Sega hint naar Like a Dragon- en Persona-verfilmingen

Sega hint naar Like a Dragon- en Persona-verfilmingen

'Al deze IP's kunnen binnenkort op plekken buiten games verschijnen'

Sega overweegt mogelijk verfilmingen of animaties gebaseerd op de Like a Dragon- en Persona-franchises te produceren.

Sega's chief operating officer Shuji Utsumi werd geïnterviewd door CNBC, waarbij de nadruk tijdens het gesprek lag op de "heropleving" van Sonic the Hedgehog - mede dankzij de succesvolle bioscoopfilms die zijn uitgekomen.

Utsumi liet vervolgens weten dat het bedrijf ook andere franchises nieuw leven in wil blazen - en niet alleen via verfilmingen. "We hebben andere grote IP's en we overwegen om andere klassieke franchises nieuw leven in te blazen."

In het artikel wordt vervolgens gemeld dat Sega overweegt om franchises als Yakuza (inmiddels bekend als Like a Dragon) en Persona van verfilmingen of animaties te voorzien, al wordt hier verder niet dieper op ingegaan. "We experimenteren met allerlei verschillende categorieën - zoals films en Sonic in Roblox. Al deze IP's kunnen binnenkort op plekken buiten games verschijnen."

Utsumi liet daarnaast weten dat het bedrijf meer aankopen van ontwikkelstudio's overweegt. Eerder kondigde Sega aan Angry Birds-maker Rovio over te nemen. "We zoeken nog naar meer kansen om te groeien." Utsumi geeft aan dat de Japanse studio's van het bedrijf goede zaken doen, maar dat Europese ontwikkelaars op dit moment "worstelen" met de nasleep van de pandemie. "Alle Europese ontwikkelaars hebben het moeilijk op dit moment. Het was ooit een bubbel, maar nu moeten er aanpassingen worden gemaakt." Eerder bleek al dat Sega de shooter Hyenas van de Britse studio Creative Assembly, alsmede andere onaangekondigde spellen, had geannuleerd.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Is Sega al verteld dat er verfilmingen van Persona en Yakuza zijn? Ik vind het interessanter dat CNBC opschrijft dat er twee Persona-spellen in '24 komen? P3R is een, dus wat is de tweede? Het kan niet P5T zijn want die komt dit jaar nog. Is het Phantom X? Of P6?

0

Aanbevolen voor jou