De beste gratis games in 2024

De beste gratis games in 2024

Gamen voor nul euro

Er zijn ontelbare gratis games op de markt, maar daarom is het juist lastig om het kaf van het koren te scheiden. Dit zijn daarom de beste gratis games die je anno 2024 kunt spelen.

Overzicht:

·       Fall Guys: Ultimate Knockout

·       Honkai: Star Rail

·       Rocket League

·       Fortnite

·       Overwatch 2

·       Marvel Snap

·       Dota 2

·       Spelunky

·       League of Legends

·       Halo Infinite-multiplayer

·       Apex Legends

·       Counter-Strike 2

·       De Sims 4

·       Final Fantasy 14

·       Genshin Impact

·       Doki Doki Literature Club

·       Call of Duty: Warzone

Fall Guys: Ultimate Knockout

PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc

Ook na de hype is Fall Guys een geweldige partygame. Met honderd man door een hindernisbaan vol draaiende hamers, sloopkogels en vliegende platformen stormen is natuurlijk een recept voor ultieme chaos. Dankzij de logge physics en merkwaardige besturing kun je eigenlijk ook niet boos worden als je vlak voor de finish van de baan wordt ge-yeet.

fall guys

Honkai: Star Rail

PlayStation 5, Android, iOS en pc

Onze Kamal is nog steeds verslingerd aan de gratis, strategische rpg Honkai Star Rai. Voor deze game laten we dan ook hem aan het woord: “Als ik Honkai: Star Rail zou moeten samenvatten: het is een van de meest gedetailleerde rpg’s, die maar blijft verrassen. Als je Genshin Impact speelt, weet je al hoeveel passie miHoYo in zijn games stopt. Honkai: Star Rail is geen uitzondering. Ik ben sinds dag één een megafan en kan de game aan iedere fan van rpg-games aanraden.” Nou, duidelijk dus.

De beste gratis games in 2024-67616958

Rocket League

PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc

Ooit begonnen als PlayStation Plus-hit is Rocket League uitgegroeid tot volwaardige e-sportgame. Epic Games nu organiseert grote toernooien waarbij spelers voetballen met auto’s verheffen tot een kunst. De aanhoudende stroom aan samenwerkingen en skins houden een simpel potje ballen daarnaast op de lange termijn levendig.

Rocket League

Fortnite

PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch, Android en pc

Battle royale wordt nog altijd gedomineerd door Fortnite. Zeker nu het mogelijk is om zonder de bouw-aspecten een potje te spelen, voelt de game des te meer aan als een shooter. Verder is Fortnite een glimp van de toekomst: hoe games uitgroeien tot online platforms voor allerlei soorten ervaringen en games.

Fortnite

Overwatch 2

PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc

Overwatch 2 stelde bij verschijning behoorlijk teleur. De singeplayercampagne ontbrak (en is inmiddels geannuleerd), de game was niet bijster veel veranderd ten opzichte van het eerste deel en personages vrijspelen kost veel speeltijd óf geld. Nu spelers elk nieuw personage direct kosteloos ontvangen, is Overwatch 2 een stuk beter om gratis te spelen. Bovendien is Blizzards hero-shooter na al die jaren gestroomlijnder en gevarieerder dan ooit.

tracer pride overwatch 2

Marvel Snap

Pc

Er zijn talloze mobiele games, maar Marvel Snap verdient absoluut een vermelding. Het heeft alles wat je wilt van een gratis cardgame: een eerlijk verdienmodel, simpele regels en een fantastische presentatie. Even een online potje spelen is eenvoudig, en het introduceert het grote publiek op een leuke manier aan minder bekende helden.

marvel snap

Dota 2

Pc

Vaak wordt Dota 2 de ingewikkeldere tegenhanger van League of Legends genoemd, maar dat is voor de community zelf vloeken in de kerk. Alleen al omdat alle helden bij aanvang gratis beschikbaar zijn, in tegenstelling tot League. Bovendien is de gameplay nóg strategischer ingestoken, met een strenge doch bevredigende leercurve voor nieuwkomers.

Dota 2

Spelunky Classic

Pc

In Spelunky is elke stap voorwaarts een risico, terwijl je een weg graaft door de ondergrondse gangen. Spelunky HD en Spelunky 2 zijn wellicht betere opties, maar als je de bikkelharde roguelike-platformervaring van Derek Yu’s franchise in z’n meest pure vorm wil beleven, dan is het origineel nog altijd een goede optie.

Spelunky

League of Legends

Pc

League of Legends is al jarenlang een bijna essentiële pc-game, al is het niet voor iedereen. Goed worden in League of Legends vereist het bestuderen van personages, tactieken leren en een goed team om je heen bouwen. En hoewel de community niet bepaald bekendstaat om haar warme welkom, is er genoeg aan informatie om je de game eigen te maken.

League of Legends: Wild Rift op mobiele platformen is overigens een uitstekende versie van de game, die ook onderweg is naar consoles.

League of Legends

Halo Infinite-multiplayer

Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Achteraf gezien was de campagne van Infinite niet zo baanbrekend als we hadden gehoopt, maar de multiplayermodus staat nog altijd als een huis. Weinig games spelen zó soepel als Infinite, en inmiddels bevat de game een boel meer content en een nog altijd fijn battle pass-systeem. Je kunt namelijk voorgaande battle passes aanschaffen, en eenmaal in gebruik blijft deze altijd actief.

halo infinite

Apex Legends

PlayStation 5, Playstation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch, Android, iOS en pc

Apex Legends bestaat alweer ruim vijf jaar, en niet iedereen is tevreden met de recente aanpassingen van Respawn. Toch blijft het een van de meest aantrekkelijke battle royale-games, met een unieke feel als het gaat om de wapens en bewegingsvrijheid, en een constante stroom aan gevarieerde personages.

 

Counter-Strike 2

Pc

Hoewel niet iedereen tevreden is over de veranderingen in Counter-Strike 2 ten opzichte van Global Offensive, kun je eigenlijk niet om de game heen. Al jarenlang is het de gouden standaard voor competitieve shooters die draaien om pure reflexen en strategie. Daarbij is de balans nog steeds uitstekend, en hebben maps een welkome grafische make-over gekregen. Geef het nog even, en dan is Counter-Strike weer helemaal terug op het oude niveau.

counter strike 2

De Sims 4

PlayStation 4, Xbox One en pc

Je bent een fortuin kwijt als je alle Sims 4-uitbreidingen wilt aanschaffen, maar gelukkig is de basisgame gratis. Toegegeven: de meeste spelers willen waarschijnlijk van start met een of twee uitbreidingen, maar de game is ook prima op zichzelf te spelen.

De Sims 4

Final Fantasy 14

PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en pc

Final Fantasy 14 betreft één van Square Enix’ grote comebackverhalen. Inmiddels is het een van de populairste mmo’s ter wereld en met elke uitbreiding steeds completer. Sommigen claimen zelfs dat de mmo de beste Final Fantasy-verhalen tot op heden bevat. De game is nu gratis te spelen tot en met level 70, waarbij spelers kunnen kiezen uit 16 verschillende jobs.

Final Fantasy 14

Genshin Impact

PlayStation 5, PlayStation 4, Android, iOS en pc

Er zitten gachamechanieken in Genshin Impact, maar feitelijk kun je het hoofdverhaal prima spelen zonder geld uit te geven aan personages en andere zaken. De game leent daarbij succesvol survivalelementen van Zelda: Breath of the Wild en biedt diepgaande combat en een gigantische wereld om te ontdekken.

Genshin Impact

Doki Doki Literature Club

Pc

Je voelt je in de maling genomen wanneer Doki Doki literature Club van een datingsim verandert in een horrorgame. Hoe en wat is beter om zelf te ontdekken, maar het is goed om te weten dat er inmiddels een Plus-versie van de game met meer content is verschenen. Maar voor de meesten is het origineel een hele goeie gratis game.

doki doki literature club

Call of Duty: Warzone

PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc

De publieke opinie rondom Warzone kent diepe dalen, maar eigenlijk is het nog steeds één van de beste gratis games. De feel van Call of Duty vertaalt zich uitstekend naar battle royale en bezitters van andere Call of Duty-games kunnen aan de slag met hun eigen wapens en personages.

Call of Duty: Warzone

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik blijf erbij.. Habbo Hotel is nog steeds de beste F2P game ooit. Zonder dollen... ik mis de vroegere kwalitatief goede gratis games. Mijn all-time favorite is en blijft ten alle tijden GunZ The Duel, wat een tijd was dat.

0
test

hearthstone mag hier zeker niet ontbreken

0

Aanbevolen voor jou