Xbox Game Pass-prijzen verhoogd, nieuwe 'standaard' tier bevat geen day one-releases

Xbox Game Pass-prijzen verhoogd, nieuwe 'standaard' tier bevat geen day one-releases

De Game Pass voor console-tier verdwijnt

Microsoft heeft vandaag de prijzen van Xbox Game Pass verhoogd. Ook is er een nieuwe 'standaard' tier waarop games niet meteen op release beschikbaar komen.

Dat heeft het bedrijf aangekondigd. De prijsverhoging geldt vanaf vandaag alleen voor nieuwe abonnees en vanaf 12 september voor bestaande abonnees.

Xbox Game Pass Ultimate - de hoogste tier waarmee men niet alleen online kan gamen, maar waarbij zowel Game Pass voor console als pc zit, alsmede cloudgaming en alle day one-releases van Microsoft, gaat van 14,99 euro naar 17,99 euro per maand. De prijs van Game Pass voor pc wordt verhoogd van 9,99 euro naar 11,99 euro per maand.

Verder blijft Xbox Game Pass Core beschikbaar, waarmee men alleen toegang krijgt tot online gaming en een kleine selectie aan eerder verschenen games. De maandelijkse prijs hiervan blijft hetzelfde, maar het jaarlijkse abonnement stijgt van 59,99 euro naar 69,99 euro.

De Xbox Game Pass voor consoles-tier verdwijnt voor nieuwe abonnees. Deze wordt vervangen voor de nieuwe standaard-tier, dat in de VS 14,99 dollar per maand kost en hier vermoedelijk ook rond de 14,99 euro gaat kosten. Hier zullen games niet meteen op release op verschijnen, in tegenstelling tot wat voorheen altijd het geval was bij gamereleases van Microsoft. Ook online gaming maakt hier onderdeel van uit. Mensen die op dit moment nog lid zijn van de Game Pass voor consoles-tier kunnen dit blijven. Op het moment dat het abonnement afloopt kan dit echter niet meer.

De wijzigingen worden op fora en social media wisselend tot negatief ontvangen door fans. Naast het feit dat prijzen omhoog gaan, valt daarbij vooral de nieuwe standaard-tier op. Tot vandaag was duidelijk dat alle first-party Microsoft-games op dag van release op Game Pass kwamen te staan, maar met de standaard-tier verandert dit dus.

Hoewel niet bevestigd, heeft dit mogelijk te maken met het feit dat Call of Duty: Black Ops 6 later dit jaar naar Game Pass komt. Microsoft liet bij de aankondiging al weten dat er geen aparte, duurdere Game Pass-tier gelanceerd zou worden voor Call of Duty, maar lijkt het nu dus op de hierboven beschreven manier aan te pakken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit zat er aan te komen, maar vind voor dez verhoging hadden ze wel even wat meer content er op kunnen zetten van abk. Deze prijsverhoging nu is het nu op dit moment niet waard. Tip voor iedereen neem een jaar abbo via Brazilië of Turkije scheelt heel veel geld.

0

Ik heb ook nog GPU lopen tot 2026. Deze ga ik snel verlengen voor september. Wanneer deze is verlopen, is mijn xbox daarna vrij weinig waard. Een dolksteek voor de console.

0
test

Let wel op met de core naar ultimate conversion rate. Wanneer je nog een actief abonnement hebt lopen is de conversion rate een heel stuk lager. Daar ben ik laatst zelf helaas achtergekomen.

0
test

Ik geef je helemaal gelijk. Ben van ultimate naar console edition gegaan. Maar moet nog even goed nadenken wat ik nu ga doen. Heb nog een grote backlog en op dit moment verslingerd aan Starfield maar BlackOps heb ik ook veel zin in. Maar even afwachten……

0

Goh, wie had dat gedacht. "We gaan absoluut niet de prijs verhogen als gevolg van de Activision Blizzard overname". Aldus Microsoft.

-1
test

alle abonnementsdiensten worden duurder. Netflix hbo disney playstation. Om te zeggen dat direct een gevolg is van de overname. Nee dat is te makkelijk. Wel ben ik zelf erg blij met mn game pass core. Heb toch geen tijd om veel te gamen en met ultimate heb ik alleen maar fomo.

2

Aanbevolen voor jou