Microsoft sluit de Xbox 360 Store volgend jaar voorgoed

Microsoft sluit de Xbox 360 Store volgend jaar voorgoed

Games en dlc die al gekocht zijn, blijven toegankelijk

De Xbox 360 Store, de digitale winkel op de Xbox 360, gaat op 29 juli 2024 voorgoed offline.

Dat schrijft Microsoft op Xbox Wire. Vanaf dat moment is het niet meer mogelijk om games en downloadbare content te kopen via de winkel, al blijft het wel mogelijk om spellen die via backward compatibility beschikbaar zijn op modernere Xbox-consoles aan te schaffen.

Games die al zijn aangeschaft, verdwijnen niet en kunnen zo vaak als men wil opnieuw gedownload worden. Dat geldt ook voor downloadbare content. Er zijn echter ook een flink aantal spellen die alleen via de Xbox 360 Store verkrijgbaar zijn - VGC schat dat het om zo'n 220 titels gaat. Die zullen voorgoed niet meer aangeschaft kunnen worden.

De Movies & TV-app op Xbox 360 gaat op de bovengenoemde datum ook offline. In tegenstelling tot de Xbox 360 Store zullen ook aankopen die via die app zijn gedaan niet meer toegankelijk zijn op de console, al kan de app met alle gekochte content wel gebruikt blijven worden op modernere Xbox-consoles en Windows-apparaten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Xbox head Phil Spencer hopes for industry-wide game preservation. Spencer wants a future where the history of games is preserved and accessible. nov.2021

[Reactie gewijzigd door ali3n8tor op 18 augustus 2023 - 13:27]

0
test

TJa dan ga je nu wel af.

0
test

ik verheug me nu al op de ophef…

0

Is al begonnen hierboven met onze klokkenluider en Sony ambassadeur. Vermoeiend die negativiteit en insinuatie van bepaalde figuren op deze website omtrent de Xbox. Op elke slak wordt zout gelegd.

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 18 augustus 2023 - 18:04]

0
test

nouja, laten we eerlijk zijn, Sony werd volledig afgebrand toen ze aankondigde dat ze de PS3 store wilde sluiten. overal, ook hier op Gamer, maar nu kondigt Microsoft hetzelfde aan voor de 360 en kijk naar de vloedgolf aan comments die er niet zijn… lijkt er zo toch op dat het toen ook puur Sony bashen was.

1
test

@ JMG deatifjs waren ook wel meer mensen actief hier. Dus die situatie kun je niet 1 op 1 vergelijken. ik zeg niet dat je ongelijk hebt. Maar destijds zaten hier 20 mensen meer die allemaal een sterke mening hadden. En vaak ook eenzijdig. Ik heb ook een behoorlijk eigen mening maar ik probeer vaak de andere kant ook te bekijken) Die groep van fans ( en ik bedoel het niet negatief) van destijds stonden niet open voor iets negatief voor hun console of nu net pakte ze alles aan om de ander zwart te maken. En dus waren die berichten veel negatiever en heftiger. Denk als sommige er nu nog zaten die ook wel behoorlijk hier in gingen. En Ali3n8tor ook maar dan veel minder heftig. Hierboven wordt door hem/haar gewoon een quote gepakt wat Xbox baas zelf ooit zei. maar die andere geblokkeerde gasten gingen er vaak wel heftig in. En dat zou nu niet anders zijn. De website hier is op zichzelf veel kalmer nu.

[Reactie gewijzigd door watashi wa maurice desu. op 18 augustus 2023 - 22:39]

1

@JMG Daar ben ik niet bij geweest en dat is ook kansloos inderdaad. Het bashen en bewust constant negatief zijn over een bepaald onderwerp is gewoon trollen. Voegt niks toe.

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 19 augustus 2023 - 11:01]

0

Aanbevolen voor jou