Hades is de best scorende next-gen game op Metacritic

Hades is de best scorende next-gen game op Metacritic

Indiegame Hades is op moment van schrijven de best scorende next-gen game op Metacritic.

Zowel in de lijst van best scorende PlayStation 5- als Xbox Series X-games staat Hades bovenaan. De gemiddelde score van de PS5-versie is 93 en de Xbox Series X-versie staat op 94. Daarmee verslaat het spel het gemiddelde van games als de Demon's Souls-remake, Ori and the Will of the Wisps, Microsoft Flight Simulator en Final Fantasy 7 Remake Intergrade.

Hades was eerder al verkrijgbaar voor pc en Nintendo Switch en is sinds eerder deze maand ook beschikbaar op PlayStation- en Xbox-consoles. De game is ontwikkeld door Supergiant Games, de studio achter Bastion en Transistor.

Spelers kruipen in deze roguelite in de huid van de zoon van God des doods Hades. Met hack-and-slash-gameplay baant men een weg door de onderwereld van de Griekse mythologie. Naarmate spelers meer uitdagingen voltooien door het combineren van krachten van verschillende Olympische goden, wordt steeds meer onthuld over het verhaal.

Hades

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Bijzonder. Ik denk dat ik deze game gewoon niet snap ofzo, maar ik vind m echt geen 9.4 waard. Heb de game voor de Switch en ik denk dat ik er wel een uurtje of twintig in gestopt, maar nee iets in de game zorgde ervoor dat ik m toch niet echt super leuk vond. Uiteraard was het steeds hetzelfde stuk spelen, maar dat wist ik van te voren. Het was voor mij toch meer button bashen misschien en daarmee steeds een stukje verder komen elke run. Vond het vechtsysteem nou niet echt heerlijk ofzo. Het verhaal dat hooggeprezen werd vond ik ook te vervelend om te volgen met die over the top voice-acting etc. Nee ik denk dat het niet mijn type game was.

0
test

@Luigi1985 Gelukkig hebben mensen verschillende smaken (anders zou de wereld ook maar saai zijn). Ik was al een groot fan van Supergiant games, maar dit is echt een pareltje. Vooral de momenten dat er weer iets (al dan niet muzikaal) nieuws wordt geintroduceerd, genieten gewoon! En ik merk dat ik (structureel) steeds iets verder kom. De (latere) boss fights zijn (inderdaad (nog?)) een kwestie van button bashen, maar dat is ook - bij mij - een kwestie van vaker doen, dan ontstaat inzicht en kalmte. Ik vermaak me prima en volgens mij heb ik pas het topje van de ijsberg gezien. Ik ben blij dat hij eindelijk op de PS4 is geintroduceerd.

0
test

Beetje too much hype inderdaad.. geen slechte game, maar ik heb een heel erg gevoel van "dit heb ik al eens gespeeld in tig andere games" tijdens het spelen ervan.

0
test

@ali3n8tor Zoals welke dan? Ik vond de complete ervaring vrij uniek. Raad de game ook vaak aan aan andere vooral omdat het juist niet zo'n 13 in een dozijn game is.

0

@Derper Same here. De game bood voor mij wel echt vernieuwing qua gameplay elementen die door elkaar zijn gebruikt en heel goed zijn uitgewerkt. Ook de grafische stijl, geluid en characters zijn allemaal tof gedaan. Ik heb weinig aan te merken op de game. Ik snap alleen niet waarom dit onder next-gen valt want in mijn boek is dat het absoluut niet.

0
test

@Derper euh rogue legacy, dead cells.. zelfs returnal.

0

Aanbevolen voor jou