Alle verwijzingen naar echte gebeurtenissen in de Grand Theft Auto 6-trailer

Alle verwijzingen naar echte gebeurtenissen in de Grand Theft Auto 6-trailer

Social Media Killed The Movie Star

Rockstar Games heeft de langverwachte eerste trailer van Grand Theft Auto 6 getoond. Daarin werden allerlei bizarre situaties geschetst, maar wist je dat veel van die gekkigheid écht heeft plaatsgevonden? In de trailer refereert de ontwikkelaar namelijk meermaals naar waargebeurde situaties uit Florida.

Bekijk ook onze traileranalyse en alle geruchten en feiten op een rij.

Dat er veel vreemde dingen gebeuren in de Verenigde Staten mag geen geheim heten. Als je het aan inwoners van dat land vraagt, gebeuren de meeste rare dingen toch voornamelijk in één staat: Florida. Het fenomeen ‘Florida Man’ werd in 2013 dan ook een meme en daar refereert Rockstar Games veelvuldig naar in de eerste Grand Theft Auto 6-trailer.

Zo zien we in de trailer al een social media-account voorbij komen dat PlanetLeonidaMan heet. Gezien Vice City (Miami) in de staat Leonida (Florida) ligt in de wereld van Grand Theft Auto, is het logisch om aan te nemen dat dit een vette knipoog naar Florida Man is. 

GTA 6 trailer

Florida Joker

Het meest opvallende voorbeeld van een ‘Florida Man’ komt voorbij op vijfenzestigste seconde van de trailer, waarin een nieuwsbericht voorbijkomt van een crimineel die onder de tatoeages zit. Het is een verwijzing naar de zogeheten ‘Florida Joker’ die in 2022 opnieuw gearresteerd werd in Florida en terug de gevangenis in moest.

GTA 6 Joker

De man die zijn haar groen verfde als verwijzing naar de bekende Batman-schurk zit onder de tatoeages. De tattoos van de crimineel in de Grand Theft Auto 6-trailer lijken hier erg op. Deze virtuele bandiet heeft dan wel iets minder zichtbare tattoos en zijn haar is paars in plaats van groen. Toch doet ook het woord op zijn voorhoofd denken aan de Joker die door Jared Leto werd gespeeld. Laat dat nou net de inspiratiebron zijn geweest voor de Florida Joker.

GTA 6 Joker

Twerkend rondrijden

Twintig seconden eerder in de trailer zit een andere opvallende shot die verwijst naar iets wat daadwerkelijk in Florida heeft plaatsgevonden. In Vice City zien we een vrouw in tijgerprintbadpak bovenop een auto twerken. Iets soortgelijks gebeurde in 2017 daadwerkelijk in Miami.

Alle verwijzingen naar echte gebeurtenissen in de Grand Theft Auto 6-trailer-YZ7gtS7ZRYyQJpkY52w6wg

Toen besloot een vrouw door het dakraam van een wagen naar buiten te klimmen en terwijl de wagen reed te twerken. In de Grand Theft Auto 6-trailer gebeurt het ook, maar dan niet op de snelweg. Rockstar Games was dan wel weer erg letterlijk in de vertaling van hoe de andere passagiers reageerden, want de bijrijder op de achterbank hangt in beide gevallen ook aanmoedigend uit het raam.

View post on X

Hammer Time

Een andere opvallende verschijning in de trailer van Grand Theft Auto 6 is een oudere dame met twee hamers in haar handen. De beschrijving in de trailer grapt dat de buurtbeveiliging wel erg streng is. Het doet al snel denken aan de zogenoemde ‘Karen’-types die zich net wat te veel bezighouden met andermans zaken.

Rockstar Games haalde de inspiratie uit een zaak die een klein jaar geleden speelde. Toen werden op TikTok beelden gepost van een vrouw die met twee hamers een auto vernielde. In de GTA 6-trailer zien we de blonde vrouw in nachtjapon op de achtenvijftigste seconde nog geen hamerslagen uitdelen, maar de referentie is duidelijk.

GTA 6
Watch on YouTube

Alligators alom

Het zal niemand ontgaan zijn dat er verrassend veel alligators in de eerste GTA 6-trailer te vinden zijn. In Florida lopen deze gevaarlijke dieren nou eenmaal vaker los rond dan je zou hopen. Het komt verrassend vaak voor dat een alligator in Florida iemands huis binnenloopt of dat deze zelfs bij een drive-thru naar binnen wordt gegooid.

Watch on YouTube

Er zitten twee specifieke shots in de trailer die echte gebeurtenissen uit het verleden nabootsen. Het betreft het moment dat een alligator uit een zwembad moet worden gevist en het moment dat één van de beesten een supermarkt binnenloopt. Het laat nog maar eens zien dat de natuur zijn eigen gang gaat in Florida, iets wat een deel van de bevolking overigens ook vrij letterlijk neemt.

Watch on YouTube
Alle verwijzingen naar echte gebeurtenissen in de Grand Theft Auto 6-trailer-EXrO4XKKQtOjHMnGewQwJg
Alle verwijzingen naar echte gebeurtenissen in de Grand Theft Auto 6-trailer-au_ia7_dRhiRV-_ttZMnhw

Het is namelijk geen toeval dat een aantal bijna naakte mannen voorbij komen in de Grand Theft Auto 6-trailer. In het verleden probeerde een naakte man uit Florida de politie te ontvluchten, terwijl een andere man naakt zijn tuin besproeide met water. Inderdaad, beide gevallen zijn terug te vinden in de trailer.

GTA 6 trailer
Alle verwijzingen naar echte gebeurtenissen in de Grand Theft Auto 6-trailer-Qcrqg08xR2eDEN17iFrLKw

Op-merk-elijk

Naast een aantal verschillende Florida Men-situaties zijn er ook nog flink wat merken die voorbijkomen in de eerste trailer. Dit zijn stuk voor stuk parodieën op de gevestigde namen uit ons dagelijks leven, zoals Sessanta Nove. Het luxe modemerk zat in GTA 5 en keert terug in het nieuwe deel. De wit-en-gouden bikini van een feestende vrouw is namelijk te zien op seconde 38. 

Alle verwijzingen naar echte gebeurtenissen in de Grand Theft Auto 6-trailer-Hc89ZxN_S_SGlEXJpPZXDA

Het merk is Italiaans en vertaalt zich naar ‘negenenzestig’, en is een verwijzing naar Louis Vuitton. Een paar seconden eerder verwijst Rockstar Games naar een ander Italiaans merk. Dan zien we namelijk een Cheetah-wagen. Het is de GTA-versie van een Ferrari, dit keer in de stijl van een Ferrari Testarossa. 

Alle verwijzingen naar echte gebeurtenissen in de Grand Theft Auto 6-trailer-WS89OtOKTZqFCtc1ixi4FA

Op seconde 64 wordt vervolgens ook Fox News op de hak genomen. De stijl van de naambalken van de Amerikaanse nieuwszender wordt namelijk gebruikt in de trailer. De nieuwszender heet in de United States of Paranoia (zoals te lezen op de bankbiljetten in de trailer) alleen wel Weazel News. 

GTA 6 trailer

Feest vol verwijzingen

Ook naar bier wordt flink verwezen in de eerste GTA 6-trailer. Zo is daar Patriot Beer. Het merk zat eerder al in Grand Theft Auto 4 en 5. Fans zijn er heilig van overtuigd dat dit een knipoog is richting Samuel Adams-bier. Deze theorie wordt versterkt via de nieuwe trailer, want Patriot Beers nieuwe logo lijkt verdacht veel op een recente slogan van Samuel Adams.

 Richting het einde van de trailer, wanneer Lucia en haar partner door een winkel lopen, zijn ook nog een aantal vervangende biernamen te spotten. Piswasser is de vervanger voor het Amerikaanse Budweiser, terwijl Logger Beer vermoedelijk een verwijzing is naar de doorgaans goedkopere biermerken Coors of Miller.

GTA 6

In aanloop naar de release van de game in 2025 zullen er ongetwijfeld meer beelden verschijnen die zich lenen om ontleed te worden. Tot die tijd zwijmelen fans nog wel even door de eenennegentig seconden die Rockstar Games nu gedeeld heeft. 

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Amerika, het land vol met gekken

0
test

In de Benelux zijn ze nochtans ook goed op weg.

1
test

Die vrouw op sec 38 lijkt best veel op Lucia.

0

Aanbevolen voor jou