Hideo Kojima: 'OD wordt even experimenteel als Boktai'

Hideo Kojima: 'OD wordt even experimenteel als Boktai'

De sterontwikkelaar benadrukt dat het om een unieke ervaring gaat

Volgens Hideo Kojima wordt zijn aankomende game OD minstens zo "anders" als Boktai.

Dat meldde hij in een tweet. "Het lijkt er op dat is erkend dat ik games maak die tegen de huidige norm ingaan, zoals 'verstoppetje-games' waarin je in een gebouw moet zien te komen zonder door de vijand gezien te worden, of 'bezorggames' waarin je geniet van bewegen in een open wereld."

Hij vervolgt: "Wat mij betreft was mijn meest experimentele game 'vampiers verslaan buiten je eigen huis', waarbij je daadwerkelijk echt zonlicht gebruikte." Hij heeft het hierbij over de Boktai-games, die op GameBoy Advance en Nintendo DS uitkwamen. "Zelfs binnen het bedrijf was er felle tegenstand. Wat dat betreft zal OD net zo anders worden."

OD werd eind vorig jaar tijdens The Game Awards aangekondigd. Het spel wordt in samenwerking met Xbox Game Studios gemaakt en Nope- en Us-regisseur Jordan Peele helpt ook een handje mee. "Deze game wordt gemaakt met behulp van Xbox Game Studios en hun cloudgaming-technologie. Het is een game, maar tegelijkertijd een film en een nieuwe vorm van media", zo legde Kojima uit. Het spel maakt in ieder geval gebruik van Microsofts cloudtechnologie.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit stuk maakt mij wel erg nieuwsgierig naar deze nieuwe ervaring. Afwachten maar.

0
test

Ik heb alle vertrouwen in dit geniale meester genie.

0

Aanbevolen voor jou