De meest interessante Nintendo Switch-games die dit najaar nog verschijnen

De meest interessante Nintendo Switch-games die dit najaar nog verschijnen

De ‘laatste fase’ van de Switch?

Het lijkt erop dat de Nintendo Switch na zes jaar op z’n einde loopt. Her en der zijn er geruchten over een nieuw platform en het aantal grote titels droogt op. Gelukkig verschijnt er dit jaar nog een flink aantal titels: dit zijn de interessantste Switch-games die in 2023 verschijnen.

Disney Illusion Island – 28 juli

Disney Illusion Island is een co-op-platformer waarbij spelers de controle over Mickey Mouse, Minnie Mouse, Goofy en Donald Duck krijgen. Meer dan andere platformers staat samenwerking centraal om samen door de levels te komen, al hebben de verschillende personages geen unieke vaardigheden. Toch is Illusion Island een leuke titel om in de gaten te houden, al is het alleen maar om de Rayman Origins-achtige stijl.


Reserveer hier een exemplaar van Disney Illusion Island.

Disney Illusion Island

Sea of Stars – 29 augustus

Sea of Stars is een rpg ontwikkeld door Sabotage Studio. Het spel speelt zich af in hetzelfde universum als het vorige spel van de ontwikkelaar, The Messenger, en biedt turn-based gevechen en een werkelijk prachtige pixel-artsyle. Spelers volgen de avonturen van twee helden die moeten samenwerken om de krachten van de duisternis te bestrijden en de sterren te redden. En niet te vergeten: Chrono Trigger-componist Yasunori Mitsuda verzorgt de soundtrack van de game, en dat merk je.

Sea of Stars

Ghost Trick: Phantom Detective – 30 juni

Ghost Trick: Phantom Detective is een avonturenspel dat oorspronkelijk werd uitgebracht op de Nintendo DS en later werd geporteerd naar iOS. Het spel is ontwikkeld door Capcom en laat spelers in de huid kruipen van een geest die zijn eigen moordzaak moet oplossen. De game is in de jaren na verschijning uitgegroeid tot een cult-klassieker, dankzij de interessante verhaallijn, unieke grafische stijl en uitdagende puzzels die spelers moeten oplossen om de overkoepelende zaak op te lossen.

Ghost Trick: Phantom Detective

Master Detective Archives: Rain Code - 30 juni

Master Detective Archives: Rain Code is een detective-avonturenspel ontwikkeld door Too Kyo Games en uitgegeven door Spike Chunsoft, oftewel de makers van de Danganronpa-reeks. Alleen daarom is het voor liefhebbers van visual novels de moeite waard om de game in de gaten te houden. Het spel speelt zich af in een lucid-noir wereld waarin het altijd regent en hoofpersoon Yuma wordt achtervolgd door een geest. De combinatie van mysteries oplossen en vechten in een labyrint betekent een nieuwe richting voor de ontwikkelaars, dus laten we hopen dat het uit de verf komt.

Reserveer hier een exemplaar van Master Detective Archives: Rain Code

De meest interessante Nintendo Switch-games die dit najaar nog verschijnen-63568378

Oxenfree 2: Lost Signals - 12 juli

Oxenfree 2: Lost Signals is het vervolg op het door verhaalgedreven spel Oxenfree, ontwikkeld door Night School Studio. Het eerste deel werd geprezen om zijn paranormale twist op het tienerdrama en uniek dialoogsysteem, waarbij spelers steeds drie opties hebben die meer onthullen. Oxenfree 2 speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen in de eerste game af en volgt dit keer het personage Riley Poverly, die mysterieuze radiosignalen onderzoekt in een klein kustdorpje. Veel meer weten we nog niet over de game, maar dit avontuur klinkt als een prima avontuur voor op vakantie.

Oxenfree 2: Lost Signals

Super Mario Bros. Wonder - 20 oktober

Waar we al jaren hopen op Super Mario Odyssey 2, krijgen we op 20 oktober the next best thing: de 2D-platformer Super Mario Bros. Wonder. Grafisch heeft het spel een ander uiterlijk dan de New Super Mario Bros.-reeks. De game doet een beetje aan de schilderachtige levels uit New Super Mario Bros. U, met speelse animaties en kleuren in lijn met Yoshi’s Island.

Ook nieuw is het item genaamd de wonderbloem. Wanneer spelers dit item pakken, kunnen er volgens Nintendo allerlei ‘opmerkelijke dingen’ gebeuren die de gameplay veranderen. Zo kunnen buizen tot leven komen en kan het uiterlijk van Mario compleet veranderen. Ook nieuw is een power-up waarmee Mario in Olifant-Mario kan veranderen. Spelers kunnen daarnaast met Peach, Daisy, Yoshi, Toad en Luigi in co-op spelen – een ideale platformer voor de feestdagen dus.

Reserveer hier een exemplaar van Super Mario Bros. Wonder.

Super Mario Bros. Wonder

WarioWare: Move It  - 3 november

WarioWare: Move It werd tijdens de Nintendo Direct-livestream onthuld en komt op 3 november uit. De geinige partygame laat spelers met in elke hand een Joy-Con-controller allerlei microgames spelen, die deze keer vooral gericht zijn op de bewegingssensoren van het platform. In totaal zijn er meer dan tweehonderd van deze minispellen die elk maar een paar seconden duren en elkaar in rap tempo opvolgen. Met een lokale multiplayermodus voor tot vier spelers lijkt WarioWare: Move It een mooie aanvulling te zijn op Nintendo’s multiplayeraanbod.

Reserveer hier een exemplaar van WarioWare: Move it.

De meest interessante Nintendo Switch-games die dit najaar nog verschijnen-63568372

Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars - 17 november

Super Mario RPG leeft! Een remake van de SNES-game Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars komt namelijk op 17 november naar de Nintendo Switch. Het spel wordt voorzien van moderne graphics en gameplay, zonder de turn-based gameplay en humoristische schrijfstijl uit het oog te verliezen.

In de game moeten Mario en zijn vrienden Smithy zien te verslaan, die de zeven delen van de Star Road heeft gestolen. Het oorspronkelijke spel werd ontwikkeld door Square en uitgebracht door Nintendo in 1996 voor de SNES in Japan en Noord-Amerika. De SNES-versie kwam in Europa niet uit, al verscheen het spel wel op de Virtual Console van de Wii en Wii U en de Super NES Classic Edition.

Reserveer hier een exemplaar van Super Mario RPG.

Super Mario RPG

Detective Pikachu Returns - 6 oktober

Een vervolg op de Detective Pikachu verschijnt dit najaar eindelijk op Nintendo Switch. De tweede game heet voluit Detective Pikachu Returns en verschijnt op 6 oktober. Buiten de trailer zijn er nog geen details over het spel bekend. Duidelijk is in ieder geval dat Pikachu – die nog steeds klinkt als Danny DeVito - weer als detective op de voorgrond treedt. Net als in het eerste deel bestaat de gameplay vermoedelijk weer uit het oplossen van verschillende zaken door plaats-delicten te onderzoeken en pokémon te ondervragen. Er gingen overigens geruchten dat ook de film een vervolg zou krijgen, maar acteur Justice Smith meldde vorig jaar dat hij niet verwacht dat die film gemaakt gaat worden.

De meest interessante Nintendo Switch-games die dit najaar nog verschijnen-63568317

Metal Gear Solid Collection Vol. 1 - 24 oktober

Snake is een soort van terug in de Metal Gear Solid Collection Vol. 1. Deze verzameling bevat Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty en Metal Gear Solid 3: Snake Eater, samen met de MSX-versies van Metal Gear en Metal Gear 2: Solid Snake en de NES-games Metal Gear en Snake's Revenge: Metal Gear 2. De games zijn HD-remasters en geen volledige remakes, daarvoor moeten we wachten op de  volledige remake van Metal Gear Solid 3, genaamd Delta.

De meest interessante Nintendo Switch-games die dit najaar nog verschijnen-63568315

Blasphemous 2 - 24 augustus

Blasphemous 2 is het vervolg op de hack-'n-slashplatformer Blasphemous, dat we eerder omschreven als een soort Castlevania met Dark Souls-elementen. Ontwikkelaar The Game Kitchen belooft vooral een nieuwe wereld, met verse onvergeeflijke eindbazen en een sloot aan nieuwe wapens. Ook zijn er nu meer speelstijlen mogelijk, dankzij het kunnen aanpassen van de basisskills van spelers. Hopelijk zitten er deze keer wel wat minder stekels in het spel.

Blasphemous

Persona 5 Tactica - 17 november

Persona 5 Tactica is een tactische spin-off-game van de Persona-reeks dat een nieuwe verhaal met bekende personages vertelt. Het spel belooft een stijl te hebben die vergelijkbaar is met de Persona Q-games op de 3DS, waarbij de iconische fuse-mechaniek en artstyle van Persona 5 terugkeren. Waar de Switch eerst begon zonder enige Persona-titel is het tij voor fans eindelijk gekeerd.

Persona 5 Tactica

Metal Slug Tactics - 2023

Metal Slug Tactics, ontwikkeld door Dotemu, biedt een tactische gameplay-ervaring die is gebaseerd op de populaire Metal Slug-serie en moet ergens dit jaar uitkomen. In dit spel krijgen spelers de controle over bekende personages uit de serie en moeten tactische beslissingen nemen om vijanden te verslaan en missies te voltooien. Met Windjammers 2, Streets of Rage 4 en Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge in het portfolio lijkt Dotemu de aangewezen uitgever te zijn om ook Metal Slug nieuw leven in te blazen.

Metal Slug Tactics
Super Mario Bros - Wonder

Super Mario Bros - Wonder kopen?

Kopen voor Nintendo Switch

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Alles bij elkaar toch best wel een goed tweede half jaar. Met Zelda ben ik nog wel even zoet, maar daarna komen Super Mario Wonder en Super Mario RPG sowieso in huis. Pikmin 4 is ook een goede kanshebber en de Disney platformer ziet er ook wel leuk uit. Verder houd ik Ghost Trick, Blastphemous en Metal Gear ook in de gaten. Al maakt de laatstgenoemde ook een kans op de PS5. Tijd tekort dit jaar om alles te spelen wat me tof lijkt.

0
test

Wat een super lijst als je het zo ziet!, op de Wii-U moest je soms wel een maand wachten of er daadwerkelijk nog wel een spel uitkwam. En nu kom ik gewoon geld te kort zoveel games! het is een zegen maar ook wel een beetje overkill.

0

Aanbevolen voor jou