Investeringsbank verwacht komend jaar toename in overnames van gamebedrijven

Investeringsbank verwacht komend jaar toename in overnames van gamebedrijven

De overname van Activision Blizzard werd eerder deze maand afgerond

Michael Metzger, een partner van investeerdersbank Drake Star Partners, verwacht in 2024 een "gestage" toename van overnames van gamebedrijven.

Dat valt op Axios te lezen. De bank houdt zich bezig met bedrijven helpen met overnames en heeft met verschillende gameuitgevers gesproken. "Gebaseerd op onze gesprekken met diverse hoogstaande gamebedrijven de afgelopen weken, verwachten we dat het aantal overnames het komende jaar gestaag toeneemt."

Metzger claimt dat Sony, Tencent, Take-Two en Savvy Games Group de meeste overnames zullen doen komend jaar. Daarnaast wordt verwacht dat Embracer Group studio's blijft verkopen.

De afgelopen jaren hebben er al diverse overnames binnen de game-industrie plaatsgevonden. Zo kocht Sony vorig jaar Destiny- en Marathon-ontwikkelaar Bungie. De grootste overname binnen de game-industrie werd echter eerder deze maand afgerond: Microsoft is nu de eigenaar van Call of Duty- en Diablo-uitgever Activision Blizzard.

Eerder liet analist Serkan Toto al weten dat hij verwacht dat Sony zal reageren op bovengenoemde overname door zelf een grote uitgever op te kopen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hopelijk gaan Sony het ook serieus nemen, anders ben ik er nog altijd van overtuigd dat er geen toekomst voor PlayStation als een console is. Sony heeft simpelweg niet genoeg studio's en exclusieve games en het huidige succes is dan ook voor 99% te danken aan het succes van de PS4 en de misstappen van Microsoft. Microsoft heeft ondertussen alleen wel zoveel studio's, en dat gaan er nog meer worden, dat het een kwestie van tijd is totdat wat Sony uitgeeft qua kwantiteit lachwekkend is vergeleken met wat Microsoft uitgeeft. Dit jaar al kom je bij Sony niet veel verder dan Spider-Man 2, en ook volgend jaar lijkt Sony met weinig games te komen.

-1

Aanbevolen voor jou