Take-Two-president ziet lootboxen niet als gokken | Gamer.nl

Take-Two-president ziet lootboxen niet als gokken | Gamer.nl

Volgens de president van Take-Two Interactive, Karl Slatoff, ziet de uitgever lootboxen in games niet als gokken.

Take-Two Interactive, het moederbedrijf van ontwikkelaar Rockstar Games en 2K, heeft zich uitgelaten over microtransacties en lootboxen in games.

Tijdens de Credit Sui e 21st Annual Technology, Media & Telecom-conferentie in Zwitserland vertelt Take-Two president Karl Slatoff dat de uitgever lootboxen niet als gokken beschouwd.

“Wij aanschouwen dat hele gok gebeuren in games niet als gokken. Onze kijk hier op is principe hetzelfde als de verklaring van Entertainment Software Agency.” De Entertainment Software Agency, de ESA, is onder andere verantwoordelijk voor de organisatie van de E3 en vertegenwoordigt ontwikkelaars en uitgevers in de Verenigde Staten.

De laatste tijd komen lootboxen en microtransacties slecht in het nieuws, mede door Star Wars Battlefront 2 is het publiek helemaal klaar met deze dingen.

Naast dat Take-Two lootboxen niet als gokken aanschouwt, liet Karl Slatoff zich ook uit over de digitalisering van de games-industrie.

“Ik denk dat over een lange tijd de games-industrie 100% digitaal is. Ik kan alleen niet voorspellen of dat over vijf, tien of twintig jaar zal zijn. Al denk ik wel dat het minder dan twintig jaar zal zijn en waarschijnlijk meer dan vijf. Dit is te danken aan het goede werk van Sony en Microsoft. Er zijn veel meer mensen actief op PSN en Xbox Live en dat helpt. Omdat spelers van deze platformen houden, gaat de drang om online spellen aan te schaffen hierdoor sneller.” aldus de president van Take-Two Interactive.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou