The Elder Scrolls 6 verschijnt op zijn vroegst pas in 2028

The Elder Scrolls 6 verschijnt op zijn vroegst pas in 2028

Phil Spencer kan nog niet zeggen op welke platforms het spel verschijnt

The Elder Scrolls 6 komt op zijn vroegst pas in 2028 uit.

Dat heeft Xbox-baas Phil Spencer onthuld tijdens de rechtszaak tussen Microsoft en de Federal Trade Commission die enkele dagen geleden begonnen is. Hij werd daar verhoord over de eerdere overname van Bethesda-moederbedrijf ZeniMax en de exclusiviteit van de games van het bedrijf, waaronder The Elder Scrolls 6.

Hoewel Spencer niet kon aangeven op welke systemen The Elder Scrolls 6 precis verschijnt - omdat hij dit simpelweg nog niet weet - kon hij weer een indicatie geven van hoelang de game nog op zich laat wachten. "Wat The Elder Scrolls 6 betreft, laat deze nog zo lang op zich wachten dat het moeilijk is om te weten op welke systemen het spel verschijnt. Het is hetzelfde team dat nu de laatste hand legt aan Starfield, dat in september uitkomt. Dus we hebben het over een game die pas over vijf jaar of later uitkomt."

Het is dus mogelijk dat The Elder Scrolls 6, het langverwachte vervolg op het in 2011 uitgekomen The Elder Scrolls: Skyrim, niet voor 2028 uitkomt. Dat zou betekenen dat er minstens 17 jaar tussen de twee delen zit. Hoewel Spencer aangeeft dat hij niet kan zeggen op welke systemen het spel verschijnt, bedoelt hij daarmee mogelijk dat het niet duidelijk is of de game op Xbox Series-consoles of de volgende generatie Xbox-consoles uitkomt.

Zoals gezegd werkt Bethesda Game Studios, het team achter The Elder Scrolls, op dit moment aan Starfield. Die game komt op 6 september uit. Tijdens de rechtszaak werd ook gemeld dat Sony en Bethesda eerder in gesprek waren over de mogelijkheid om Starfield console-exclusief voor PlayStation-consoles te maken, voordat Microsoft Bethesda overnam.

De rechtszaak tussen Microsoft en de Federal Trade Commission wordt gehouden omdat de FTC de overname van Call of Duty-uitgever Activision Blizzard door Microsoft wil tegenhouden. Als onderdeel van de rechtszaak komen er allerlei interessante feiten boven tafel. Zo meent Microsoft dat ze "de console-oorlog hebben verloren" en dat de Indiana Jones-game van Machine Games alleen op Xbox, pc en Game Pass uitkomt. Ook zou de volgende consolegeneratie volgens Xbox in 2028 beginnen en heeft Activision Microsoft in het verleden gedwongen tot het maken van een nieuwe deal over de verdeling van de omzet van Call of Duty-games.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

TES 6 uit in 2028, de volgende console race zal in 2028 beginnen. Dat is natuurlijk puur toeval.

1
test

Scherp dus tes 6 zou een cross gen platform kunnen worden met series s en x en opvolger en maybe ps5 en ps6 want Phil zei onder Ede niet of ie ex word.

0
test

Pff waarom hebben ze dan al een paar jaar terug een teaser trailer laten zien. Ik kijk er super erg naar uit maar 2028 is wel erg ver weg.

2

De vraag is meer wat er gebeurd als ze het niet zouden doen. De media heeft een rijke fantasie vooral in komkommertijden. Nu kunnen ze in ieder geval niet dozijnen speculatie videos maken waarin het niet bestaan of aankondigen van een volgende TES als ammunitie wordt gebruikt.

0

Aanbevolen voor jou