The Initiative-werknemer duidt nieuwe Perfect Dark aan als remake

The Initiative-werknemer duidt nieuwe Perfect Dark aan als remake

Game werd bij onthulling reboot genoemd

Een van de ontwikkelaars van The Initiative heeft de aankomende Perfect Dark-game een remake genoemd.

Tyler Thornock, de principal technical director bij ontwikkelaar The Initiative, meldt op LinkedIn aan welke projecten hij werkt en heeft gewerkt. Daaronder valt ook de vermelding van 'Perfect Dark (remake)'. 

Toen de nieuwe Perfect Dark een aantal jaar geleden werd aangekondigd, werd het aangeduid als een 'reboot' - oftewel een nieuw begin voor de franchise waarbij de gebeurtenissen uit de voorgaande games niet meegenomen worden als canon. Nu blijkt dus dat de game mogelijk ook als remake gezien kan worden, en dat gebeurtenissen uit eerdere games mogelijk opnieuw worden behandeld. De termen reboot en remake sluiten elkaar niet per se uit. Het kan echter ook dat Thornock simpelweg de verkeerde terminologie gebruikte op zijn LinkedIn.

Perfect Dark werd eind 2020 tijdens The Game Awards voor Xbox Series X en S en pc onthuld met een cinematische trailer - gameplay is er nog niet. Er is dan ook nog weinig bekend over de game. Microsoft-studio The Initiative werk aan het spel, maar inmiddels is duidelijk dat ook Crystal Dynamics meewerkt aan de ontwikkeling. Die studio is inmiddels overgenomen door Embracer Group, maar eerder werd al bevestigd dat Crystal Dynamics blijft meewerken.

De eerste Perfect Dark verscheen in 2000 op Nintendo 64. Britse ontwikkelaar Rare bracht het spel uit als spirituele opvolger van de succesvolle James Bond-shooter GoldenEye 007. Een paar jaar later werd Rare overgenomen door Microsoft. Prequel Perfect Dark Zero kwam tegelijk met de Xbox 360 uit. Met uitzondering van een heruitgave van Perfect Dark op Xbox 360 bleef het daarna echter stil rondom de franchise.

Perfect Dark

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik kom uit een tijd waar alle games van Developer Rare waaronder Perfect Dark goed was, maar Rare is weg en ook in deze Perfect Dark heb ik weinig vertrouwen.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou