden zijn naar GTA: Vice City. Dit zijn alle locaties die we alvast konden uitmaken.

Florida Everglades

De Florida Everglades is de grootste subtropische wildernis in het zuiden van de staat, en bestaat uit een netwerk van bossen, wetlands en prairies. De wildernis loopt helemaal door tot aan Florida Bay en bekendstaat om de vele wilde dieren. Aan aantal hiervan zagen we terug in de trailer, zoals alligators en exotische vogels.

Grand Theft Auto 6: deze locaties zien we (waarschijnlijk) terug-Sg-nM5ZLQI2yhQszIuHLsQ

De Everglades in Florida

Grand Theft Auto 6: deze locaties zien we (waarschijnlijk) terug-P90SH0fpQV2EY9RjMpz9eA

De Everglades in de GTA 6-trailer, met waarschijnlijk een nieuw voertuig

500 Brickell

500 Brickell is een wooncomplex in de wijk Brickell in Miami, Florida, Verenigde Staten. Het complex bestaat uit twee woontorens: 500 Brickell West Tower en 500 Brickell East Tower. De gebouwen zijn vooral herkenbaar door het cirkelvormige gat in het midden van de torens. Dit detail is onmiskenbaar te zien in de trailer van GTA 6.

Grand Theft Auto 6: deze locaties zien we (waarschijnlijk) terug-WuIS_LNySNiBCjoGoEQr0w

500 Brickell in Miami

Grand Theft Auto 6: deze locaties zien we (waarschijnlijk) terug-MQiz-gTtQTSTdcaPds6L0g

Rechts in beeld een gebouw wat er veel op lijkt

Biscayne Island

Key Biscayne is een eiland in Florida en ligt tussen de Atlantische Oceaan en Biscayne Bay, rechts van Miami. Net als in het echt zijn er in de trailer tolpoortjes te zien op het eiland. In GTA: Vice City was het ook de plek waar Vercetti Estate stond. Het eiland is verbonden met de Tuttle Bridge, vernoemd naar de zakenvrouw Julia Tuttle die in de 19e eeuw het landgoed bezat waarop Miami werd gebouwd. Ze staat bekend als de 'Mother Of Miami' en was de enige vrouw die een grote Amerikaanse stad stichtte. De brug loopt van I-95 naar Miami Beach door naar de Biscayne Bay.

Grand Theft Auto 6: deze locaties zien we (waarschijnlijk) terug-Z0A_B_RBReKN7AEF6POI_A

Biscayne Island in de GTA 6-trailer

Ocean Drive

Deze South Beach-locatie in Miami is beroemd om zijn art deco en kubistische huizen, bars en restaurants. De meeste huizen zijn pastel gekleurd en worden vaak met neonlampen verlicht - iets waar de stad natuurlijk bekend om staat. Hier is ook het Colony Hotel, wat in GTA: Vice City het Boardwalk Hotel heette. Net als in die game staat er een oude, gele supercar voor het hotel geparkeerd.

South Beach

In de buurt van Ocean Drive ligt het populaire strand South Beach. De trailer laat het drukbezochte strand zien. Er zijn niet alleen veel mensen op het strand, maar ook hondjes, vogels en verschillende dieren in de zee, waaronder dolfijnen en haaien. Het valt ook op hoe ridicuul de wereld van GTA 6 wordt: in de achtergrond zie je een man met zijn telefoon het achterste van een vrouw filmen, waarschijnlijk door de focus op social media in de game.

Grand Theft Auto 6: deze locaties zien we (waarschijnlijk) terug-SLzzPpAmTYiCQ3hEjrFSeQ

South Beach, Miami

Grand Theft Auto 6: deze locaties zien we (waarschijnlijk) terug-YI73qaSyT5G9vhaGwUXiOA

South Beach in de GTA 6-trailer

Florida Keys

De Florida Keys is een archipel van ongeveer 1700 kleine eilandjes, die verbonden zijn met een grote snelweg. Deze snelweg is ook te zien in de trailer, samen met een kapotte brug die er in het echt ook staat. Er wordt gespeculeerd dat deze kapotte brug een van de Stunt Jump-locaties wordt. In de verte zie je trouwens ook de ‘Fat Albert Blimp’. In het echt wordt deze zeppelin gebruikt om de omgeving te scannen op drugsboten.

Grand Theft Auto 6: deze locaties zien we (waarschijnlijk) terug-HFgrXledRby2cnutCAgtJg

De brug in Florida richting Bahia Honda State Park

Grand Theft Auto 6: deze locaties zien we (waarschijnlijk) terug-BZhJS6iWR_aHwds6JNpd5A

De snelweg richting een archipel in de GTA 6-trailer, met net als in het echt rechts een kapotte brug

King Of Diamonds

Deze beroemde nachtclub staat bekend als stripclub en is een van de beroemdste nachtclubs in Miami. De club trekt regelmatig beroemdheden, atleten, hiphopsterren en andere muzikanten aan. In 2018 werd de club gesloten, maar heropende in 2020.

Grand Theft Auto 6: deze locaties zien we (waarschijnlijk) terug-SwWnEU2sQQ6vCZML1Sc7RA

Een versie van King Of Diamonds in de GTA 6-trailer

Wynwood

Dit staat bekend als een van de hipste buurten in Miami, bekend om zijn ambachtelijke brouwerijen en kunstgalerieën, maar ook om Wynwood Walls - een openluchtmuseum met straatkunst. In de trailer zien we veel gepimpte auto’s, waardoor veel kijkers van de trailer denken dat we auto’s wellicht wel uitgebreid kunnen customizen in de game.

Grand Theft Auto 6: deze locaties zien we (waarschijnlijk) terug-QJLnWY0oRiiCAqh4uIJnrQ

Wynwood 3627, Miami

Grand Theft Auto 6: deze locaties zien we (waarschijnlijk) terug-RaZVS4h_TqKovOpOnYa6dw

De beelden van Wynwood in de GTA 6-trailer

State Road 91

Deze weg, ook wel bekend als Turnpike Road, loopt over een lengte van 500 kilometer door de staat, door Miami en komt langs bekende plekken als Fort Lauderdale en West Palm Beach. Of we die twee locaties ook in GTA 6 gaan zien is nog niet bekend.

Grand Theft Auto 6: deze locaties zien we (waarschijnlijk) terug-K-kmL4uAR0Sgy9XY3sCo-w

State Road 91, Florida

Grand Theft Auto 6: deze locaties zien we (waarschijnlijk) terug-DrN7S6RsSzKzVfbnUox-cQ

Het eerste shot uit de GTA 6-trailer, met onderin waarschijnlijk de State Road 91

Een Sunoco-tankstation

Dit kan overal in Leonida zijn, want dit Sunoco-tankstations komen voor in heel Florida en de rest van de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft in de game natuurlijk wel een andere naam, Arrow. Wat vooral opvalt zijn de gekke taferelen die zich afspelen voor Arrow. Zo zien we een bijna naakte man die wordt achtervolgd door de politie.

Grand Theft Auto 6: deze locaties zien we (waarschijnlijk) terug-BlV3XCkfSj2QNBSU9ztShQ

Een Sunoco-tankstation is Lawrenceville, Pittsburgh

GTA 6 trailer

De naakte man die rondrent bij een Arrow in de GTA 6-trailer

Flanigan’s Big Daddy’s

Flanigan's is een bekende fastfoodketen in het zuiden van Florida. De keten is opgericht in de jaren 80 door Joseph 'Big Daddy' Flanigan en is gespecialiseerd in vis en zeevruchten. In de trailer van GTA 6 zit een vergelijkbaar logo dat veel overeenkomsten heeft met het origineel. De naam van de keten in de game is Uncle Jack's.

Grand Theft Auto 6: deze locaties zien we (waarschijnlijk) terug-BsTssxXwQ0-DS04eo1-OGA

Wat kunnen we nog verwachten?

De trailer laat ook hints zien naar locaties die later niet meer terugkomen in de trailer. In een shot zien we Lucia bijvoorbeeld op de snelweg rijden, terwijl ze gefilmd wordt door een voorbijganger. Terwijl ze daar rijdt zien we verschillende plaatsnamen op de borden boven de weg hangen, waaronder Kelly County, VCI Airport, Catalan Boulevard, en Stockyard Downtown. Kelly County is waarschijnlijk het grotere gebied in Leonida buiten de grenzen van Vice City. Ondertussen lijkt VCI Airport in het HD-universum de naam te zijn voor het vliegveld, wat in Vice City nog bekend stond als Escobar Airport.

Grand Theft Auto 6: deze locaties zien we (waarschijnlijk) terug-SkW1rN1VTIiw9hc177n7lw

Bovenstaande halen we uit slechts een eerste trailer van ongeveer anderhalve minuut. Het lijkt er in ieder geval op dat Rockstar Games de spelwereld met veel oog voor detail ontwikkelt en hint naar meer. Voorlopig moeten we het hier echter helaas mee doen: afgaande op voorgaande games duurt het nog even voordat er nieuwe beelden verschijnen.

Lees in de tussentijd onze traileranalyse, verwijzingen naar het echte leven, onze mening over de trailer en het uitgebreide geruchten- en feitenoverzicht.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik ben heel benieuwd. Aan de ene kant al heel tof wat we hebben kunnen zien. Maar mijn gevoel zegt dat dit nog maar een puntje van de ijsberg is. Zeker aangezien een aantal hardnekkige geruchten die rondgaan. Zoals dat er. 3 grote steden zijn.

[Reactie gewijzigd door MARQ242 op 9 december 2023 - 12:36]

0
test

Ondanks de gelekte beelden en de trailer hebben we inderdaad nog bijzonder weinig van de wereld gezien. We weten wel aardig wat van Vice City en in het zuiden rond de Caraïbische Zee, en hier en daar een klein plekje met dank aan de gelekte beelden, maar dat is het dan ook wel. Hier een website van mensen die samen op basis van de beelden die we hebben de map in elkaar proberen te zetten: https://vimap.saamexe.com/map

0
test

GAve trailer hoor. Ik kijk er zeer naar uit. Ik moet wel gaan sparen voor een nieuwe pc maar ik heb voldoende tijd om dat voor elkaar te krojgrn

0

Aanbevolen voor jou