Call of Duty: Modern Warfare 3 naar verluidt in zestien maanden tijd ontwikkeld

Call of Duty: Modern Warfare 3 naar verluidt in zestien maanden tijd ontwikkeld

Ontwikkelaars zouden gedurende de nacht en in het weekend hebben moeten werken

Call of Duty: Modern Warfare 3 zou in ongeveer zestien maanden tijd zijn ontwikkeld, wat zou hebben geresulteerd in extra werktijden gedurende de nacht en in het weekend.

Dat claimt Bloomberg te hebben vernomen van meer dan twaalf huidige en voormalige Call of Duty-ontwikkelaars. Zij zouden hebben gemeld dat Modern Warfare 3 als een uitbreiding op Modern Warfare 2 zou zijn begonnen - net zoals eerdere geruchten al claimden - maar Activision zou eindelijk hebben besloten dat het een losstaande game moest worden.

Het resultaat was dat hoofdontwikkelaar Sledgehammer Games schijnbaar enorm moest haasten om de game op tijd af te krijgen, met onder andere extra werkdiensten gedurende de nacht en in het weekend. Dit zou extra zuur zijn geweest voor de studio omdat het bedrijf een soortgelijke situatie heeft meegemaakt tijdens de ontwikkeling van Call of Duty: Vanguard, en toen beloofd zou zijn dat dit niet meer voor zou komen.

Ook zouden veel ontwikkelaars gefrustreerd zijn geraakt doordat ze constant goedkeuring moesten krijgen van Infinify Ward, normaliter de ontwikkelaar van de Modern Warfare-games. Dit proces zou inefficient zijn verlopen en ook ongewilde veranderingen hebben opgeleverd.

Een woordvoerder van Activision ontkende dat het spel in eerste instantie een uitbreiding op Modern Warfare 2 moest worden. Daarbij laat Sledgehammer-studiohoofd Aaron Halon in een tweet weten dat "dit ónze game is en we niet kunnen wachten om het online met jullie te spelen".

Call of Duty: Modern Warfare 3 is vanaf vandaag verkrijgbaar voor pc, PlayStation- en Xbox-consoles. Mensen met een reservering kunnen echter al een tijdje de singleplayercampagne spelen. Deze campagne wordt in recensies vooralsnog zeer wisselvallig ontvangen.

View post on X
Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare 3 kopen?

Kopen voor Xbox

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik snap dat veel gamers hier over klagen. Wat als DLC uitgebracht had moeten worden, is als een full priced game uitgebracht, maar verbaasd ben ik niet. Je had het kunnen zien aankomen, gezien de voorgaande delen ook apart zijn uitgebracht.

0
test

precies dat. Het is belachelijk ergens om daar nu nog zo trots op te zijn :-) Ik ben wel verbaasd to be fair. Ze hebben notabene zelf geroepen dat het een DLC zou zijn en opeens word het een MW3 en dan nog 70 euro durven te vragen. Ik vind het vrij lastig om ze nog serieus te nemen.

0
test

Wat ik nog belachelijker vind is dat ze ongevraagd 118 gb als update plaatsen, die mijn mw2 en warzone deinstalleerd maar wel de volledige mw3 gsme installeerd terwijl ik deze niet heb aangeschaft. Onbegrijpelijke praktijken...

0
test

whahha ja die hoorde ik ook voorbij komen whahahaah

0
test

Misschien is dat vanaf nu hopelijk over voortaan nu dst ze bij Microsoft horen. Weet niet waar je op speelt maar op xbox kan je percies selecteren wat je wilt installeren en wat niet.

0
test

heb hem gerefund... 70 voor een DLC. er is wat grondig mis binnen dat bedrijf. ( bedrijven ) speel jaartje meer apex/WZ/Fortnite.. geen mp voor mij ondanks dat ik het sledgehammer wel gun na vanguard.

0
test

De mp speelt wel heel lekker en heb de old skool Maps echt sinds 360/ps3 tijd niet meer gespeeld.

0
test

eens, vindt ik ook. maar dat had in updates ook uitgebracht kunnen worden. dit is een cashgrab zoals ik ze nog niet gezien heb. ga ik niet aan meedoen, plus het feit dat er genoeg andere games. als ik MP ga spelen pak ik mw2 gunfights. verder als de WZ integratie over is speelt niemand meer mp haha...

1
test

Dat kan ik speel al jaren geen cod meer tot de reboot van mw serie kwam en vond de bèta van deze zo heerlijk spelen beter als mw2 dat ik hem gekocht had puur voor de mp. Maar ik snap mensen hun mening over deze game. En het is gewoon even snel cashen nog voor bobby en co. Maar hopelijk grijpt micro nu in en gebeurt dit niet meer. Ik had ook beetje gevoel dat deze gewoon als een volle game is uitgebracht om sneller van cod marketing deal af te zijn met Sony.

0

Aanbevolen voor jou