Idee voor The Elder Scrolls-spin-off van Fallout: New Vegas-makers werd afgeschoten

Idee voor The Elder Scrolls-spin-off van Fallout: New Vegas-makers werd afgeschoten

Dromen van wat had kunnen zijn

Obsidian heeft blijkbaar meerdere concepten voor The Elder Scrolls-games voorgesteld aan Bethesda, maar laatstgenoemde bedrijf schoot al deze ideeën af.

Dat heeft schrijver Chris Avellone, die ook aan Fallout: New Vegas heeft gewerkt en tegenwoordig als freelancer te werk gaat, gemeld op Twitter. Hij reageerde op een bericht van 80 Level waarin dit werd gemeld.

Avellone bevestigde dat Obsidian na het maken van Fallout: New Vegas - een van de meest geprezen games in de reeks - meerdere ideeën aan Bethesda, de eigenaar van Fallout en The Elder Scrolls, had voorgesteld.

Er waren meerdere ideeën voor The Elder Scrolls-games, waaronder een spin-off die net zoals New Vegas tussen hoofddelen in de reeks had moeten verschijnen. Op die manier zou Bethesda meer tijd hebben om zelf aan de hoofddelen te werken.

Avellone speculeert dat de ideeën werden afgeschoten omdat Fallout: New Vegas op release wisselend werd ontvangen. Inmiddels wordt het spel echter gezien als een van de beste delen binnen de reeks.

Overigens vallen zowel Obsidian als Bethesda tegenwoordig onder Microsoft, al is het niet duidelijk of de studio's van plan zijn om in de toekomst weer samen te werken.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Bethesda zou ze ook een bonus geven als ze een hoge score zouden krijgen op release maar dat doel hadden ze niet bereikt met NV. De bonus was een idee van Bethesda zelf. NV scoorde beroerd omdat het slecht draaide op de PlayStation. Dat kwam omdat het met het geheugen structuur moeilijk was om te programmeren

[Reactie gewijzigd door Ryme op 18 december 2023 - 15:42]

0
test

Thx voor de achtergrond informatie, vind dat wel interessant hoe dat dan achter de schermen gaat.

0

Ik snap best dat je best beschermend bent met je IP en ik zou Obsidian ook niet als een sub-studio willen zien, maar denk wel dat het eens in de zoveel tijd een aanvulling was geweest, zeker een extra kans op Fallout. Ben benieuwd wat MS gaat doen met dit potentieel

0

Aanbevolen voor jou