Xbox Series-versie Baldur's Gate 3 komt dit jaar nog uit

Xbox Series-versie Baldur's Gate 3 komt dit jaar nog uit

Series S-versie bevat geen splitscreen

Baldur's Gate 3 moet nog ergens dit jaar op Xbox Series-consoles uitkomen.

Dat heeft Larian-oprichter Swen Vincke laten weten op social media. De game leek eerst pas in 2024 uit te komen op Xbox Series-consoles, omdat Larian splitscreen co-op niet aan de praat kreeg op Xbox Series S. Microsoft wil volgens geruchten de functies van games zoveel mogelijk gelijk houden op Series X en S, al gaf Xbox-topman Phil Spencer gisteren al aan dat het bedrijf niet zo nauw kijkt.

Volgens Vincke heeft er een meeting met Spencer op Gamescom plaatsvonden en is er een oplossing gevonden om de game toch dit jaar op Xbox uit te brengen. Splitscreen co-op zit daarbij niet in de Series S-versie, maar wel in de Series X-versie. Verder is er cross-save tussen de Steam- en Xbox-versie beschikbaar.

Baldur's Gate 3 is begin deze maand uitgekomen op pc. Eerder werd al bekendgemaakt dat de PlayStation 5-versie van Baldur's Gate 3 op 6 september uitkomt. Bastiaan Vroegop gaf een 9,5 aan het spel: "Baldur's Gate 3 is de beste rpg in jaren. Het spel is niet voor iedereen gemaakt en bevat vooral voor niet-D&D'ers een steile leercurve. Maar wie bereid is er in te duiken, vindt een game die je meer keuzevrijheid biedt dan we ooit in genregenoten zagen."

Hier zijn een aantal essentiële beginnerstips voor Baldur's Gate 3 te vinden. Hier kan men de beste instellingen vinden om de game op Steam Deck te spelen.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit is goed nieuws voor de liefhebbers. Dan valt de delay dus reuze mee.

0
test

Het technische team dat Microsoft gestuurd heeft om split screen te fixen op de S bij Larian heeft een auto gehuurd en is nu op weg naar huis voor een welverdiende vakantie!

-5

Ik denk eerder dat ze dit nog steeds aan het fixen zijn, wie weet kunnen ze het nog patchen op een later moment.

2

Dit lijkt mij ook. Ze zullen het blijven proberen todat het echt niet kan. En eerlijk, het is ook niet zo dat het niet mogelijk is dit draaiende te krijgen. Eerder dat ze concessies moeten doen die ze niet willen doen.

3

Aanbevolen voor jou