Konami geeft duidelijkheid over resolutie van Metal Gear Solid-collectie

Konami geeft duidelijkheid over resolutie van Metal Gear Solid-collectie

Collectie draait overal in 1080p, behalve op de Switch in handheldmodus

Nadat er verwarring is ontstaan over de resolutie waarin games in Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 op draaien, heeft Konami duidelijkheid verschaft over de situatie.

Dat deed het bedrijf via VGC. Gisteren claimde Nintendo Life dat Metal Gear Solid 2 en 3 in de collectie in een resolutie van 720p zullen draaien. Dat blijkt correct te zijn, maar het gaat wel alleen om de Switch-versie in handheldmodus. Op PlayStation 5, Xbox Series X en S, pc en een Switch aangesloten op televisie, zullen de games in 1080p draaien. Op Switch draait de collectie daarbij in 30 frames per seconde - ongeacht of er in handheldmodus of docked gespeeld wordt - terwijl het op andere platforms in 60 frames per seconde draait.

Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 werd eerder dit jaar aangekondigd en bevat Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty en Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Ook zitten de MSX-versies van Metal Gear en Metal Gear 2: Solid Snake er bij inbegrepen, alsmede de NES-spellen Metal Gear en Snake's Revenge: Metal Gear 2. De collectie verschijnt op 24 oktober op PlayStation 5, Xbox Series X en S, Nintendo Switch en pc. Konami werkt met Virtuos ondertussen ook aan een remake van Metal Gear Solid 3 voor PS5, Xbox Series en pc - daar is nog geen releasedatum van bekend.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

mgs 2 draaide 22 jaar geleden op de ps2 op 60fps. (3 ook op de ps3 btw) No excuses, #fuck konami, deze port is bagger en gewoon de HD versie van de ps3/360. totale ripoff.

0
test

En toch... ik wil eerst zien of mgs1 in 1080p en 60fps draait. Ik geloof er niks van.

0
test

Het was dan wel 60fps, de resolutie was echter 512x448 (wat een upscaling kreeg naar 640x449). Maar voor nu is deze port idd gewoon een cashgrab

0
test

De Switch is nou ook niet bepaald de console waarbij je grote sprongen moet verwachten. Het wordt gebruikt als het afvoerputje door devs, omdat de userbase niet bepaald voor de graphics het apparaat hebben aangeschaft. En daar lijkt Konami ook helaas minimale geldmiddelen voor te gebruiken.

0
test

Maar 60fps zou voor MGS2 niet eens een sprong zijn. Dat was ie al op de ps2. Dus het is alleen maar achteruitgang dit.

0

Deze gebruiker is verwijderd

[Reactie gewijzigd door LIQUIDSHAKE (gebruiker is geblokkeerd) op 4 oktober 2023 - 18:14]

0

Aanbevolen voor jou