EA-medewerker heeft moeite met de perceptie dat het bedrijf de 'slechterik' is
Nieuws

EA-medewerker heeft moeite met de perceptie dat het bedrijf de 'slechterik' is

EA-vice-president Matt Bilbey heeft moeite met de perceptie van spelers dat EA de 'slechterik' is. Ook legt hij uit waarom EA Originals een belangrijk onderdeel zijn van de uitgever.

Matt Bilbey, de uitvoerend vice-president van strategische groei bij EA, zegt in een interview met Gamesindustry.biz dat hij na 25 jaar werken bij EA nog steeds moeite heeft om te begrijpen waarom mensen het bedrijf zien als 'de slechterik' in de game-industrie. Zijn verklaring hiervoor is dat de grote schaal en wereldwijde reputatie van EA ervoor zorgen dat elke fout wordt uitgelicht.

Hoewel grote titels van EA als Star Wars Battlefront 2 en Anthem veel kritiek krijgen, wordt de uitgever door indie-ontwikkelaars gezien als een goede partner om mee samen te werken. Zo werden er vorige maand nog drie nieuwe ontwikkelaars aangekondigd die zich hebben aangesloten bij het EA Originals-uitgeverslabel, namelijk Hazelight, Glowmade en Zoink. Jonny Hopper, het technisch hoofd van Glowmade, vertelde dat hij zijn contract met EA 'niet kon geloven', omdat de uitgever alleen een bedrag verrekend om de kosten te dekken en de rest van de opbrengst naar de ontwikkelaar gaat.

Bilbey legt uit dat EA Originals een manier zijn om niet afgesloten te raken van nieuwe talenten en kleinere game-concepten, naarmate EA groter wordt. "Als je deel uitmaakt van een groot bedrijf, is het makkelijk om in de val te lopen dat alles altijd groter moet. Naast grote titels hebben spelers ook behoefte om games te spelen die vijf tot tien uur duren", aldus Bilbey.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Ouders kunnen nu tijdslimieten instellen voor Fortnite
Nieuws

Ouders kunnen nu tijdslimieten instellen voor Fortnite

Fort-tijd

Ouders kunnen nu tijdslimieten instellen in Fortnite voor hun kinderen.

Epic heeft de nieuwe functie aangekondigd via een blog. In het hoofdmenu van Fortnite of de Epic Account Portal op het internet krijgen ouders nu de optie te zien om de speeltijd van het account van hun kind te beperken.

Naast het instellen van een hard limiet per dag, kunnen ouders ook instellen op welke momenten van de dag het account mag spelen, en limieten binnen die periode instellen. Ook kan een functie worden ingeschakeld waarmee een kind meer tijd kan aanvragen als ze over het limiet heen zijn.

Kinderen krijgen een melding in beeld te zien als er nog dertig of minder minuten te gaan zijn voordat ze het ingestelde limiet overschrijden. Als de optie is ingeschakeld, kunnen ze binnen de game een mail aan hun ouders sturen om de limiet te laten verlengen.

Ouders kunnen er tot slot voor kiezen om uitgebreide verslagen te krijgen, waarin ze kunnen zien hoeveel uur hun kind aan Fortnite heeft besteed. Overigens vallen de verschillende speltypen van Fortnite, zoals LEGO Fortnite en de Unreal Editor voor Fortnite, ook binnen de ingestelde limieten.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Grand Theft Auto 5 was in augustus de bestverkochte game in Europa
Nieuws

Grand Theft Auto 5 was in augustus de bestverkochte game in Europa

Het spel verkocht beter dan Star Wars Outlaws

Grand Theft Auto 5 - een elf jaar oude game - was afgelopen augustus de bestverkochte game in Europa.

Dat blijkt uit data van GSD, dat werd gedeeld door Games Industry. Daarbij wordt data van de belangrijkste Europese landen meegenomen. Overigens zit hier geen data bij van Nintendo en 505 Games. Ook missen verkoopcijfers van de digitale versie van Black Myth: Wukong, een van de belangrijkste releases van die maand. De fysieke versie wist plek 68 te bereiken.

Grand Theft Auto 5 staat al sinds release in 2013 ver bovenaan in de verkooplijsten, en dat was dus ook afgelopen augustus in Europa het geval. De game wist daarbij ook boven de andere belangrijke nieuwe release van die maand - Star Wars Outlaws - te komen, al gaf Ubisoft onlangs al aan dat de verkoop van dat spel tegenviel.

Afgelopen augustus werden er 11,8 miljoen console- en pc-games verkocht in Europa. Dat is een stijging van 7 procent ten opzichte van dezelfde maand het jaar ervoor.

Deels blijft Grand Theft Auto 5 al elf jaar goed verkopen doordat er na de initiële release nieuwe versies voor de game zijn verschenen op moderne platforms. Toch kan het langdurige succes van de game als een unicum binnen de game-industrie gezien worden.

Rockstar Games werkt ondertussen al geruime tijd aan Grand Theft Auto 6, dat ergens in het najaar van 2025 uit moet komen.

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Football Manager 25 arriveert op 26 november
Nieuws

Football Manager 25 arriveert op 26 november

Op pc, Xbox-consoles, PS5, Switch en mobiel

Sports Interactive en Sega brengen Football Manager 25 op 26 november uit.

Volgens de makers bevat Football Manager 25 meer speelbare toernooien en landen dan ooit tevoren en kan men zich opmaken op het grootste aanbod aan spelers tot nu toe. Daarbij is overgeschakeld naar de Unity-engine, wat voor veel grafische verbeteringen moet zorgen. Ook is er een gebruikersvriendelijkere interface gemaakt. Voor het eerst maakt ook vrouwenvoetbal onderdeel uit van de reeks.

Er verschijnen vier verschillende versies van de game op 26 november. De reguliere versie komt naar pc via Steam, Epic Games Store, Microsoft Store en Game Pass voor pc. De consoleversie verschijnt op PlayStation 5, Xbox Series-consoles, Xbox One, pc (via de Microsoft Store) en Xbox Game Pass. Verder verschijnen de Touch-versie voor Nintendo Switch en de mobiele versie voor iOS en Android. Laatstgenoemde komt alleen via Netflix beschikbaar.

Watch on YouTube

Reacties

Login of maak een account en praat mee!