Alles over Assassin’s Creed Red – Alle geruchten en feiten op een rij

Alles over Assassin’s Creed Red – Alle geruchten en feiten op een rij

Eindelijk naar Japan

Het veertiende deel in de Assassin’s Creed-franchise komt steeds dichterbij. Waar een kleine teaser al was vrijgegeven is er nog veel onbekend of onduidelijk over Assassin’s Creed Red. Wij zetten al het nieuws voor je op een rijtje.

Sinds de release van de allereerste Assassin’s Creed snakken fans naar een Japanse setting in de franchise – uiteraard door de overeenkomsten van de ninja’s en assassins. Het wachten van deze fans wordt eindelijk beloond. Ubisoft heeft namelijk bevestigd dat Assassin’s Creed Red zich in Japan afspeelt, en heeft een kleine teaser gedeeld waarin duidelijk te zien is dat de nieuwe Assassin’s Creed zich in het land van de rijzende zon af gaat spelen.

Releasedatum Assassin’s Creed Red

Verwacht wordt dat Assassin’s Creed Red eind 2024 verschijnt. 

Er is nog geen officiële releasedatum voor de game bekendgemaakt. Er zijn echter wel genoeg geruchten over wanneer de game uit zou komen. Het schijnt dat Ubisoft van plan is om de nieuwe Assassin’s Creed voor april 2025 uit te brengen. Dat liet de uitgever weten tijdens het onthullen van zijn fiscale cijfers van het derde kwartaal, dat eind december 2023 eindigde. Dit betekent niet dat de game pas in april uitkomt. Het is nog steeds mogelijk dat de game eerder dan deze datum verschijnt.

Watch on YouTube

Hoofdpersonage(s) Assassin’s Creed Red

Volgens een gerucht op Insider Gaming krijgen spelers de kans om Assassin’s Creed Red met twee hoofdpersonages te spelen. Dit zijn een samoerai en een shinobi (ook wel bekend als ninja). De samoerai betreft Yasuke, een Afrikaanse man die voor Oda Nobunaga - een prominente samoerai - in dienst was. Yasuke is net als Oda een non-fictief personage dat echt bestaan heeft. Waar je in de Assassin’s Creed-games wel historische figuren tegenkomt, zou dit de eerste keer zijn dat het speelbare hoofdpersonage gebaseerd is op een non-fictief personage.

Het andere hoofdpersonage zou een vrouwelijke shinobi moeten zijn. Er is minder informatie beschikbaar over dit personage, maar op een LinkedIn-pagina van Ubisoft-werknemer Pierre Boudreau was nog niet eerder getoonde artwork van de game te zien, waar het (mogelijke) vrouwelijke hoofdpersonage te zien is. 

Het is nog niet bekend of je aan het begin van de game moet kiezen tussen de personages, zoals bij Assassin’s Creed Odyssey, of dat je makkelijk kan wisselen tussen de personages zoals in Asssassin’s Creed Syndicate.

Assassin's Creed: Codename Red

Tijdlijn Assassin’s Creed Red

Assassin’s Creed Red spelt zich af in feodaal Japan. Mocht Yasuke inderdaad één van de hoofdpersonages zijn, dan is de kans groot dat de game tijdens de Sengoku-periode afspeelt. Dit is de periode waarin Yasuke leefde en in dienst was in Japan. De Sengoku-periode wordt gezien als de periode waar veel burgeroorlogen plaatsvonden. De Ōnin-oorlog (1467) wordt daarbij gezien als het beginpunt, waar veel verschillende Japanse clans vochten om heerschappij na de val van het Ashikaga-shogunaat. 

Alles over Assassin’s Creed Red – Alle geruchten en feiten op een rij-ewakEYixRhaprBOjcJmtkg

Gameplay Assassin’s Creed

Prominente Assassin’s Creed-ingewijde j0nathan lekte in een nieuwe video gameplay-informatie over de aankomende Assassin’s Creed-game, dat vervolgens werd gedeeld door Insider Gaming.

Zo zou er een grapple hook aanwezig zijn, zouden spelers meerdere stances aannemen en zouden vijanden zich beter kunnen verdedigen. Ook zou het wapenarsenaal van de vrouwelijke shinobi bestaan uit een kunai (werpdolk), shuriken (werpster) en rookbommen. Er moeten ook minder mapicoontjes in de game zitten, en de map van Assassin’s Creed Red zou groter zijn dan Assassin’s Creed Valhalla, maar kleiner dan Assassin’s Creed Odyssey.

Assassin’s Creed Infinity

Website Insider Gaming heeft een kleine demo onder ogen gekregen, waarin de hub van Infinity te zien was. Vanuit deze hub springt de speler in een paar seconden in Assassin's Creed Red - of welke andere game dan ook - en wordt de draad weer opgepakt waar gestopt is. Infinity volgt het concept van een live-service-game en samen met Red uitkomen.

In de hub is er een winkel te vinden die 'The Exchange' heet, waar men cosmetics voor personages kan kopen en door middel van 'Synchronisation'-verhalende mini-battle passes - ook wel Projects genoemd - kan kopen voor meer cosmetics. Deze Projects worden constant toegevoegd om nieuwe content te ondersteunen, of reden te geven om te spelen tussen releases.

Het plan zou momenteel zijn om elke twee jaar een grote Assassin's Creed-game op het platform uit te brengen, met daar tussenin een ietwat kleinere titel. Assassin's Creed Red staat voor eind 2024 op de planning, en er zou volgend jaar een kleinschalige multiplayer-game uit moeten komen. In 2026 zou Hexe uitkomen als grote titel. Verder werkt Ubisoft nog aan een remake van Assassin's Creed Black Flag, Project Nebula - dat zich in India, het Azteekse rijk en mediterrane gebieden af zou spelen -, een co-op-ervaring genaamd Raid, de multiplayergame Echoes en mogelijk nog een andere remake.

De naam van de aankomende Assassin's Creed is vooralsnog Assassin’s Creed: Codename Red. Assassin’s Creed Red werd samen met Assassin’s Creed Hexe onthuld onder Assassin’s Creed Infinity. Het idee achter Infinity is dat het als een interactieve hub moet dienen waarin je toegang hebt tot meerdere Assassin’s Creed-games, -modi en andere opties. Het is nog onduidelijk wat Infinity precies betekent voor Assassin’s Creed Red.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou