Gerucht: Nieuwe Halo in ontwikkeling, draait op Unreal Engine

Gerucht: Nieuwe Halo in ontwikkeling, draait op Unreal Engine

Vorige deel Halo Infinite verscheen in 2021

343 Industries zou begonnen zijn aan de ontwikkeling van een nieuwe Halo-game.

Dat wordt geclaimd in een nieuwe aflevering van de SG Bitcast, waarbij de redactie het zou hebben vernomen van hun hoofdredacteur. Het gerucht werd vervolgens door Insider Gaming doorgeplaatst.

Veel details zijn er niet, maar gedurende de podcast wordt geclaimd dat men bij 343 Industries aan de game werkt, en dat het onderdeel uitmaakt van een nieuw tijdperk voor Halo waarbij de games op Unreal Engine gaan draaien. Dit in tegenstelling tot eerdere games in de reeks. De meeste Halo-spellen draaien op de Blam!-engine - ook bekend als de Halo-engine - en het meest recente deel, Halo Infinite, draait op de Slipcase Engine.

Halo Infinite kwam in 2021. In eerste instantie had het spel tegelijk met de Xbox Series-consoles moeten verschijnen, maar 343 Industries besloot het ontwikkeltraject te verlengen na negatieve reacties op vroege gameplaybeelden. Sinds release zijn niet alle fans te spreken over de ondersteuning van de shooter.

Begin dit jaar vielen er ontslagen bij Microsoft, waaronder bij 343 Industries. Studiohoofd Pierre Hintze verzekerde fans kort daarna dat men bij 343 aan de Halo-reeks blijft werken. "343 Industries blijft doorgaan met het ontwikkelen van Halo, nu en in de toekomst, waaronder epische verhalen, multiplayer en meer dan de dingen die Halo geweldig maken."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat is die Slipspace engine uiteindelijk een gigantische verspilling van tijd en geld geweest zeg.

0
test

Ja jammer genoeg wel

0
test

Het enige wat niet zoog aan halo infinite: de engine.... gaan ze die vervangen ;p

-1

Aanbevolen voor jou