De beste openwereldgames in 2024

De beste openwereldgames in 2024

Open werelden worden steeds groter

Hoewel de ‘openwereldgame’ al een tijdje bestaat, evolueert het concept steeds verder. Werelden worden groter, mooier, voller en overtuigender. Dit zijn de beste openwereldgames die je in 2024 kunt spelen.

Overzicht

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Nintendo Switch

The Legend of Zelda: Breath of the Wild zorgde voor een revolutie binnen het openwereldgenre. In een wereld waarin de wetten van de natuur gelden en er van alles te ontdekken valt lijkt niets te gek. Althans, het net zo briljante Tears of the Kingdom deed daar nog een verrassend een schepje bovenop door spelers volledige constructies te laten bouwen en daar ingenieuze puzzels omheen te bedenken. Ook zit de wereld vol absurde details, kent het een ongekend physics-systeem en is het één van de beste Zelda-verhalen ooit.

Lees de review van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Zelda Tears of the Kingdom

Elden Ring

PS5, PS4, Series X en S, Xbox One en pc

Elden Ring leent wat van de games hierboven om de succesvolle Dark Souls-formule verder te ontwikkelen. In de woeste, melancholische The lands Between kun je altijd een andere route kiezen als de uitdaging écht te groot is. Als gevolg ontdek je de ene na de andere bijzondere locatie, vol lugubere vijanden en diepgaande achtergrondverhalen. Elden Ring legt je daarbij vrijwel niks uit, waardoor het groepsgevoel des te sterker is als je de game speelt.

Lees de review van Elden Ring

Elden Ring

The Witcher 3: Wild Hunt

PS5, PS4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc

The Witcher 3: Wild Hunt is kwaliteit én kwantiteit, wat later een wake-up-call voor andere openwereldgames bleek. Elke ogenschijnlijk verwaarloosbare zijmissie kan uitmonden in een geweldig verhaal, vol morele keuzes en memorabele personages. Na The Witcher 3 blijf je over met een virtuele groep vrienden, ook nog in 2024.

Lees de review van The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3 Wild Hunt

Red Dead Redemption 2

PlayStation 4, Xbox One en pc

Red Dead Redemption 2 is abstract. De game komt traag op gang, normaliter simpele gameplaymechanismen hebben veel voeten in de aarde en de actie is uitgesmeerd over een singleplayerverhaal van zeventig uur. Maar eenmaal op gang is Rockstars tweede cowboygame niet te stoppen. Het verhaal van Dutch’ bende die langzaam uit elkaar valt is één van de beste westernplots ooit, en daarbij zijn de natuursystemen in de wereld ongeëvenaard.

Lees de review van Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2

Horizon Forbidden West

PlayStation 5 en pc

Horizon Forbidden West is anno 2024 nog steeds de mooiste open wereld in een game. Waar Forbidden West als game misschien ‘Zero Dawn, maar dan beter’ is, is de spelwereld zelf stukken beter uitgedacht. De verschillende biomen voelen natuurlijker aan, natuurelementen spelen een belangrijkere rol in de gameplay en er is een verscheidenheid aan nieuwe robotdino’s. Als er en blauwdruk is voor Sony’s openwereldgames, dan is die gebaseerd op Guerrilla’s nieuwste triomf.

Lees hier de review van Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West

Marvel’s Spider-Man 2

PlayStation 5

In een tijd waarin het Marvel Cinematic Universe aan alle kanten kraakt, is Spider-Man 2 een geweldig blockbuster-Spider-Man-verhaal. Je kijkt werkelijk je ogen uit wanneer je soepel door New York slingert of Venom bevecht op Time Square. Gelukkig vergeet Spider-Man 2 ook niet de gezichten achter de maskers, en krijg je van zowel Peter als de jongere Miles een kwetsbare kant te zien.

Lees hier de review van Marvel’s Spider-Man 2

Marvel's spider-man 2

Minecraft

PlayStation 5, PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox Series X en S, Xbox One, Xbox 360, Nintendo Switch, iOS, Android en pc.

Technisch gezien is Minecraft de ultieme openwereldgame. In feite is er alles mogelijk binnen de grenzen van de survivalgame, en die reiken ver. Van automatische farms en futuristische steden, tot sociale experimenten en journalistieke archieven: Minecraft gaat feitelijk verder dan een game.

Minecraft

Forza Horizon 5

Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Playground Games bereikte haar toppunt al met Forza Horizon 3, maar nog altijd is het nieuwste deel een van de beste beschikbare openwereldgames. Dankzij een prachtig Mexico vol uiteenlopende locaties is er ruimte voor allerlei verschillende autoraces. Horizon 5 is zo’n game waarin je constant verwikkeld raakt in een nieuw onderdeel van de sport, maar tegelijkertijd ook lekker geniet van het spektakel dat het festival te bieden heeft.

Lees hier de review van Forza Horizon 5

Forza Horizon 5

Cyberpunk 2077

PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en pc

Cyberpunk 2077 had een valse start, dat moge duidelijk zijn. Na de 2.0-update en tal van patches is het echter niet alleen een speelbare game, maar ook één van CD Projekts kunstwerken. Hoofd- en zijmissies verkennen de morele dilemma’s die de dystopisch-futuristische samenleving opwerpen, en personages hebben meer binding met de speler dan in elke andere openwereldgame. Ook zijn er tal van speelstijlen, waarbij de game met de juiste upgrades voelt als een verrassend capabele shooter.

Lees hier waarom Cyberpunk 2077 nu de moeite waard is

De beste openwereldgames in 2024-69506309
Spider-Man 2

Spider-Man 2 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ok... Beetje misleidend artikel. Ik verwachtte eigenlijk openwereld games die in 2024 zouden worden uitgebracht. Niet games die al een aantal jaren geleden zijn uitgebracht. Alle games in dit rijtje konden we ook al in 2023 spelen

[Reactie gewijzigd door Ryme op 13 maart 2024 - 11:23]

1
test

Dan zou de titel waarschijnlijk over openwereldgames ván 2024 hebben gesproken. Maar de titel kan inderdaad wat onduidelijk overkomen. Deze zou misschien beter zoiets als 'de beste openwereldgames van de afgelopen tijd' kunnen zijn.

0
test

Dit dus. Het stukje 'in 2024' voegt eigenlijk niks toe aan het artikel want deze games waren ook al eerder te spelen. Als er nog een game toegevoegd was aan dit artikel zou er makkelijk een top 10 van gemaakt kunnen worden zoals eerdere artikelen. Voorbeeld: gamer.nl/nieuws/overig/archief/top-10-beste-adventure-games-de-grootste-avonturen/

0
test

@RYME De lijst voor 2024 is te mager om te vernoemen. De zwakste console generatie ooit. Enkel GTA VI is iets waar ik reikhalzend naar uitkijk. Dat zegt genoeg, want die game is uiteraard voor de hand liggend.

0
test

Op aanraden van een bezoeker hier (ben even kwijt wie het was) ben ik nog maar een keer aan Elden Ring begonnen. Kon er de eerste keer niet echt inkomen en ondanks dat ik er toch ruim 40 uur in heb gestoken viel het kwartje maar niet. Vorige week nogmaals begonnen en mensen...wat een game. WAT EEN GAME. Ik snap niet waarom het me de vorige keer niet greep maar de game heeft me nu volledig in z'n greep. Je moet wat meer je best doen om het verhaal te volgen maar juist dat maakt het zo geweldig. Realistischer op een of andere manier omdat er niet om de 5 minuten een NPC je volledig overgiet met een lore dump. Je zal het zelf bij elkaar moeten puzzelen (en misschien af en toe gebruik moeten/kunnen maken van een guide op internet). Je bent maar een nietig radartje in het geheel in plaats van de held waar de hele wereld op zit te wachten. De worldbuilding is ook ongekend goed. Werkelijk overal zitten wel dingen verborgen. En qua graphics misschien niet het hoogst haalbare maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de prachtige vergezichten en architectuur, echt ongekend. Enige nadeel vind ik de ronduit belabberde performance. Zelfs in performance mode stottert te game regelmatig en soms zelfs zo erg dat ik er bijna motion sickness van krijg. Onacceptabel voor een game uit 2022. Het is zelfs zo erg dat ik waarschijnlijk over ga stappen op de PS4 versie, die schijnt daar minder last van te hebben. Maar goed, kleine smet op een verder onvoorstelbaar goede game. Elden Ring is hard bezig om The Witcher 3 van de troon te stoten wat betreft beste RPG ooit gemaakt (volgens mij mijn bescheiden mening dan natuurlijk). Nogmaals; WAT EEN GAME!

[Reactie gewijzigd door The_Stifmeister op 13 maart 2024 - 13:32]

1
test

Mooi om te lezen. Ik heb er nu ruim 1100 uur ingestopt en snap het verhaal ook maar half, de video's van VaatiVidya helpen wel als je wat meer van de lore wil weten. Ik speel zelf de PS5 versie maar heb nauwelijks last van de performance, misschien door VRR? Ik heb ook de PC versie maar die stottert meer (op 7800x3d met rtx4070) en de multiplayer werkt veel slechter op PC.

0
test

Klink bekend, ik heb dat ook met een aantal games gehad. Zo ben ik nu opnieuw begonnen aan Horizon Zero Dawn op de PC. Kon er de eerste keer gewoon niet inkomen en me er niet op concentreren. Nu geniet ik echt van die game.

0

Aanbevolen voor jou