Xbox belooft dat Call of Duty op alle systemen dezelfde inhoud krijgt

Xbox belooft dat Call of Duty op alle systemen dezelfde inhoud krijgt

Ook de tijdelijke exclusieve bèta moet verdwijnen

Xbox-baas Phil Spencer laat weten dat toekomstige Call of Duty-games op elk systeem dezelfde content moeten gaan bieden.

Dat meldde de topman tijdens de officiële Xbox-podcast, waar uitvoerig werd gepraat over de Activision Blizzard-overname door Microsoft die onlangs werd afgerond.

"Spelers op PlayStation en in de toekomst ook op Nintendo... ik wil dat jullie je voor honderd procent onderdeel van de gemeenschap voelen. Ik wil niet dat jullie het gevoel krijgen dat jullie content of skins mislopen, of dat jullie qua timing worden achtergesteld. Dat is niet het doel. Het doel is honderd procent gelijkheid waar mogelijk, op alle systemen."

Call of Duty-games komen nu nog uit op PlayStation- en Xbox-consoles en pc, maar door een deal die Microsoft met Nintendo heeft gesloten moet de franchise uiteindelijk ook naar Nintendo's ecosysteem komen. PlayStation-gamers kunnen al jaren een week eerder aan de slag met de bèta van nieuwe Call of Duty-games.

"We hebben niet als doel om Call of Duty te gebruiken om je te motiveren een Xbox-console aan te schaffen", vervolgt Spencer. Daarbij laat hij ook weten dat de exclusieve bètaperiodes die nu de norm zijn bij Call of Duty ook verdwijnen.

Tijdens de podcast meldde Spencer ook dat Xbox Game Pass-abonnees pas in 2024 Activision Blizzard-spellen op de service kunnen verwachten.

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Mooi verhaal, maar volgens mij is Microsoft dat nu zelfs wettelijk verplicht.

1
test

Goed nieuws dat ze deze trend, die ze zelf hebben opgestart, stopzetten.

1

Wil je hiermee zeggen dat volgens jou Microsoft de uitvinder is van exlusieve content en dat er voordat Microsoft de gaming markt betrad geen exclusieve content was? @Troonieloonie en @Eeeries: Ik was gewoon nieuwsgierig jongens, niet alles is bedoeld om een andere console in een kwaad daglicht te stellen. Je kwetst me echt niet door me terecht te wijzen, prima zelfs maar kan het even op een normale toon ipv een reactie neer te pennen alsof de wanden van je aorta op scheuren staan vanwege de hoge bloeddruk? Zijn jullie thuis ook zo gezellig? Oh man, het niveau weer.

[Reactie gewijzigd door op 19 oktober 2023 - 08:51]

-2

Micrososft is deze shit begonnen met xbox 360. Daarna janken wanneer anderen het doen.

1
test

@BROERVANMARKRUTTE Xbox was inderdaad de eerste met platform exclusieve DLC, in GTA IV. Betrof de DLC 'The Lost and Damned' welke alleen op de Xbox 360 verscheen. Microsoft was sowieso de eerste die uberhaupt met DLC begon, met de game Oddworld: Munch's Oddysee. Ook hebben ze de primeur om als eerste microtransacties in een console game te stoppen, namelijk in Full Spectrum Warrior.

[Reactie gewijzigd door The_Stifmeister op 18 oktober 2023 - 13:08]

0

@Stiffmeister: dank voor de context. Ik zat toen helemaal in PlayStation en Nintendo en speelde dit games nooit. @Troonieloonie misschien een cursus normaal taalgebruik volgen

0

ze betaalden 100 miljoen voor GTA4 DLC exclusive te hebben. Maar Microsoft heeft op de dag van vandaag ook nog steeds deals en timed exclusives, maar voor het gemak worden die altijd maar graag vergeten. Ze hebben namelijk 2 jaar exclusiveit op ARK2, STALKER 2 is timed, ExoMecha, Warhammer, contraband, Valheim en ik kan nog wel even doorgaan. Microsoft had in de 360 tijd echt enorm veel deals die nog verder gingen dan de timed die sony heeft. Dus ja, MS jankt wel degelijk voor iets wat ze zelf deden en nog steeds doen.

0

Gast wie heeft het hier over kwetsen? Je stelt een vraag en je krijgt er door 3 een antwoord. Je eigen reactie geeft aan dat jouw bloeddruk schijnbaar omhoog ging. Drama queen…

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 18 oktober 2023 - 17:30]

-1

Aanbevolen voor jou