Microsoft ontslaat 1900 werknemers van gamedivisie

Microsoft ontslaat 1900 werknemers van gamedivisie

Blizzard-directeur Mike Ybarra vertrekt ook

Microsoft heeft bevestigd dat er 1900 werknemers van de gamedivisie van het bedrijf worden ontslagen.

IGN heeft een intern bericht van Phil Spencer, hoofd van gaming bij Xbox, te zien gekregen. Daaruit blijkt dat er 1900 banen verloren gaan bij Xbox, Activision Blizzard en Bethesda. In totaal er werken er 22.000 mensen bij de gamedivisie van het bedrijf.

"Het is iets meer dan drie maanden geleden dat Activision, Blizzard en King zich bij Microsoft hebben aangesloten. Nu we aan 2024 beginnen, wil het leiderschap van Microsoft Gaming en Activision Blizzard diens strategieën op één lijn krijgen en een plan uitvoeren dat een duurzame kostenstructuur binnen onze groeiende industrie bewerkstelligt. Samen hebben we prioriteiten gesteld, gebieden van overlapping geïdentificeerd en er voor gezorgd dat we de meeste kans maken om op kansen met groei in te springen." In het bericht laat Spencer weten dat het een pijnlijke beslissing was en dat mensen die onder de ontslagen vallen verwittigd worden.

Een van de mensen die vertrekt bij het bedrijf is Blizzard-directeur Mike Ybarra. Volgende week moet een nieuwe directeur worden bekendgemaakt. Daarbij is de nieuwe survivalgame die bij Blizzard in ontwikkeling was geannuleerd. De mensen die aan het spel werkten zullen aan "meerdere veelbelovende nieuwe projecten bij Blizzard" gaan werken. Ook chief design officer Allen Adham pakt de biezen.

Begin vorig jaar ontsloeg Microsoft ook al zo'n 10.000 werknemers, waar ook mensen die werkzaam waren bij de gamedivisie van het bedrijf onder vielen. Afgelopen oktober bleek dat de overname van Activision Blizzard definitief doorging.

Er vonden in 2023 opvallend veel ontslagrondes plaats binnen de game-industrie bij vele tientallen (game)bedrijven, maar in 2024 lijkt zich dit voort te zetten. Zo werd eerder aangekondigd dat Unity zo'n 1800 werknemers ontslaat, dat Twitch een grootschalige ontslagronde houdt, dat Riot Games 530 mensen ontslaat, Embracer een aanzienlijk gedeelte van Gearbox-studio Lost Boys Interactive ontslaat en dat een derde van alle werknemers bij Surgeon Simulator-ontwikkelaar Bossa Studios is ontslagen. Ook zijn er ontslagen gevallen bij Dead by Daylight-ontwikkelaar Behaviour Interactive, Lords of the Fallen-uitgever CI Games en Rising Star Games-eigenaar Thunderful Group.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit is nooit leuk, maar zat er aan te komen zoveel mensen worden ontslagen in de industrie de laaste tijd. En bij xbox zullen wel veel nu dubbele functies zijn met xbox game studios en abk en zenimax allemaal. @redactie op me Samsung kan ik via chrome niet meer jullie website bereiken krijg deze melding HTTP ERROR 400, via me iPhone kan ik nog wel jullie site bereiken via chrome en Bing ook.

1
test

Ik geef het door, thanks.

1
test

Het jaar begint idd niet goed voor veel mensen in de gaming sector. In dit geval was het vanwege de fusie wel verwacht, maar het blijft zuur.

1
test

Gaat niet alleen om dubbele functies, maar ook gewoon om ontwikkelaars. Zo zou bij Sledgehammer Games zo'n 25 tot 30% van de werknemers zijn baan verloren zijn.

0

bij een ontwikkelaar als Sledgehammer werken niet alleen developers, die hebben ook een HR afdeling en dergelijke

1
test

Ik snap je -1 toch weer niet onderaan je comment. Kritiek en de waarheid kunnen sommigen echt niet verkroppen. Ik stel voor dat alle Microsoft fanboys vooral NIET de Reddit site gaan bezoeken. Daar zijn ze op dit moment enorm kritisch tov Microsoft en het management.

0
test

Geen idee, maar heb 'm zelf up gevote. Ik snap het ook niet wat daar mis aan was.

0

Op zowel reddit, X, En een aardige implosie aan de gang op ResetEra aan de gang. Mensen die kritisch zijn daar op MS en zelfs developers zijn gebanned, vanwege hun uitlatingen. Maar zoals Don zegt, het wordt door de diehard xbox fans gegooid op allemaal HR, maar dat is pure damage control, terwijl complete dev teams als afdelingen zijn opgedoek.

0
test

Ik denk dat Nintendo of Sony nog wel volk kunnen gebruiken. Mensen zullen ook extra gemotiveerd zijn.

0
test

Stond Sony zelf niet voor afslankingen volgens de leaks?

0

Aanbevolen voor jou