Phil Spencer: 'Met alleen goede games win je de consolerace niet'

Phil Spencer: 'Met alleen goede games win je de consolerace niet'

'We hebben in de meest belangrijke generatie verloren met de Xbox One'

Volgens Xbox-baas Phil Spencer zijn alleen goede games niet genoeg om een grote verschuiving in marktaandeel voor Xbox binnen de game-industrie tot stand te brengen.

Dat liet hij weten in de

Watch on YouTube

, waarin hij zich ook verontschuldigde voor de staat waarin Redfall is uitgekomen en waarin hij vertrouwen uitsprak in de aankomende Xbox Games Showcase.

Tijdens de podcast werd Spencer gevraagd of Microsoft wel voldoende bezig is met diens consoles, aangezien ze bijvoorbeeld ook alle games op pc uitbrengen. "We proberen niet meer consoles te verkopen dan Sony of Nintendo", zo antwoordde hij. "Er is geen duidelijke oplossing voor ons. Ik weet dat dit bij veel mensen in het verkeerde keelgat zal schieten, maar wanneer je op de derde plek staat in de consolemarkt en de twee voorlopers zo sterk zijn, en ze een specifieke focus qua deals hebben, is het moeilijk voor ons als Xbox. Maar dat ligt aan ons, niet aan iemand anders."

Hij vervolgt: "Ik hoor wel eens dat wanneer we genoeg geweldige games maken, alles zal veranderen. Het is simpelweg niet waar dat wanneer we geweldige games maken, we een dramatische verschuiving zullen zien qua marktaandeel op het gebied van consoles. We hebben in de meest belangrijke generatie verloren met de Xbox One. Iedereen begon toen met het opbouwen van diens digitale gameverzameling. Natuurlijk willen we onze Xbox-fans een fantastisch gevoel geven, maar het idee dat het puur richten op het leveren van geweldige games voor onze console ons de consolerace laat winnen, is niet realistisch."

De uitspraak heeft voor enige ophef gezorgd op social media en gamefora. Spencer heeft inmiddels verduidelijkt dat hij niet bedoelt dat Xbox geen goede games wil uitbrengen - alleen dat het niet genoeg is om te 'winnen' van Nintendo en Sony. In een reactie op Twitter oppert hij dat het wel degelijk belangrijk is om goede games af te leveren.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

In dit geval is het juist wel goede games, dit heeft Microsoft gewoon niet. Als je kijkt maken zij alleen maar zelfde soort games. Vecht Race Shooters Er is ook maar niks zowat exclusief wat een Xbox interessant maakt, vroeger hadden ze nog Fable. Als je kijkt naar Sony Ratchet en clank God of war Spider-Man Ghost of tusima ofzo Even een paar snel zo uit het hoofd opgenoemd, zij maken veel meer variatie aan spellen. Het is niet alleen maar shooter oorlog, shooters zombies, etc, dus of te wel het is voor Microsoft juist wel om hoger in de lijst te komen maak meer betere exclusieve games.

0

@Rijstekorrel t is maar wat je interessant vindt. Multiplayer heeft playstation weer minder. Voornamelijk lineaire of open wereld avonturengames, wel erg goed maar is minder mijn ding.

0

@Improv Uiteraard is het net wat je ding is dat klopt, maar Story mode games is wel iets wat Microsoft enorm mist. Dan vind ik het niet gek dat de console onderaan staat, want ja die andere games kunnen de meeste ook wel op de pc spelen(En dan een PlayStation kopen voor wat gave single player games eventueel erbij).

0

@Improv Multiplayer heeft de PS er net zoveel als Xbox, omdat xbox gewoon geen exclusives heeft. Sinds de launch van de series hebben ze forza en halo uitgebracht . Dat is in 2,5 jaar tijd echt genant. Eigenlijk gaat het sinds de xbox one al bergafwaarts met microsoft. Waar zijn de toffe games die de 360 zo goed maakte?

0

Aanbevolen voor jou