Phil Spencer verklaart onder ede dat Call of Duty naar PlayStation 5 blijft komen

Phil Spencer verklaart onder ede dat Call of Duty naar PlayStation 5 blijft komen

De zoveelste bevestiging

Phil Spencer verklaart in de rechtbank onder ede opnieuw dat hij voornemens is om Call of Duty op PlayStation 5 uit te blijven brengen.

Dat deed hij tijdens de rechtszaak tussen de Federal Trade Commission en Microsoft over de overname van Activision Blizzard. "Ik zal er alles aan doen. Ik ga ervoor zorgen dat toekomstige edities van Call of Duty naar Sony's PlayStation 5 komen. Beschouw dit als mijn getuigenis."

Opvallend is dat hij specifiek de PlayStation 5 noemt. Over toekomstige Sony-consoles zegt hij niets. Ook spreekt hij enkel in de ik-vorm en niet namens Xbox. Dat baart gamers zorgen over wat de opvolger van Spencer zou willen met de Call of Duty-games.

In het verleden deed Spencer al vaker de belofte dat Call of Duty ook na de eventuele overname op PlayStation blijft verschijnen. Microsoft bood Sony een deal aan om hun toewijding daartoe contractueel vast te leggen voor tien jaar. Sony weigerde dat. Andere bedrijven, waaronder Nintendo en Nvidia, namen de deal wel aan.

Vorig jaar kondigde Microsoft aan dat het Activision Blizzard wil overnemen voor een bedrag van 68,7 miljard dollar. Sindsdien wordt de deal door verschillende regeringsinstanties onderzocht. De rechtszaak die nu loopt is aangespannen door de FTC om te voorkomen dat Microsoft de deal voor de deadline van 18 juli kan afronden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik verklaar onder ede dat ik er alles aan zal doen om met call of duty zoveel mogelijk geld te verdienen, no shit Sherlock

-2
test

"Ik zal er alles aan doen" laat ruimte voor interpretatie, of ligt dat nou aan mij?

0
test

Nee ligt niet aan jou, en dat klopt ook wel als Sony met te hoge eisen komt dat het geld kost om de game op ps uit te brengen dan zal micro dat niet doen. Er was ook zo iets van een vraag wat gesteld werd, maar hij zei later wel dat ook toekomstige ps consoles zullen ondersteunen en ps cloud hoefde hij geen antwoord op te geven.

2

Aanbevolen voor jou