De beste gameseries- en films in 2024

De beste gameseries- en films in 2024

De beste game-adaptaties die je nu kunt kijken

De vloek van de gamefilm en -serie is voorbij. De laatste jaren kregen we behoorlijk wat goede game-adaptaties, dus wordt het hoog tijd om de beste op een rij te zetten. Dit zijn de beste gamefilms en -series anno 2024.

·        Arcane

·        Castlevania

·        The Last of Us

·        Fallout

·        Tetris

·        Tomb Raider (2018)

·        Cyberpunk Edgerunners

·        The Witcher

·        Werewolves Within

·        Detective Pikachu

·        Sonic The Hedgehog 2

·        Final Fantasy 14: Dad of Light

·        Super Mario Bros. Movie

Arcane

Netflix

Deze lijst staat niet op volgorde, maar eigenlijk is Arcane de beste game-adaptatie. De wereld van League of Legends wordt door de Franse studio Fortiche met beeldschone animatie tot leven gebracht. Actiescènes zijn een spektakel om naar te kijken, de serie zit vol kleur en elk shot is een schilderij op zich. Daarnaast is het verhaal over de zussen Vi en Jynx op z’n zachtst gezegd aangrijpend, en maakt het geopolitieke landschap van de stad Piltover persoonlijk en herkenbaar. Arcane is een geweldige serie, en je hoeft helemaal niks met League of Legends of games te hebben om ervan te kunnen genieten.

Arcane

Castlevania

Netflix

Het eerste seizoen van Castlevania fungeert als een soort proloog van vier afleveringen, waarna het tweede seizoen definitief alle verwachtingen overtreft. Castlevania stelt de personages centraal – niet alleen de Belmont-familie, maar ook indrukwekkende schurken als Dracula – terwijl ze zich in een gruwelijke oorlog begeven. Eigenlijk bevindt iedereen in de serie zich in grijs gebied en stelt de serie interessante vragen over monsters en mensen. Bovendien is de serie prachtig geanimeerd met een kille artstyle die de gamereeks eer aandoet. Het succes van Castlevania bracht een hoop andere game-animatieseries voort op Netflix, maar tot op heden wist geen een het te toppen.

Castlevania

The Last of Us

HBO Max

Het was een kwestie van tijd voordat The Last of Us werd verfilmd, en in samenwerking met HBO durfde Naughty Dog het eindelijk aan. Pedro Pascal en Bella Ramsey overtuigen als Joel en Ellie in deze uitgebreide versie van het verhaal. Het voordeel van adaptaties is dat bepaalde personages en gebeurtenissen meer verdieping krijgen, en in het geval van The Last of Us soms tot meesterwerken van afleveringen leiden. Voor een game die draait om het uitvoeren van je daden en de consequenties daarvan voelen is The Last of Us als serie verrassend goed geslaagd.

The Last of Us

Fallout

Amazon Prime video

Fallout gaat over een nucleaire explosie die alles en iedereen wegvaagt, maar de serie is net als de games ook verrassend komisch en luchtig. Vanuit het perspectief van vault dweller Lucy beleef je deze gekke en brute wereld, die diep ingaat op Bethesda’s verhaal van de games. Maar zelfs voor kenners van de titels bevat de serie een aantal interessante verrassingen die je lekker maken voor het tweede seizoen.

Fallout

Tetris

Apple TV+

De Tetris-film volgt de Nederlandse Henk Rogers, die bekendstaat om zijn poging om Tetris wereldwijd aan de man te krijgen. Hoewel de film bepaalde segmenten dramatiseert, zoals een heuse auto-achtervolging en stalkende KGB-agenten, is het een leuk inkijkje in hoe de bestverkochte game ooit buiten Rusland bekend werd.

Watch on YouTube

Tomb Raider (2018)

Videoland

Wellicht schoppen we een deel van onze lezers tegen de schenen: maar Tomb Raider uit 2018 is de beste verfilming van de gamefranchise. Dat komt vooral door Alicia Vikander, die Lara Croft (net als in de game-reboot uit 2013) als een beginnende en kwetsbare avonturier neerzet. Natuurlijk: veel scènes zijn te belachelijk voor woorden en het script verdient geen Oscar, maar het personage is nog nooit zo geëerd als in deze film. Voor liefhebbers van de reboot zitten er bovendien een hele hoop leuke referenties in.

Tomb Raider

Cyberpunk Edgerunners

Netflix

Cyberpunk Edgerunners richt zich op de criminele onderwereld van Night City. Ja, het Night City uit Cyberpunk 2077. We volgen David, die stopt met school om als onderdeel van een bende huurling in de grote stad te worden en in de meest penibele situaties terechtkomt. Kill la Kill-maker Studio Trigger is verantwoordelijk voor de anime, en dat merk je aan de stijlvolle animatie en spectaculaire actiescènes.

Cyberpunk Edgerunners

The Witcher

Netflix

We zullen eerlijk zijn: The Witcher op Netflix is een aflopende zaak. Dat zie je aan geruchten dat zijprojecten worden geannuleerd en dat het laatste seizoen al is aangekondigd. Toch is het eerste, en in zekere zin het tweede, seizoen van de serie zeker de moeite waard. De serie weet de kleine mysteries uit de boeken en games goed te reproduceren, en de morele dilemma’s die daarbij komen kijken. Het is daarom jammer dat het politieke gedeelte, en elementen die voor de serie zijn geïntroduceerd, niet altijd uit de verf komen.

The Witcher

Werewolves Within

Er is geen échte link met Ubisofts vr-game, maar technisch gezien is Werewolves Within een gamefilm. De film balanceert tussen het enge en het komische door een groep mensen op te sluiten in een huisje en een interessant moormysterie op te zetten. Eén van de aanwezigen is namelijk een weerwolf, maar wie? Alleen dat zorgt al voor genoeg hilarische en lugubere momenten in een film die beter is dan ‘ie zou moeten zijn.

Werewolves Within

Detective Pikachu

HBO

Wat als pokémon echt waren? Die vraag beantwoordt Detective Pikachu in een verrassend leuk avontuur. Let wel, Detective Pikachu is gericht op kinderen en volgt een flinterdunne plot, maar weet met de charme van pokémon in de echte wereld je te overtuigen van de wereld. Bovendien is Ryan Reynolds als de titulaire pokémon de komische toon die zo’n film nodig heeft.

Detective Pikachu

Sonic The Hedgehog 2

SkyShowtime

We hebben ons laten vertellen dat Sonic the Hedgehog 2 de betere van de twee is, dus dat moeten we dan maar geloven. Sonic is in ieder geval een fenomeen onder kids, en het tweede deel zit dan ook vol snel spektakel om naar te kijken. Bovendien doet Jim Carrey het uitstekend als Dr. Robotnik en is Idris Elba als de boze Knuckles een leuke toevoeging aan de club.

Sonic

Final Fantasy 14: Dad of Light

Netflix

Final Fantasy 14: Dad of Light is een hele schattige, soms wat vreemde serie. We volgen Akio, die emotioneel steeds verder van zijn hardwerkende vader Hakutaro geraakt. Tot beide hun liefde voor Final Fantasy herontdekken via Final Fantasy 14. Het is dan wel een beetje vreemd dat Akio zijn vader in de maling probeert te nemen als vrouwelijk personage in de game, maar de charme waarop het verhaal zich ontvouwt is de moeite waard om te kijken.

Final Fantasy 14 Dad of Light

Super Mario Bros. Movie

SkyShowtime

Nintendo moest ruim twintig jaar bijkomen van de vorige Mario-film, en schakelde Illumination in om het nog een keer te proberen. Het resultaat is niet per se een goede film, maar wel een die superleuk is om naar te kijken. Het animatiewerk is weer een schep bovenop de gemiddelde film en het barst van de slimme verwijzingen naar het Mario-universum. Uiteindelijk verdiende Nintendo zoveel geld met de film dat we er nog een hele hoop kunnen verwachten. 

mario film
The Last of Us: Part 1

The Last of Us: Part 1 kopen?

Kopen voor playstation_3_game

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou