Microsoft schiet geruchten over Xbox Series-versie van Minecraft af

Microsoft schiet geruchten over Xbox Series-versie van Minecraft af

Leeftijdskeuringen zouden geen indicatie zijn 'voor platformondersteuning in de nabije toekomst'

Microsoft heeft de geruchten die de ronde doen over een Xbox Series-versie van Minecraft afgeschoten.

Onlangs verschenen zowel in Duitsland als de Verenigde Staten leeftijdskeuringen voor een Xbox Series X en S-versie van Minecraft. Logischerwijs leverde dit speculatie op over een mogelijke native Xbox Series-versie van de game.

Aan VGC heeft een woordvoerder van Microsoft nu gemeld dat de leeftijdskeuringen geen indicatie zijn van een Xbox Series-versie van de game. "We nemen regelmatig keuringen en updates door met regionale organisaties. De recentelijk verschenen keuringen zijn geen indicatie van een nieuwe versie of platformondersteuning voor Minecraft in de nabije toekomst."

Op dit moment is Minecraft wel speelbaar op Xbox Series-consoles, maar het gaat om de Xbox One-versie die via backward compatibility speelbaar is. Een Xbox Series-versie zou diverse verbeteringen kunnen doorvoeren, zoals raytracing. Eerder verscheen er al kort code voor raytracing in een previewversie van de game voor Xbox Insiders, al werd dit weer snel verwijderd. Speciale versies van de pc-editie van de game ondersteunen dit wel.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou