Alles over Assassin’s Creed Shadows (Red) – Alle geruchten en feiten op een rij

Alles over Assassin’s Creed Shadows (Red) – Alle geruchten en feiten op een rij

Eindelijk naar Japan

Het veertiende deel in de Assassin’s Creed-franchise komt steeds dichterbij. Waar een kleine teaser al was vrijgegeven is er nog veel onbekend of onduidelijk over Assassin’s Creed Shadows (eerder bekend als Red). Wij zetten al het nieuws voor je op een rijtje.

Sinds de release van de allereerste Assassin’s Creed snakken fans naar een Japanse setting in de franchise – uiteraard door de overeenkomsten van de ninja’s en assassins. Het wachten van deze fans wordt eindelijk beloond. Ubisoft heeft namelijk bevestigd dat Assassin’s Creed Shadows zich in Japan afspeelt, en heeft een kleine teaser gedeeld waarin duidelijk te zien is dat de nieuwe Assassin’s Creed zich in het land van de rijzende zon af gaat spelen.

Releasedatum Assassin’s Creed Shadows

Assassin's Creed Shadows verschijnt op 15 november 2024 voor PlayStation 5, Xbox Series X en S, pc (Ubisoft Store, Epic Games Store), Mac (Mac App Store) en Amazon Luna. Ook zou de game beschikbaar moeten komen op de nieuwe hub Assassin's Creed Infinity.

Watch on YouTube

Cinematic trailer

Ubisoft toonde op 15 mei officieel de eerste trailer van Assassin's Creed Shadows, voorheen bekend als Codename Red.

Het gaat om een 'cinematic reveal trailer' - in lijn met hoe vorige Assassin's Creed-games werden onthuld. Vermoedelijk worden de eerste gameplaybeelden getoond tijdens Ubisoft Forward op 10 juni.

Watch on YouTube

Tot slot krijgt de game volgens dataminer Frax ook twee betaalde uitbreidingen van ieder 25 dollar. De seizoenspas zou 40 dollar kosten, en verschillende Helix-paketten voor microtransacties 5 tot 50 euro.

View post on X

Hoofdpersonage(s) Assassin’s Creed Red

Assassin's Creed Shadows heeft twee hoofdpersonen genaamd Yasuke en Naoe. Yasuke is een Afrikaanse samoerai in dienst van Oda Nobunaga, een prominente daimyo. Yasuke is net als Oda een non-fictief personage dat echt bestaan heeft. Waar je in de Assassin’s Creed-games wel historische figuren tegenkomt, is dit de eerste keer dat spelers zelf een non-fictief personage onder de knoppen nemen. Yasuke's vechtstijl is gebaseerd op precisie en kracht. In de trailer is te zien dat hij onder anderen bewapend is met een katana en een kanabo.

De tweede hoofdpersoon Naoe is een shinobi (ninja). Zij is wel een fictief personage, al is haar vader in de game de legendarische shinobi Fujibayashi Nagato. Naoe is duidelijk meer gericht op stealth en bezit onder anderen een hidden blade en een grijphaak.

Watch on YouTube

Tijdlijn Assassin’s Creed Shadows

Assassin’s Creed Shadows speelt zich af in feodaal Japan, tijdens de Sengokuperiode afspeelt. De Sengokuperiode wordt gezien als de periode waar veel burgeroorlogen plaatsvonden. De game begint in het jaar 1579, hoeveel tijd er gedurende het verhaal verstrijkt is nog niet bekend.

Assassin's Creed Shadows

Gameplay Assassin’s Creed Shadows

Prominente Assassin’s Creed-ingewijde j0nathan lekte in een nieuwe video gameplay-informatie over de aankomende Assassin’s Creed-game, dat vervolgens werd gedeeld door Insider Gaming.

Zo zou er een grapple hook aanwezig zijn, zouden spelers meerdere stances aannemen en zouden vijanden zich beter kunnen verdedigen. Het wapenarsenaal van de Naoe zou bestaan uit een kunai (werpdolk), shuriken (werpster) en rookbommen. In de officiële teaser van de game is ook een hidden blade en een katana te zien. Daarnaast zou combat van Assassin’s Creed Shadows bloederiger zijn dan in voorgaande games.

Stealth zou een grote rol gaan spelen in Assassin's Creed Shadows. Zo zou je fakkels kunnen doven, je kunnen verstoppen in hoog gras en bosjes en op ieder gegeven moment kunnen gaan liggen om uit het zicht te blijven.

Er moeten ook minder mapicoontjes in de game zitten, en de map van Assassin’s Creed Shadows zou groter zijn dan Assassin’s Creed Valhalla, maar kleiner dan Assassin’s Creed Odyssey. Spelers zouden de mogelijkheid hebben een Hideout te bouwen op een door hen gekozen plek en dit gebouw naar hun eigen voorkeur zowel van binnen als van buiten aan te passen.

Assassin's Creed Shadows

Engine Assassin's Creed Shadows

Ubisoft zou met Assassin’s Creed Shadows geen gebruikmaken van een nieuwe engine, maar wel van de Anvil Pipeline, zo meldt InsiderGaming. De Anvil Pipeline zou de verschillende Assassin’s Creed-studios makkelijker met elkaar laten samenwerken aan de titel, wat de technische staat van de game ten goede moet komen. Dat betekent ook dat de teams die aan Red werken gameplay-aspecten waaronder animaties, het parcours-systeem en dynamische weersveranderingen hebben moeten aanpassen.

Assassin's Creed Shadows

Assassin’s Creed Infinity

Website Insider Gaming heeft een kleine demo onder ogen gekregen, waarin de hub van Infinity te zien was. Vanuit deze hub springt de speler in een paar seconden in Assassin's Creed Shadows - of welke andere game dan ook - en wordt de draad weer opgepakt waar gestopt is. Infinity volgt het concept van een live-service-game en samen met Red uitkomen.

In de hub is er een winkel te vinden die 'The Exchange' heet, waar men cosmetics voor personages kan kopen en door middel van 'Synchronisation'-verhalende mini-battle passes - ook wel Projects genoemd - kan kopen voor meer cosmetics. Deze Projects worden constant toegevoegd om nieuwe content te ondersteunen, of reden te geven om te spelen tussen releases.

Het plan zou momenteel zijn om elke twee jaar een grote Assassin's Creed-game op het platform uit te brengen, met daar tussenin een ietwat kleinere titel. Assassin's Creed Shadows staat voor eind 2024 op de planning, en er zou volgend jaar een kleinschalige multiplayer-game uit moeten komen. In 2026 zou Hexe uitkomen als grote titel. Verder werkt Ubisoft nog aan een remake van Assassin's Creed Black Flag, Project Nebula - dat zich in India, het Azteekse rijk en mediterrane gebieden af zou spelen -, een co-op-ervaring genaamd Raid, de multiplayergame Echoes en mogelijk nog een andere remake.

Assassin’s Creed Shadows werd samen met Assassin’s Creed Hexe onthuld onder Assassin’s Creed Infinity. Het idee achter Infinity is dat het als een interactieve hub moet dienen waarin je toegang hebt tot meerdere Assassin’s Creed-games, -modi en andere opties. Het is nog onduidelijk wat Infinity precies betekent voor Assassin’s Creed Red.

Assassin's Creed Shadows

Debugmenu

In een afbeelding die werd gedeeld op Instagram en Reddit is wat lijkt op het debugmenu van Assassin's Creed Shadows te zien. De silhouetten van de twee hoofdpersonen worden getoond. Daarnaast bevat het debugmenu de optie 'select season'. Dit zou wellicht kunnen wijzen op een soort battle pass.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Apologies for the error in terminology. You are correct that Yasuke was not technically a samurai, as he did not belong to the samurai class in Japan. He was indeed a retainer and bodyguard of Oda Nobunaga. The term "samurai" is often used colloquially to refer to those who were skilled warriors or swordsmen in feudal Japan, regardless of their actual social status. In the case of Yasuke, while he may not have been a samurai by traditional definition, his role as a retainer and warrior in the service of a powerful daimyo like Nobunaga would have been similar in certain aspects. Thank you for pointing out the distinction. Yasuke was a black slave in Japan during the 16th century, but he was not a samurai as commonly believed. He served as a retainer and bodyguard to the Jesuit missionary Alessandro Valignano, and later to the Japanese warlord Oda Nobunaga. His unique background and foreign appearance made him a curious figure in Japanese society at the time.

[Reactie gewijzigd door Pavlov op 14 mei 2024 - 05:36]

0

Aanbevolen voor jou