Microsoft: 'Vr-markt is nog te klein voor vr-helm op Xbox-consoles'

Microsoft: 'Vr-markt is nog te klein voor vr-helm op Xbox-consoles'

Microsoft wil dat games tien miljoen spelers kunnen aantrekken

De markt voor vr-games is op dit moment nog te klein om een virtualrealityhelm voor Xbox-consoles uit te brengen, zo claimt Microsoft.

Dat heeft Matt Booty, hoofd van Xbox Game Studios, toegegeven in een interview met The Hollywood Reporter. "Wat ons betreft wachten we tot er genoeg vraag naar is. We hebben erg veel geluk dat we grote IP's hebben die in lopende franchises zijn veranderd met een grote schare fans."

Hij vervolgt: "We hebben tien games die meer dan tien miljoen spelers hebben aangetrokken, wat een grote prestatie is, maar dat is de schaal van succes die we nodig hebben. Daar zijn vr en ar nog niet."

Concurrent Sony heeft zich sinds vorige generatie al wel op de vr-markt gestort. Voor PlayStation 4 bracht het bedrijf de PlayStation VR uit, en eerder dit jaar kwam voor PlayStation 5 de PlayStation VR2 uit.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Of zorg gewoon dat de SDK headsets ondersteund zodat men gewoon een Quest of een echt PCVR headset kan aansluiten op de xbox. Veel VR developers zullen dan ook gewoon hun games uitbrengen op de xbox. Maargoed, misschien beter om daar mee te wachten tot de volgende generatie die nog net ff wat krachtiger is, OF in iedergeval beperken tot de Xbox Series X (welke vergelijkbare prestaties heeft als de PS5).

5

De VR-markt is gewoon simpelweg te klein. PSVR is het meest toegankelijke product op dat gebied en verkoopt ook voor geen meter. De hardware kent ook gewoon teveel nadelen en de mogelijkheden in-game zijn beperkt door dingen als motion sickness die zorgen dat bepaalde vormen van besturing niet fatsoenlijk werken (analoge stick besturing). Dus imho is het een leuke gimmick maar thats it.

-5
test

De Quest 2 en Pico 4 zijn de meest toegankelijke. En VR is verre van een gimmick, 4K is dan een grotere gimmick.

1

Dat is wat kort door de bocht. Als je zoiets openzet moet je ook ondersteuning bieden aan developers die dat willen gaan gebruiken en wordt geacht dat beide consoles dit goed ondersteunen. Nu zullen die consoles dat best kunnen, de PS4 kon het immers ook. Het zal een kosten baten plaatje zijn. Het levert nu te weinig op en het kost zeker geld en levert te weinig op. Sony is erin gestapt, maar ik vraag me af of het ze windeieren legt. Het probleem is natuurlijk dat developers pas een game gaan ontwikkelen als het terugverdiend kan worden en het gezien het beperkte aantal bezitters is die markt vrij klein. Weinig VR2-bezitters, ben er zelf 1 van, weinig games in ontwikkeling, is minder kopers van VR2, is minder games in ontwikkeling. Sony had er zelf nog meer geld in moeten steken om het voor PS-gamers interessant te maken. Nu ligt het ding bij mij te verstoffen. Ze kunnen ook niet zomaar stoppen met VR, want dan laat je de huidige bezitters in de kou staan.

-5

Deze gebruiker is verwijderd

0

Hilarisch die minners hier. Oh jee iets negatiefs over de PS dat doet pijn bij een aantal mensen. Blijkbaar verzacht het de pijn als je een reactie een minnetje geeft? En het meest grappige is nog dat het kinderachtige gedrag hier toch wel heel vaak wordt toegeschreven aan het XBox kamp. Bewijzen een aantal hier toch het tegenovergestelde. @VanDuul: Dat klopt en er zitten zeker een paar grote klappers tussen. Horizon is echt heel vet. GT en RE zijn ook grote games, maar verder vooral hele kleine games die het niveau van gimmick niet ontstijgen. Ik zeg ook nergens dat ze iedere studio eraan moeten laten werken toch? Ik had toch meer gehoopt op een game van het niveau Half Life Alyx. Maar misschien komt die nog en moet ik geduld hebben, op dit moment ligt ie in ieder geval te verstoffen.

0
test

Kijk als je kijkt hoeveel psvr2 ze verkocht hebben op hoeveel ps5 of zelfs psvr 1 op ps4 is het gewoon kleine markt en als micro dat moet doen gok ik dat ze nog minder doen dan psvr cijfers. Dus ja het is een kleine markt en ik dacht dat nadat ze zenimax gekocht hadden dat ze hun vr techniek wel zouden gaan gebruiken maar niks en hun ar bril was ook geen succes. Dus snap het wel van ze maar misschien zijn ze straks te laat

0
test

Eens. Ieder jaar weer zweert de VR fanbase erbij dat het de toekomst is, maar inmiddels zijn we jaren verder en is het nog steeds een niche. Leuk voor de liefhebbers maar het zal nooit een norm worden.

-4

Tja, en dat blijft ook zo zolang de Microsofts van deze wereld geen VR willen ondersteunen omdat de markt te klein is. Ja duh, je werkt er zelf aan mee.

-1

Er doen genoeg grote partijen aan mee zoals Meta, Apple en Valve zou ik zeggen.

0
test

Zoals al aangeven doen er voldoende partijen aan mee waaron Sony welke een stuk groter is dan Microsoft in de console markt. Het is vooralsnog gewoon nog steeds te duur en ongemakkelijk om lange gamesessies mee te doen.

0

Aanbevolen voor jou