Indiana Jones-game console-exclusief op Xbox is logische keuze volgens Disney

Indiana Jones-game console-exclusief op Xbox is logische keuze volgens Disney

Game komt daarnaast ook op pc uit

Disney vond dat het "op financieel en strategisch gezien" logisch was om de Indiana Jones-game van Machine Games exclusief op Xbox en pc uit te brengen.

Dat heeft Sean Shoptaw, hoofd van gaming bij Disney, aan Axios laten weten. Hoewel de nog naamloze game oorspronkelijk ook op PlayStation uit zou komen, is eerder dit jaar bevestigd dat het spel console-exclusief voor Xbox wordt. Machine Games is immers onderdeel van Bethesda, dat is overgenomen door Microsoft.

"Xbox is nog altijd een van de grotere marktplaatsen voor games, dus het voelde niet als overmatig exclusief aan. We denken dat we nog altijd een breed publiek kunnen bereiken, en dat het een logische keuze is, zowel financieel als strategisch gezien."

Verdere details over de Indiana Jones-game zijn er op moment van schrijven niet. Het is niet bekend wanneer de game voor het eerst getoond gaat worden.

Shoptaw werd ook gevraagd naar de status van de Star Wars: Knights of the Old Republic-remake, waarvan de ontwikkeling volgens geruchten stil ligt. Shoptawn bood niet veel duidelijkheid over deze kwestie, maar zei wel dat "we er erg trots op zijn en we denken dat er veel vraag naar is."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik ben benieuwd of dit gaat aanslaan nu dat de fanbase een pak kleiner gaat zijn (Switch/PlayStation). Iets dat het geplaagde Indiana Jones-merk nu juist niet moet hebben. De film was enorm zwak, saai en financieel een dikke flop. De LEGO sets verkopen ook voor geen meter. Temple of Doom set is bijvoorbeeld permanent (?) gecanceld. Neemt niet weg dat ik er wel enorm naar uitkijk en hoop dat het een leuke game wordt.

-1

Gevalletje Redfall, Starfield hier. Extra geld naar zijn mond geschoven voor een compleet kul verhaal hahaha. Dat het financieel en strategisch prima is, tja…kans is dat dit geen big budget AAA game zal worden en de gehele IP is al door de film een flop. IJ leeft door zijn nostalgie maar niet door de recente film of een aankomende game.

-2

Wat een kul verhaal. Zeg gewoon dat de studio van microsoft is en ze m daarom exclusief maken. Wat overigens hun goed recht is hoor, Want Sony doet hetzelfde. Maar maak er niet zo'n kutsmoes van.

0
test

Haha inderdaad. Typisch amerikaans om alles recht te praten wat krom is en andersom. Wees gewoon eerlijk, daar is niks mis mee toch?

0

helemaal mee eens, het is ook zo doorzichtig als wat dus ik weet niet wie ze voor de gek proberen te houden

0

Aanbevolen voor jou