EA: 'We zaten fout met Star Wars Battlefront 2-lootboxes' | Gamer.nl

EA: 'We zaten fout met Star Wars Battlefront 2-lootboxes' | Gamer.nl

EA heeft toegegeven dat het fout zat met de lootboxes in Star Wars Battlefront 2. Chief design officer van EA, Patrick Söderlund, heeft aangegeven dat de ontwikkelaar geleerd heeft van zijn fouten.

Söderlund laat weten dat een aantal keuzes die EA heeft gemaakt bij het introduceren van lootboxes in Star Wars Battlefront 2 verkeerd hebben uitgepakt. "We hadden een doel dat was ontworpen om meer spelers het spel te laten spelen voor een langere periode van tijd." legt de chief design officer van EA uit. “En net als veel andere games op de markt, hadden we een idee om hier opbrengsten voor te genereren om dit te kunnen veroorloven. Maar tegelijkertijd zaten we verkeerd".

Star Wars Battlefront 2

Door de toevoeging van lootboxes in Star Wars Battlefront 2 kreeg het spel vorig jaar veel commotie te verduren. Volgens vele spelers was het een pay-to-win systeem. Het probleem voor veel spelers is dat mensen met veel geld makkelijk zouden kunnen winnen, maar ook dat je niet weet wat je precies koopt, waardoor het neer zou komen op gokken.

Tijdens de bèta van Star Wars Battlefront 2 in oktober 2017 maakten spelers voor het eerst kennis met het nieuwe loot drop-systeem van de game, dat niet aanwezig was in de voorganger. Op Reddit ontstond een vurige discu ie over het systeem nadat een speler had berekend dat een bepaald personage alleen vrij te spel was als er meer dan veertig uur in het spel gestoken werd. Fans gaven destijds aan dat ze hierdoor het gevoel kregen dat zij op deze manier gedwongen werden om mee te doen aan microtransacties.

Destijds gaven de Star Wars Battlefront 2-ontwikkelaars al aan dat ze 'enorm verdrietig' waren over de negatieve feedback die hun spel te verduren kreeg.

Star Wars Battlefront 2

Söderlund legt uit dat de commotie ook effect heeft gehad op EA en het management en dat er door de oproer kritisch wordt gekeken naar in-game aankopen voor de aankomende game Anthem, die tu en 1 januari 2019 en 31 maart 2019 verschijnt voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Aankomende donderdag verschijnt er een nieuwe update voor Star Wars Battlefront 2 waarbij microtransacties weer worden toegevoegd aan het spel, nadat ze tijdelijk uit het spel waren verwijderd. EA heeft geleerd van zijn fouten en spelers kunnen nu alleen cosmetische items aanschaffen met zowel in-game- als echt geld.

Naast de cosmetische items wordt er ook de Ewok Hunt-modus toegevoegd. Hier is het de bedoeling om als Stormtrooper een hinderlaag van Ewoks te overleven.

ewok hunt Battlefront 2
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou