Microsoft noemt gelijkenissen tussen Clockwork Revolution en BioShock “onbedoeld”

Microsoft noemt gelijkenissen tussen Clockwork Revolution en BioShock “onbedoeld”

Gelijkenissen zorgen voor discussie op het internet

Microsoft kondigde tijdens de Xbox Showcase aan dat InXile Entertainment werkt aan een nieuwe rpg genaamd Clockwork Revolution. De gelijkenissen tussen deze game en BioShock, met name BioShock Infinite, hebben voor discussie gezorgd op het internet. Een woordvoerder van Microsoft benadrukt echter dat deze overeenkomsten "onbedoeld" zijn.

Butmac, een Twitteraar die beweert dat hij meewerkte aan het maken voor trailers van BioShock Infinite, gooide na afloop van de Xbox Showcase nog wat olie op het vuur door de gelijkenissen tussen de game en het nieuwe Clockwork Revolution aan de kaak te stellen. Op zijn Twitter-pagina plaatst hij afbeeldingen van beide games naast elkaar die enigszins op elkaar lijken. “Toen ik de trailer van Clockwork Revolution zag had ik echt een flashback, dus ik heb maar wat vergelijkingen gemaakt om te zien of ik echt gek ben”, twittert hij.

View post on X

De trailer van Clockwork Revolution heeft op internet veel discussie op gang gebracht over de gelijkenissen met BioShock. In reactie op deze beschuldigingen heeft een woordvoerder van Microsoft tegen IGN verklaard: "Alle overeenkomsten tussen de games zijn onbedoeld. Spelers zullen in staat zijn om het hoofdpersonage in de game volledig naar hun wens aan te passen." Hiermee wil Microsoft benadrukken dat de game een sterker rpg-gehalte heeft dan BioShock Infinite.

In Clockwork Revolution gaan spelers op avontuur in het steampunk-achtige metropool Avalon. Ze krijgen de mogelijkheid om gebruik te maken van een uitvinding waarmee ze kunnen tijdreizen. Door terug te reizen naar belangrijke momenten in de geschiedenis kunnen spelers het verloop van het verhaal aanpassen. De game wordt uitgebracht op Xbox Series X en S en pc.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit kan wel eens een juridisch staartje gaan krijgen

0

ach, inspiratie met niet. Overigens is Bioshock ook weer ergens op gebaseerd dus zo’n vaart zal dat niet lopen

-1

Ik ben er wel blij mee hoor. Meer Bioshock Infinite is altijd goed, ook al is het in de vorm van een totaal andere game. Beter goed gekopieerd dan slecht verzonnen.

0

Aanbevolen voor jou