Wereldwijde problemen met Xbox Live en Windows

Wereldwijde problemen met Xbox Live en Windows

Problemen met vluchten en bedrijven.

Een recente update heeft wereldwijd problemen veroorzaakt waarbij gebruikers blauwe schermen op Windows-pc's ervaren en niet kunnen opstarten. Dit heeft geleid tot vertragingen in vluchten en verstoringen bij verschillende bedrijven, waaronder Xbox Live.

De oorzaak van de problemen lijkt een update van Falcon Sensor te zijn, een programma van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike. De update lijkt in sommige gevallen te leiden tot het ‘blue screen of death’ op Windows-pc’s. In sommige gevallen start de pc na een reboot op.

De problemen zijn inmiddels bevestigd door CrowdStrike zelf. Het bedrijf meldt dat de Falcon Sensor-software een bug bevat en dat het actief aan een oplossing werkt. Gebruikers hoeven hiervoor niets te doen.

Het is nog onbekend op welke schaal de problemen plaatsvinden. Wel zijn er verschillende meldingen van vluchten die worden geannuleerd. Zo lijken er ook problemen op Schiphol te zijn, waarbij er meldingen zijn gemaakt bij vliegvaartmaatschappijen als KLM en Ryanair en Transavia.

Ook was Xbox Live vannacht offline, vermoedelijk door problemen met Microsofts servers – waaronder haar Azure-cloudtechnologie waar veel games van gebruikmaken. Andere techbedrijven, zoals Amazon, Meta en eBay, maar ook banken, ziekenhuizen en telefoonmaatschappijen, lijken ook te zijn getroffen.

Microsoft werkt momenteel samen met CrowdStrike om de problemen op te lossen en heeft een deel van het verkeer omgeleid om verdere problemen te minimaliseren.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Eigenlijk ben ik best verbaasd dat Microsoft zelf dit bedrijf gebruikt voor beveiliging. Je zou toch zeggen dat ze zelf heer en meester zijn over de besturingssystemen die ze maken. Tenzij ze linux gebruiken op hun servers, maar dat lijkt me sterk.

1

Ze maken een besturingsysteem, tools en ontwikkelen ene platform, maar daar is ook alles mee gezegd. Zij ontwikkelen niet alle andere beveiligingssoftware of andere tools. Als ze heer en meester zouden zijn van hun eigen software, dan zouden er natuurlijk geen bug hunt programma’s bestaan.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 19 juli 2024 - 09:27]

-2
test

Ze maken wel degelijk ook beveiligingssoftware en ook een server OS. Vandaar ook mijn verbazing.

0
test

https://youtu.be/2zpCOYkdvTQ?si=36xmdaDAL_oPwEFR

0
test

Haha, de hele wereld runt op Microsoft

0

Aanbevolen voor jou