Trailer van Kojima's nieuwe game OD bevat mogelijke Silent Hill-easter egg

Trailer van Kojima's nieuwe game OD bevat mogelijke Silent Hill-easter egg

De vraag is vooral: waarom?

De eerste teaser trailer van OD, de nieuwe game van Kojima Productions, bevat een easter egg gerelateerd aan Silent Hill.

Daar zijn Central Xbox en VGC achter gekomen. Gedurende de trailer van het vorige week aangekondigde spel wordt acteur Udo Kier vertoont die in de camera praat. Terwijl zijn mond beweegt, zijn er vaag enkele letters te zien die samen 'Atami' spellen.

Atami is een Japanse stad in Shizuoka, een prefectuur in Japan. In kanji wordt Shizuoka als '静岡' geschreven. Wanneer die tekens losgetrokken worden, staat '静' voor 'kalm' of 'stil', en '岡' voor 'heuvel'. Oftewel Silent Hill.

Waarom Kojima naar Silent Hill lijkt te refereren in de trailer is niet duidelijk. Toen hij nog bij Konami werkzaam was, werkte hij samen met filmregisseur Guillermo del Toro en acteur Norman Reedus aan de horrorgame Silent Hills, een game die hij via een speelbare demo genaamd P.T. aankondigde. Het project werd geannuleerd toen Kojima vertrok bij Konami en zijn eigen studio oprichtte. Waarschijnlijk is dit niets meer dan een easter egg voor fans, als een soort ode van Kojima aan de game die hij nooit heeft gemaakt.

OD werd afgelopen week tijdens The Game Awards aangekondigd. Het spel wordt in samenwerking met Xbox Game Studios gemaakt en Nope- en Us-regisseur Jordan Peele helpt ook een handje mee. "Deze game wordt gemaakt met behulp van Xbox Game Studios en hun cloudgaming-technologie. Het is een game, maar tegelijkertijd een film en een nieuwe vorm van media", zo legde Kojima uit. Het spel maakt in ieder geval gebruik van Microsofts cloudtechnologie.

Kojima werkt ondertussen ook aan Death Stranding 2

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik mis hier toch wel Coola, die hier vast een verhaal had kunnen schrijven over "meester genie" Kojima.

0

Kojima snapt simpelweg als geen ander: obsessie verkoopt. Dus strooi broodkruimels. Maak alles ambigu. Overal en in alles wat je doet.

0

Aanbevolen voor jou