Hoofdontwerper Control richt nieuwe NetEase-studio op

Hoofdontwerper Control richt nieuwe NetEase-studio op

Kantoren in Barcelona en Seattle geopend

Paul Ehreth, de hoofdontwerper van Remedy's Control, heeft samen met NetEase een nieuwe studio opgericht genaamd Anchorpoint Studios.

Anchorpoint gaat zich richten op de ontwikkeling van actie-adventuregames voor pc en consoles. Het hoofdkantoor is gesitueerd in Barcelona, maar een tweede kantoor is gevestigd in Seattle.

Naast Enreth werken er diverse mensen bij de studio die hebben meegewerkt aan games als Red Dead Redemption 2, Crossfire, Ghost of Tsushima en The Division. Er worden via diverse vacatures nog meer werknemers gezocht op de officiële website.

Het motto van de studio is 'Per Aspera, Ad Astra', oftewel 'Naar de sterren door moeilijkheden'. Ehreth: "We willen namelijk een adventuregame maken die verfrissend blijft aanvoelen en elke keer dat mensen spelen een unieke ervaring biedt."

Het Chinese NetEase Games is de afgelopen jaren een grote speler binnen de game-industrie geworden. Het bedrijf heeft studio's als Quantic Dream en Grasshopper Manufacture gekocht. Yakuza-bedenker Toshihiro Nagoshi heeft met NetEase de ontwikkelaar Nagoshi Studio opgericht. Het is maar een kleine greep uit het talent waarmee NetEase tegenwoordig samenwerkt.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou