Phil Spencer bevestigt dat Activision Blizzard-games in 2024 naar Game Pass komen

Phil Spencer bevestigt dat Activision Blizzard-games in 2024 naar Game Pass komen

De komende weken hoeven fans geen verrassing op Game Pass te verwachten

Xbox-baas Phil Spencer heeft bevestigd dat Activision Blizzard-games pas in 2024 op Xbox Game Pass verschijnen.

Dat meldde hij op de officiële Xbox-podcast. Eerder gaf Activision Blizzard, dat vorige week officieel werd overgenomen door Microsoft, al aan dat het waarschijnlijk pas in 2024 games naar Game Pass brengt, maar nu heeft dus ook Microsoft dit bevestigd.

In de podcast werd gevraagd of het logisch is om te verwachten dat Activision Blizzard-games pas in 2024 naar Game Pass komen. "Dat is denk ik wel accuraat", zo antwoordde Spencer. "Ik zou het geweldig hebben gevonden als we ergens gedurende de komende weken als verrassing een aantal games er op hadden geplaatst, maar dat is niet het geval."

Volgens Spencer komt dit vooral omdat men zo druk was met de overname, dat men nog geen tijd heeft gehad om games gereed te maken voor Game Pass. Dit staat haaks op wat er gebeurde bij eerdere overnames. Zo verschenen er binnen een paar dagen van de overname van Bethesda al spellen van de uitgever op Game Pass.

Spencer praatte tijdens de podcast ook over de vele franchises waar Microsoft nu eigenaar over is. "De hoeveelheid franchises die we nu in onze portfolio hebben is inspirerend, en het is ergens ook beangstigend. We hebben de verantwoordelijkheid om deze content te conserveren. Het zijn allemaal herinneringen van mensen van verschillende platforms en verspillende decennia."

Hij vervolgt: "Ik wil er zeker van zijn dat als we terugkeren naar een franchise, we het zo goed mogelijk doen met een gemotiveerd team dat er aan wil werken en een verschil wil maken. Niet dat we louter iets ontwikkelen om financiële redenen, of om een pr-aankondiging te maken en vervolgens niet aan verwachtingen te voldoen. Dus ik begin bij de teams, waar ze gepassioneerd over zijn, en daarom kijk ik er naar uit bij ze op bezoek te gaan." Hij laat daarbij weten dat hij volledig achter studio's staat die klassieke franchises nieuw leven in willen blazen.

Het complete gesprek is hieronder te bekijken en beluisteren. Bekijk hier een overzicht van de Activision Blizzard-overname door Microsoft.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

als ze dan starten met een nieuwe crash bandicoot ben ik een blij mens

1
test

Zal dit te maken hebben dat zs pas games op gamepass zetten na vertrek van bobby. Wat wel grappig zou zijn als Sony nu een deal sluit met ubi om abk games via cloud op ps plus te zetten in nov of de.

1

Hmmm misschien wel ja

1
test

In theorie is het nu mogelijk, ik zal daar wel humor van in zien.

1

Zo Bobby niet gewoon overruled kunnen worden daarin? Die deal met Ubisoft is alleen in de UK toch?

0
test

Ligt net wat ie heeft onderhandeld tijdens de onderhandelingen voor de overname.

0

Dan heb je als Microsoft 68 biljard afgetikt voor niks. Ik denk niet dat dit kan. Verdient Microsoft overigens dan uiteindelijk ook niet gewoon aan die deal? Omdat het games zijn die in het bezit zijn van Microsoft. Alleen de cloud rechten niet? Het is maar een ingewikkelde constructie vind ik. I.v.m. ABK- games overzetten op Game Pass, was er tijdens de overname van Zenimax niet minder weerstand? Waardoor ze waarschijnlijk tijdens het overname proces al games op Game Pass aan het overzetten waren. Zodat die alleen nog maar geactiveerd hoefde te worden zodra de deal officieel rond was. Bij ABK was het nog steeds erg onzeker allemaal totdat CMA afgelopen week met hun eindoordeel kwam. Misschien dat het daardoor nu langer duurt en beginnen ze eigenlijk nu pas de games op Game Pass te zetten.

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 18 oktober 2023 - 07:59]

-1
test

Micro kreeg 1 bedrag voor verkoop cloud rechten aan ubisoft, hoeveel dat is weten dat weten we niet. Ubisoft kan er wel elk jaar voor 15 jaar aan verdienen. Het is voor gebied EER maar wat daar voor staat geen idee. Hoorde net dat uk deal dus voor wereldwijd is behalve het eer gebied dat werd gezegd in podcast, dus hoeveel er vanwaar is geen idee.

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 18 oktober 2023 - 12:06]

0

Google zegt: "Bij de Europese Economische Ruimte (EER) horen alle EU-landen plus Liechtenstein, Noorwegen en IJsland." Dat klinkt alsof heel Europa de ABK games zal kunnen spelen op verschillende Cloud-platforms de aankomende 15 jaar? Maar ik dacht dat de EU had aangegeven dat dit niet nodig was tijdens de laatste keer dat het werd voorgelegd. 🤯

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 18 oktober 2023 - 08:12]

0
test

Denk dat eu deze deal wat ze met uk hebben ook goed genoeg vinden omdat ie zwaarder is voor micro en langer. Maar dit is een aanname

0

Met de EU heeft Microsoft de deal gemaakt dat iedere streamingboer in de EU naar Microsoft kan stappen om bv. CoD te streamen dan moet MS daar aan meewerken. Als ik het goed begrijp: "In the European Economic Area, the European Commission required Microsoft to allow cloud streaming services to let anybody who owns the games in that territory to play the Activision Blizzard games via streaming for free. For example, a company in France could come to Microsoft and say, ‘I want to stream the gameplay of Call of Duty to people who own Call of Duty already,’ and Microsoft is required to license those rights for free to that company so players can stream games they own. It's known as “bring your own game,” and that’s why the rights are non-exclusive in some regions." Voor buiten de EU geldt dat MS de ABK games dus niet exclusief mag maken voor XBox. Volgens mij is het verschil met bovenstaande dat Ubisoft ertussen is gezet en partijen dus niet met MS om de tafel moeten gaan maar met Ubisoft. Wat mij wel verbaast is dat de CMA dit blijkbaar heeft weten af te dwingen voor de rest van de wereld terwijl de CMA alleen over de UK gaat. This restructured deal means that if Microsoft does close its proposed acquisition, then it will not be able to release Activision Blizzard games exclusively on Xbox Cloud Gaming. Microsoft won’t be able to exclusively control the licensing terms of Activision Blizzard games on rival services, either. Instead, Ubisoft will control the streaming rights to Activision Blizzard games outside of the EU and license titles back to Microsoft to be included in Xbox Cloud Gaming.

1

Waarschijnlijk zal Sony mede hierdoor ook vrij aggressief in gaan zetten op Cloud Gaming via hun PS+ Premium niveau lijkt mij? Vanuit daar kunnen ze denk ik via Ubisoft in Europa dealtjes maken voor de aankomende 15 jaar. Voornamelijk voor CoD denk ik.

1

Aanbevolen voor jou