Nieuwe Halo-game lijkt al sinds april 2022 in ontwikkeling

Nieuwe Halo-game lijkt al sinds april 2022 in ontwikkeling

Game draait mogelijk op Unreal Engine 5

343 Industries zou minstens sinds april 2022 aan een nieuwe Halo-game werken.

Op X werd een screenshot van het LinkedIn-profiel van art director Justin Dinges gedeeld, waarop op moment van schrijven te zien valt dat hij tussen april 2022 en maart 2023 als art director aan "de volgende, nog onaangekondigde Halo-release" heeft gewerkt.

Daarnaast is op het LinkedIn-profiel van senior character system designer Ian Slutz te zien dat hij werkt met Unreal Engine 5. Dit in navolging van een gerucht van vorig jaar, toen werd gemeld dat 343 Industries aan de nieuwe Halo werkt en dat deze op Unreal Engine gaat draaien in plaats van de gebruikelijke Blam!-engine - ook bekend als de Halo-engine.

Hoe dan ook is er officieel nog geen nieuwe Halo-game aangekondigd. Halo Infinite verscheen in 2021. In eerste instantie had het spel tegelijk met de Xbox Series-consoles moeten verschijnen, maar 343 Industries besloot het ontwikkeltraject te verlengen na negatieve reacties op vroege gameplaybeelden. Sinds release zijn niet alle fans te spreken over de ondersteuning van de shooter, al heeft de ontwikkelaar sindsdien veel verbeteringen doorgevoerd en content toegevoegd.

Vorig jaar vielen er ontslagen bij Microsoft, waaronder bij 343 Industries. Studiohoofd Pierre Hintze verzekerde fans kort daarna dat men bij 343 aan de Halo-reeks blijft werken. "343 Industries blijft doorgaan met het ontwikkelen van Halo, nu en in de toekomst, waaronder epische verhalen, multiplayer en meer dan de dingen die Halo geweldig maken."

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou