Trine 5-trailer legt de focus op couch co-op
Nieuws

Trine 5-trailer legt de focus op couch co-op

Game verschijnt eind deze maand op consoles en pc

THQ Nordic heeft afgelopen weekend een nieuwe trailer van Trine 5: A Clockwork Conspiracy uitgebracht, waarin de focus op couch co-op wordt gelegd.

Trine 5 kan in totaal met vier spelers gespeeld worden, en daar is maar één console en game voor nodig zoals uit onderstaande trailer blijkt.

Trine 5: A Clockwork Conspiracy is het nieuwste deel in de side-scrolling puzzelserie die bekendstaat om zijn coöperatieve gameplay in een sprookjesachtige fantasiewereld. Spelers kunnen onder andere ridder Pontius, Zoya de dief en Amadeus de magiër besturen.

Trine 5 bevat in totaal twintig levels, waarin spelers het opnemen tegen schurken die het koninkrijk willen veroveren. Volgens de makers moet dit het meest uitgebreide deel in de reeks worden.

Trine 5 komt op 31 augustus uit op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en Nintendo Switch.

Watch on YouTube

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Sega en Universal Pictures kondigen Shinobi-verfilming aan
Nieuws

Sega en Universal Pictures kondigen Shinobi-verfilming aan

Sega werkt ook aan een nieuwe Shinobi-game

Universal Pictures gaat in samenwerking met Sega een film gebaseerd op de Shinobi-franchise ontwikkelen.

Dat werd vannacht aangekondigd. De film wordt geregisseerd door Sam Hargrave (Extraction) en geschreven door Ken Kobayashi (Move On, Sunny). Sega helpt mee met de productie via Toru Nakahara. Meer details over de film zijn er nog niet.

De Shinoni-reeks begon in 1987 met de release van de eerste game in de arcades, en draaien om de moderne ninja Joe Musashi die zich door verschillende uitdagende levels vol met vijanden vecht. In totaal zijn er veertien games in de reeks uitgekomen. Shinobi is het Japanse woord voor ninja.

Eind vorig jaar kondigde Sega aan dat het bedrijf aan vijf games uit klassieke franchises werkt. Daaronder valt ook een nieuwe Shinobi-game, al zijn daar verder nog geen details van naar buiten gebracht.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Goat Simulator Remastered verschijnt op 7 november
Nieuws

Goat Simulator Remastered verschijnt op 7 november

Goat Simulator 3 komt daarnaast naar PS4 en Xbox One

Het tijdens Gamescom aangekondigde Goat Simulator Remastered komt op 7 november uit.

Dat heeft Coffee Stain Publishing aangekondigd. De remaster van de in 2014 uitgekomen bevat de dlc die voor de pc-versie van het origineel is uitgekomen. Ook de Goatville High-map, die voorheen alleen in de mobiele versie van het spel beschikbaar was, maakt onderdeel uit van de remaster.

Verder hoeven spelers in deze nieuwe versie van de game niet meer het spel te herstarten om een andere geit te kiezen. In plaats daarvan kan dit gekozen worden via een in-game menu. Logischerwijs zullen ook de graphics verbeterd zijn. De Goat Simulator-reeks, waarin spelers als een geit chaos aanrichten, neemt zichzelf niet al te serieus.

Goat Simulator Remastered komt uit op pc (Steam, Epic Games Store, Microsoft Store), PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Hieronder kan een nieuwe gameplaytrailer worden bekeken.

Daarnaast is ook aangekondigd dat Goat Simulator 3 op 24 oktober naar PlayStation 4 en Xbox One komt. Eerder verscheen het derde spel in de reeks als op PS5, Xbox Series, Switch, pc, iOS en Android. De game speelt zich af in een open wereld genaamd San Angora. Daarbij wordt zowel online als lokale co-op voor vier spelers ondersteund. Overigens bestaat Goat Simulator 2 niet - de titel is dus ook een grap. Ook van de aankomende PS4- en Xbox One-versie van Goat Simulator 3 kan hieronder een trailer worden bekeken.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Rime-ontwikkelaar annuleert nieuwe game en ontslaat onbekend aantal werknemers
Nieuws

Rime-ontwikkelaar annuleert nieuwe game en ontslaat onbekend aantal werknemers

Er is nog wel een andere game in ontwikkeling bij de studio

Tequila Works, de Spaanse ontwikkelaar die vooral bekend is van Rime, heeft een game die in ontwikkeling was geannuleerd. Ook zijn er een onbekend aantal werknemers ontslagen

Dat heeft de ontwikkelaar bevestigd via LinkedIn. Het gaat om een “klein” aantal ontslagen als gevolg van de annulering van de nog onaangekondigde game. “Deze moeilijke beslissing houdt in dat we de studio herstructureren rondom de ontwikkeling van maar één game. Deze veranderingen hebben een impact op een klein aantal rollen binnen de studio.”

Details over de geannuleerde game of het spel dat nog wel in ontwikkeling is, zijn er op moment van schrijven niet. Tequila Works werd in 2009 opgericht in Madrid, en bracht in 2012 Deadlight uit. Andere games van de studio zijn Rime, The Sexy Brutale en Gylt. Vorig jaar leverde de studio Song of Nunu: A League of Legends Story af. Tencent is sinds 2022 de grootste aandeelhouder van het bedrijf.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!