Microsoft sluit tienjarige deal met cloudgamingdienst Nware voor Xbox pc-games

Microsoft sluit tienjarige deal met cloudgamingdienst Nware voor Xbox pc-games

Waaronder Activision Blizzard-games als de overname toch doorgaat

Microsoft heeft wederom een tienjarige deal gesloten met een cloudgamingdienst voor het brengen van Xbox pc-games naar een platform. Ditmaal gaat het om het Spaanse Nware.

De deal zorgt er voor dat leden van Nware Microsoft-spellen kunnen gaan streamen. Onder de deal vallen Xbox pc-games van Microsoft zelf, waaronder spellen van Activision Blizzard mocht de overname van die uitgever doorgaan.

"Hoewel het cloudsegment binnen gaming nog in de kinderschoenen staat, zorgt deze samenwerking naast onze eerder aangekondigde afspraken er voor dat er meer populaire games beschikbaar komen op meer cloudgamingservices dan vandaag de dag", aldus Brad Smith van Microsoft.

Het bedrijf kondigde de afgelopen maanden al diverse soortgelijke tienjarige deals aan met andere cloudstreamingdiensten, waaronder Nvidia Geforce, Boosteroid en Ubitus. Ook werden er tienjarige samenwerkingen met internetbedrijf EE en Nintendo aangekondigd - laatstgenoemde is alleen bedoeld om Call of Duty naar Nintendo-platforms te brengen mocht de Activision-overname doorgaan.

Deze deals komen niet uit de lucht vallen: Microsoft wil aantonen dat het met de overname van Activision Blizzard van plan is om diens games voor een groter publiek beschikbaar te maken, in plaats van een kleiner publiek. Ondanks die communicatie heeft de Britse Competition and Market Authority (CMA) eerder deze week toch besloten de overname te blokkeren - volgens hen zou Microsoft met de overname een monopolypositie binnen de cloudgamingmarkt kunnen verkrijgen. 

Dit in navolging van de uitspraak van het Amerikaanse FTC, dat eerder al liet weten een rechtszaak aan te spannen om de overname tegen te houden. Diverse andere nationale waakhonden hebben de deal echter wel goedgekeurd, zoals in Brazilië, Japan en - sinds gisteren - ook Oekraïne.

Dat de deal nu geblokkeerd is in een van de belangrijkste markten voor Microsoft, lijkt het bedrijf echter niet tegen te houden meer stappen te zetten om waakhonden alsnog te overtuigen van de overname, gezien de aankondiging van de deal met Nware vandaag.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou