Take-Two en Remedy hebben handelsmerkgeschil rondom logo's

Take-Two en Remedy hebben handelsmerkgeschil rondom logo's

Remedy heeft zijn logo afgelopen jaar vernieuwd

Take-Two Interactive en Remedy Entertainment zijn verwikkeld in een handelsmerkverschil rondom de logo's van laatstgenoemde ontwikkelaar en Rockstar Games.

Remedy Entertainment, de ontwikkelaar van de Alan Wake-games, heeft afgelopen jaar een nieuw logo onthuld, een gestileerde letter 'R'. Deze werd afgelopen mei vastgelegd.

Take-Two heeft in september een officiële klacht ingediend rondom dit logo. Volgens Take-Two zou het logo namelijk verward kunnen worden met het logo van een van zijn studio's - Grand Theft Auto-ontwikkelaar Rockstar Games. Dit logo bestaat ook uit een 'R', al staat er rechtsonder het logo een stervormige illustratie.

Het is niet voor het eerst dat Take-Two verwikkeld is in geschillen rondom handelsmerken. Zo klaagde het bedrijf in 2021 over de game It Takes Two van Hazelight, omdat de naam van het spel teveel op de naam van de uitgever zou lijken. Het huidige geschil tussen Take-Two en Remedy is echter extra opvallend, omdat Remedy onlangs nog toestemming van IP-eigenaar Rockstar heeft gekregen om remakes van Max Payne 1 en 2 te ontwikkelen.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

ja ik, logo 2 heeft wel een Rockstar getinte look. Iets wat. dus ik snap dat ze er iets aan willen doen ook al weet ik niet of het lukt. Het is wel nog altijd anders vanwege de schaduw R. maar goed. Ik ga ervqnuit dat het opgelost word en anders via rechtspraak. ik denk ook dat een logo met enkel je letter tegenwoordig ook lastig is, er zal altijd al wel een bedrijf al een letter als logo hebben en probeer dan maar te zorgen voor echt unieke.

0

Aanbevolen voor jou