Multiplatformversies Microsoft Flight Simulator en volgende Doom zouden worden overwogen

Multiplatformversies Microsoft Flight Simulator en volgende Doom zouden worden overwogen

'Beslissingen over deze games zijn nog niet gemaakt'

Microsoft zou hebben overwogen om Microsoft Flight Simulator en een nieuwe Doom-game die in ontwikkeling is naar concurrerende consoles te brengen.

Microsoft gaf gisteren via een videopodcast meer duidelijkheid over de strategie achter Xbox. Hoewel het bedrijf zich tevens blijft richten op hardware, is het ook van plan om meer games naar PlayStation- en Nintendo-consoles te brengen - te beginnen met vier spellen die niet officieel bekend zijn gemaakt, maar die volgens The Verge neerkomen op Hi-Fi Rush, Pentiment, Sea of Thieves en Grounded.

The Verge claimt daarnaast te hebben vernomen dat Microsoft nadenkt of nadacht over de mogelijkheid om Flight Simulator en een nieuwe Doom-game naar meerdere platforms te brengen. De website meldt dat eerdere geruchten over de mogelijkheid dat een multiplatformrelease van de Gears of War-franchise, ook kloppen. "Beslissingen over deze games zijn nog niet gemaakt, maar het is waarschijnlijk dat er meer dan vier spellen volgen."

Microsoft liet gisteren weten dat overzettingen van Starfield en Indiana Jones and the Great Circle op dit moment niet bevestigd zijn, maar het sluit niet uit dat dit in de toekomst verandert. Tegen The Verge zei Xbox-topman Phil Spencer: "Ik denk niet dat we in deze industrie ooit moeten uitsluiten dat een game naar een ander platform komt.” Meer uitleg over de multiplatformstrategie van Microsoft is in deze analyse te vinden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou