Alles over The Witcher 4 – Releasedatum, hoofdpersonage en gameplay

Alles over The Witcher 4 – Releasedatum, hoofdpersonage en gameplay

En nog veel meer!

In 2015 werd The Witcher 3: Wild Hunt uitgebracht. De game bloeide uit tot een van de best beoordeelde en verkochte open wereld action rpg’s ooit. In 2022 is het nieuwe deel in de franchise aangekondigd. Wij zetten al het nieuws over 'The Witcher 4' voor je op een rijtje.

Releasedatum

Er is nog geen officiële releasedatum voor de game. De algemene verwachting is dat de game op zijn vroegst eind 2025 verschijnt.

Bijna twee derde van CD Projekt Red werkt nu aan The Witcher 4

Een update over de status van The Witcher 4 kwam nogmaals tijdens het presenteren van de kwartaalcijfers, ditmaal over het fiscale jaar van 2023. Project Polaris telt nu 403 ontwikkelaars en gaat in de tweede helft van 2024 volledig in productie. De groei van het Witcher 4-team lijkt in lijn te zijn met de verwachtingen die CD Projekt Red eerder naar buiten bracht.

Niet The Witcher 3 in een nieuw jasje

Ook zegt CD Projekt Red dat spelers niet 'The Witcher 3 in een nieuw jasje' moeten verwachten.

"Als het gaat om de risico's van innovatieve elementen is een nieuw spel maken altijd een creatief risico, vooral omdat we proberen nieuwe grenzen te verleggen en nieuwe gebieden te verkennen. Dat is iets wat we eigenlijk nog niet eerder hebben gedaan.”

Daarmee doelt de ontwikkelaar ook op gameplay-elementen die we nog niet eerder in andere Witcher-games zagen. Wat dat inhoudt, is nog niet bekend.

CD Projekt Red
Witcher 4

Aankondiging

Op 21 maart in 2022 kondigde CD Projekt Red een nieuwe trilogie voor de The Witcher-franchise aan. Dit werd gedaan via een tweet met een foto van een Witcher-medaillon in de sneeuw. Het medaillon lijkt de vorm van een katachtig wezen te hebben. Ciri, een hoofdpersonage in het universum en de games, heeft een medaillon van de school van de kat, maar er ging genoeg fan-speculatie rond dat het een Lynx is. De school van de lynx is officieel afkomstig van fan-fiction.

Een nieuwe update van de game vond plaats op 4 oktober in 2022. Hierin werd de naam van de eerste game in de trilogie gedeeld. Waar wij de eerstvolgende game The Witcher 4 noemde, wordt de codenaam ‘Polaris’ bij CD Projekt Red gebruikt. Of dit de officiële titel van de game wordt is nog onbekend. In deze update gaven ze aan dat The Witcher: Polaris het eerst deel wordt in de nieuwe trilogie in het Witcher-universum.

View post on X

Welke engine gaat de game gebruiken?

CD Projekt Red gaat de Unreal Engine 5 gebruiken voor de ontwikkeling van de nieuwe game. Dit betekent dat de ontwikkelaar in zee gaat met Epic Games. Dit is opvallend omdat CD Projekt Red eerst zijn eigen gemaakte engine gebruikte voor The Witcher 3: Wild Hunt en Cyberpunk 2077, namelijk de RED Engine. De samenwerking met Epic Games moet er voor zorgen dat de engine beter bij de open wereld van de game zal passen.

Wat betekent de foto in de aankondiging?

Zoals eerder benoemd werd een Witcher-medaillon in de sneeuw getoond in de aankondigingstweet. Er gingen veel theorieën en speculaties rond over welke school dit zou gaan. Waar veel fans dachten dat dit de school van de kat was, waar Ciri een medaillon van heeft, blijkt het toch de school van de lynx te zijn. Deze school zit niet in de officiële lore van de games, maar is wel in fan-fiction te vinden.

De reden waarom dit hoogstwaarschijnlijk correct blijkt te zijn, is dat Creative Director Marcin Momot een tweet plaatste die dit lijkt te bevestigen. Na dat een fan de opmerking maakte dat het een lynx was, reageerde Momot met een tweet waar een knikkende GIF in te vinden is.

View post on X

Waar gaat het verhaal zich op richten?

In de aankondiging van de game stond de quote ‘A New Saga Begins’. Daarmee impliceert de ontwikkelaar dat het verhaal zich niet richt op monsterjager Geralt of Rivia, maar iemand anders.

Er is helaas nog helemaal geen nieuws over wie de hoofdpersoon van The Witcher 4 wordt, maar als we de geruchtenmolen moeten geloven zal het niet de geliefde Geralt of Rivia zijn. De reden hiervoor is dat het verhaal van de Hekser zo goed als afgesloten is. De kans is een stuk groter dat het verhaal zich richt op Ciri, maar ook daar is nog niks over duidelijk.

Geralt keert hoogstwaarschijnlijk terug

In een interview met het Poolse platform Lega Nerd heeft de game-director van The Witcher 4, genaamd Sebastian Kalemba, gehint naar de terugkeer van Geralt of Rivia in de volgende game. Het blijft echter een mysterie of hij het hoofdpersonage van de game wordt.

"The Witcher 4 zal nog enkele jaren op zich laten wachten, en tegen die tijd is er behoorlijk wat tijd verstreken sinds The Witcher 3, dus we kunnen ons niet alleen richten op het publiek dat al bekend is met de saga. We moeten ook een nieuwe community opbouwen. In dat opzicht geloof ik dat ik kan zeggen dat het een uitstekend instapmoment zal zijn voor veel spelers, zonder de langdurige fans te vergeten die nog steeds de avonturen van Geralt willen volgen."

Daarnaast heeft Kalemba losgelaten dat ontwikkelaar CD Projekt Red probeert de grenzen van de lore te verleggen, zonder te veel aan het bronmateriaal te sleutelen.

"Onze prioriteit is om iets te proberen dat altijd voorbij de grenzen gaat; we willen verdergaan. We willen proberen iets nieuws te doen in vergelijking met wat we al zien in rpg's. Het idee is om iets te bouwen wat verder gaat dan de vorige Witcher en erin slaagt iets intenser te vertellen, met ook intensere gameplay."

The Witcher 4

Andere The Witcher-games

Naast de games in de aangekondigde trilogie heeft CD Projekt Red ook aangekondigd het bezig is met twee andere losstaande titels. Een daarvan wordt een remake van de allereerste Witcher-game, die in 2007 alleen uitkwam op de pc. De verwachting is dan ook dat deze game, naast de pc ook uitgebracht wordt op de consoles. Deze titel heeft de codenaam Canis Majoris en krijgt een open wereld.

Als klap op de vuurpijl heeft de studio een Witcher-game aangekondigd waar het zelf niet de leiding een neemt. Deze game, met de codenaam Sirius, wordt ontwikkeld door The Molasses Flood. Deze ontwikkelaar staat bekend om Drake Hollow en The Flame in the Flood. Deze titel staat volledig los van de andere games in de franchise. CD Projekt Red gaat The Molasses Flood wel ondersteunen in het proces. Deze game heeft geen gebrek aan ambitie, want de ontwikkelaar wil naast een singleplayercampagne met een groot aantal missies en een uitgebreid verhaal ook een multiplayermodus implementeren.

The Witcher 3

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

ALs Ciri het hoofdpersonage wordt, dan gaat het (gezien dit een trilogie is) een hele lange tijd duren voordat ik een Witcher game ga spelen. Ik vind Ciri echt een kloten personage, wil sowieso graag een mannelijk hoofdpersonage, Ik wil m'n baard weer laten groeien. Er zijn namelijk al zoveel games verschenen met vrouwelijke leads de laatste tijd, ff klaar mee.

-1

Iemand heeft hier een blauwtje gelopen bij zn Tinderdate

-1
test

Put a chick in it and make her lame. En dan wachten tot iemand er wat van zegt zodat we diegenen kunnen beschuldigen van misogynie, zonder dat we die mensen kennen. Zodat we lekker kunnen virtue signalen. Superleuk om te doen.

[Reactie gewijzigd door kr1z op 30 maart 2024 - 05:34]

-1
test

Mee eens, ik vind Ciri ook geen leuk personage als hoofdpersonage. Geralt heeft veel meer mysterie en diepgang en wanneer vechten centraal staat speel ik ook liever met een mannelijk personage. Ik ben daarom ook een voorstander van de speler zelf de keuze te geven een personage te kiezen of te maken. Overigens ben ik ook wel erg benieuwd naar de nieuwe game van oud ontwikkelaars van de witcher en cyberpunk games genaamd Dawnwalker. Hopelijk komt daar binnenkort ook meer nieuws over.

1
test

Damn man jij klinkt lekker zielig.

-1

Aanbevolen voor jou