Alles over Call of Duty - Warzone 2, Modern Warfare 3 en Black Ops Gulf War

Alles over Call of Duty - Warzone 2, Modern Warfare 3 en Black Ops Gulf War

Modern Warfare 3 is nu beschikbaar

Hieronder vind je de laatste info over Call of Duty, Modern Warfare 3, Warzone 2, Black Ops Gulf War en meer.

Call of Duty: Modern Warfare 3 review

Lees hier de volledige review van Ron over Modern Warfare 3.

Black Ops Gulf War

Slechts twee weken na de release van Call of Duty: Modern Warfare 3 draait de  geruchtenmolen alweer op volle toeren over het volgende deel. Als we de bron, in dit geval Windows Central, moeten geloven komt er in 2024 een nieuw deel in de Black Ops-reeks aan. Het zesde deel in de franchise gaat Gulf War heten en het gaat zich afspelen in het begin van de jaren 90. De voorganger van dit deel, genaamd Cold War, speelde zich af in de jaren 80. Deze game gaat dus een sprong van ongeveer 10 jaar maken waar het verhaal zich gaat afspelen rondom de oorlog tussen Irak en de coalitie van 42 landen onder leiding van Amerika.

Volgens het rapport van Windows Central zullen de wapens in deze game teruggrijpen naar de traditionele wapens en technologie van de oudere games, in tegenstelling tot de futuristische wapens die te zien waren in recentere Black Ops-games. Bovendien gaan er geruchten over de terugkeer van de round-based zombie-mode. Ook wordt er gesproken over een grote pre-order early-acces waarin je de zombie-mode al kan spelen.

Volgens Inside Gamer is Treyarch van plan om oude multiplayer-maps van eerdere titels te herbruiken voor deze game, net zoals wat Sledgehammer deed met Modern Warfare 3.

Aankondiging seizoen 1

MW3 is al een paar weken te spelen is en de meeste spelers zullen alle maps wel gespeeld hebben; een mooi moment voor updatenieuws. Infinity Ward heeft aangekondigd wat er te doen zal zijn in het nieuwe seizoen van de game, en wanneer deze van start gaat.

Seizoen 1 gaat officieel los op 6 december. Na het downloaden van een update, kan je aan de slag met de nieuwe maps en gamemodi.

Nieuwe maps

Er zijn drie nieuwe multiplayers-maps aangekondigd voor de 6v6 playlists. Deze drie maps zijn:

-          Meat

-          Greece

-          Rio

Naast deze 6v6-maps is de nieuwe Warzone-map misschien wel de grootste verandering van dit seizoen. Al Mazrah wordt ingeruild voor Urzikstan en daarmee keert Warzone weer terug naar zijn roots, want Urzikstan lijkt behoorlijk op Verdansk. Samen met de vernieuwde map verandert ook de gameplay van Warzone, aangezien slide cancelling en Tac-Stance een terugkeer maken.

Gunfight

Gunfight was niet beschikbaar bij launch, maar deze 2v2 mode wordt wel weer speelbaar in Modern Warfare 3. Ook is er een nieuwe map aangekondigd voor deze mode, genaamd Training Facility. Het is nog niet duidelijk of de oude Gunfight-maps terugkeren op 6 december.

Zombies: Rifts and Wonder

De Zombies-mode krijgt ook een opfrisser. Het verhaal rondom de zombies gaat namelijk door in seizoen 1. De spelers krijgen de opdracht om een mysterieuze poort te onderzoeken die is ontstaan in de Exclusion Zone. We zullen niet verklappen wat de spelers te wachten staat als ze door deze poort gaan, maar dat je je ondodelijke skills mee zult moeten nemen, is gegarandeerd. Ook is er een nieuw wapen beschikbaar die zombies in mensen verandert die jou te hulp schieten.

Vier nieuwe multiplayermaps aangekondigd voor Modern Warfare 3

Gisteren heeft Sledgehammer Games vier maps aan de multiplayermodus van Call of Duty: Modern Warfare 3 toegevoegd. De maps zijn afkomstig uit Call of Duty: Modern Warfare 2 (2022). De maps zijn:

 • Farm 18

 • Crown Raceway

 • Shoot House

 • Mercado Las Almas

Launch update

Er is een launch-update uitgekomen. Deze update gaat over de volgende onderdelen:

 • Campaign: gameplay en performance

 • Multiplayer: UIX, nieuwe features en bug fixes

 • Maps: specifiek Favela, Highrise en Estate

 • Gameplay: denk aan geluid van voetstappen

 • Wapens en attachments

 • Perks

 • Field Upgrades

 • Killstreaks

 • Modi

 • Voertuigen

Als je alle informatie over de laatste update wilt lezen, kan je dit hier vinden.

Releasedatum Modern Warfare 3

De releasedatum van de Call of Duty: Modern Warfare 3 is op 10 november 2023. De game verschijnt voor PlayStation 5, Playstation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Campaign Early Access: Standard Edition en Vault Edition Modern Warfare 3

De enige twee versies die je kunt bemachtigen van Call of Duty: Modern Warfare 3 zijn de Standard Edition en de Vault Edition. Het prijsverschil is daarbij aanzienlijk. De Standard Edition kost 70 euro en voor de Vault Edition 110 euro.

De Vault Edition biedt de volgende extra’s:

-          Nemesis Operator Pack

-          Twee Weapon Vaults

-          Soul Harvester Tracer-wapenblauwdruk

-          1 seizoen Blackcell + 30 extra tier skips

Als je de game (Standard Edition en/of Vault Edition) DIGITAAL pre-ordert krijg je eerder tot de verhaallijn van Modern Warfare 3. Deze early access gaat van start op 2 november. Let op: dat geldt alleen voor de singleplayermodus. De multiplayermodus en zombiemodus zijn dus pas beschikbaar op 10 november.

Als pre-order-bonus krijg je naast de early access de ‘Zombie Ghost Operator-skin’ en het ‘Soap Operator-pack’ cadeau. Indien je de PlayStation-versie van de game aanschaft krijg je er ook de Lockpick Operator-skin bij. Deze kan je claimen in de PlayStation Store.

Singleplayermodus Modern Warfare 3

Het singleplayerverhaal van Modern Warfare 3 is een direct vervolg is op Modern Warfare 2 (2022). Het verhaal van Modern Warfare 3 draait om Makarov, de bad guy uit de oude Modern Warfare 2. Je zal samen met Captain Price en Task Force 141 gaan strijden tegen deze Russische vijand.

Naast de traditionele ‘on-rails’ missies introduceert Modern Warfare 3 ‘Open Combat Missions’. Open Combat Missions vinden plaats in een sandbox-achtige map waar je veel meer vrijheid hebt om rond te lopen, je plan van aanpak te bepalen en wapens te kiezen die jij het beste bij de situatie vindt passen. Springen in water, verplaatsen in voertuigen, nachtkijkers gebruiken in het donker, schietend of sluipend: spelers kiezen zelf hun strategie en uitrusting. Als je graag wilt weten hoe zulke missies er uit zien, bekijk dan even de Spec-Ops missie ‘Low Profile’.

De singleplayer-campagne moet ongeveer vijf tot acht uur lang duren. Dit hangt natuurlijk af van de moeilijkheidsgraad die je voor jezelf instelt, en of je alle collectibles wilt verzamelen. Er zijn 40 achievements en/of trofeeën die je kan behalen in deze modus. Er zijn vijftien missies die je moet voltooien om het verhaal uit te spelen.

Watch on YouTube

Multiplayermodus: wat is er nieuw?

Het multiplayergedeelte van Modern Warfare 3 heeft genoeg stof doen opwaaien, en niet in een positieve zin. Activision heeft er namelijk voor gekozen om alle oude maps van Modern Warfare 2 (2009) een remake te geven en deze te gebruiken voor Modern Warfare 3. Aangezien de game ooit begon als een uitbreiding voor het vorige deel, zijn fans verdeeld over de oude maps.  

Ook keert de originele minimap terug, waarbij schietende spelers als rode stip worden weergegeven. In Modern Warfare (2019) en Modern Warfare 2 (2022) was dit niet het geval. Daarnaast is map voting weer beschikbaar - dit betekent dat je vlak voor het starten van je multiplayer-potje een keuze hebt tussen 2 random geselecteerde maps.

De Game-modus Invasion en Ground War keren terug in Modern Warfare 3 voor multiplayerpotjes op een grotere schaal. De maps zijn een stuk groter de de 6v6-maps, en in Ground War heb je wederom de optie om te rijden en te schieten met verschillende voertuigen. Invasion is in feite een grotere Team Deathmatch, waar Ground War een grotere Domination is.

Dan zijn er nog een aantal kleinere wijzigingen:

·       Loadouts kan je nu uitbreiden met handschoenen, kogelvrije vesten en meer. Elk verschillend accessoire heeft invloed op je statistieken.

·       Er is een nieuwe houding in de game genaamd Tac-Stance. Door deze houding aan te nemen draai je je geweer een beetje naar de zijkant om zo preciezer te richten zónder je vizier te gebruiken.

·       Alle perks die de speler heeft geselecteerd worden voortaan weer geactiveerd aan het begin van het potje, in plaats van dat de perks langzaam geactiveerd worden naarmate het potje vordert.

·       De gezondheid van de spelers is gestegen naar 150, wat er voor zorgt dat de time-to-kill langer wordt.

·       Slide-cancelling en reload-cancelling is terug.

·       De tactical sprint is verlengd, waardoor je dus langer kan sprinten.

·       Wapens, skins, emblems, stickers, Operators en laadschermen die je in Modern Warfare 2 hebt verzameld worden meegenomen naar Modern Warfare 3

Modern Warfare 3-maps: alles op een rij

Call of Duty: Modern Warfare 3 verschijnt met zestien maps uit Call of Duty Modern Warfare 2 (2009). Ook komt de game met vier grootschalige maps voor Ground War.

Na verschijning zegt ontwikkelaar Sledgehammer Games twaalf nieuwe maps aan de game toe te voegen.

6v6:

·       Afghan

·       Derail

·       Estate

·       Favela

·       Karachi

·       Highrise

·       Invasion

·       Quarry

·       Rundown

·       Rust

·       Scrapyard

·       Skidrow

·       Sub Base

·       Terminal

·       Underpass

·       Wasteland

Ook zullen maps van Modern Warfare 2 gedurende de post-launch seizoenen aan Modern Warfare 3 toegevoegd worden. De eerste set zal bestaan uit de maps Farm 18, Mercado en Shoot House, in een aparte playlist.

Watch on YouTube

Deze modi kan je spelen bij launch

 • 3v3v3 - Cutthroat

 • Team Deathmatch

 • Domination

 • Search & Destroy

 • Kill Confirmed

 • Free-For-All

 • Hardpoint

 • Control

 • War

 • Gun Game

 • Ground War

 • Invasion

 • Hardcore

 • The Firing Range is toegankelijk in het menu

Wapencamo's in Modern Warfare 3

Je kan ook in deze Call of Duty weer aan de slag met het grinden voor je favoriete camo's. De verschillende soorten camo's zijn opgesplitst in drie soorten:

 • Base camo's: Deze soort kan je vergaren door multiplayer en Warzone te spelen

 • New camo's: Deze kan je vrijspelen door de zombies, multiplayer en Warzone te spelen. Er zijn achttien verschillende sets beschikbaar in deze categorie.

 • Completionist camo's: MW3 introduceert ook in totaal 12 extra Voltooiing Camouflages om te ontgrendelen (in drie sets van vier), evenals de vier completionist camo's van MW2 . Deze hebben regels met betrekking tot welk wapen ze kunnen worden toegepast.

Alle skins en camo's die verzameld hebt in Modern Warfare 2 gaan (indien je hetzelfde account gebruikt) met je mee naar Modern Warfare 3.

Als je een hele uitgebreide uitleg over de skins wilt lezen, check het dan hier!

Zombies Modern Warfare 3

Voor de eerste keer is er een zombiemodus speelbaar in de Modern Warfare-franchise. In de Black Ops-reeks werkte deze modus voornamelijk met een op rondes gebaseerd systeem, waar Modern Warfare 3 de Warzone map Urzikstan als omgeving kiest. Hoewel ontwikkelaar Treyarch, die de modus samen met Sledgehammer heeft ontwikkeld, zegt dat spelers verschillende doelen krijgen op de map, is het nog onbekend hoe de modus exact in elkaar steekt.

Watch on YouTube

Warzone 2

Nieuwe map

Waar Modern Warfare 2 gepaard ging met de lancering van Warzone 2.0, wordt die game dit jaar verder uitgebreid. De nieuwe Warzone-map, Urzikstan, vertoont opvallende gelijkenissen met Verdansk, die afkomstig is uit Warzone van Modern Warfare (2019) en zonder twijfel de meest gespeelde map was.

Na de wat minder positieve reacties op de duo-Gulag is ervoor gekozen om de Gulag gewoon weer 1 tegen 1 te maken, met de standaard ‘three-way-lanes’ als indeling van de Gulag. Een nieuwe feature in de nieuwe Gulag is dat je tijdens de overtime een zipline omhoog kan nemen, die je uit de Gulag haalt. Hierdoor win je de Gulag en word je beloond met een verse respawn. Let op: als je met deze zipline omhoog gaat kan je nog steeds neergeschoten worden, waardoor je de Gulag verliest.

Call of Duty-games op Xbox Game Pass

Nu de aankoop van Activision Blizzard King door Microsoft is afgerond, komen Call of Duty-games naar Xbox Game Pass. Vlak voor de bevestiging van de overname gaf Microsoft echter aan dat de games pas vanaf 2024 naar de dienst komen:

"Hoewel we niet van plan zijn om Modern Warfare 3 of Diablo 4 dit jaar op Game Pass te plaatsen, verwachten we dat we dat zodra de deal rond is we met Xbox Gaan samenwerken om onze games naar meer spelers te brengen. We verwachten dat we in de loop van volgend jaar beginnen met het uitbrengen van games op Game Pass."

Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare 3 kopen?

Kopen voor Xbox

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"Activision heeft er namelijk voor gekozen om alle oude maps van Modern Warfare 2 (2009) een remake te geven en deze te gebruiken voor Modern Warfare 3. Aangezien de game ooit begon als een uitbreiding voor het vorige deel, zijn fans verdeeld over de oude maps." Dit vind ik een reden om weer eens naar een MW te kijken (zodra deze op GamePass beschikbaar komt :-)).

1

Maar volgens mij mag dat dus niet volgens de autoriteiten. MW op gamepass dan. @Edit Hulstpower: Ik heb het even opgezocht maar je hebt gelijk inderdaad. Microsoft mag alle ABK games day one direct op game pass zetten. Ik dacht ergens gelezen te hebben dat ze dat moesten aanpassen.

[Reactie gewijzigd door BroerVanMarkRutte op 27 oktober 2023 - 05:52]

1
test

Waarom mag cod niet op gamepass? Niemand en bedoel geen overheid heeft daar bezwaar tegen gehad. Dit mag dus en gaat dus ook gewoon gebeuren. Vraag is alleen hoeevl het marketing contract met Sony dit op dit moment tegenhoud Day one release. Maar ga er maar vanuit zodra dit contract vervalt zal cod Day and date op gamepass komen elk jaar.

0

Het mag gewoon op gamepass. Het gaat erom dat de reguliere verkoop versie ook gewoon op Playstation beschikbaar moet zijn. Daarmee is de serie niet exclusief en dus voldoet het gewoon aan de regels.

1
test

idd en omdat de remaster versie mw2 geen multiplayer had hebben ze het idd naar mw3 gebracht

0
test

Wederom geen Gunfight bij launch... geweldig...

0

Aanbevolen voor jou