Gerucht: Microsoft werkt aan Xbox Series X-model zonder diskdrive

Gerucht: Microsoft werkt aan Xbox Series X-model zonder diskdrive

Welkom in de digitale toekomst

Microsoft zou intern een Xbox Series X-model zonder diskdrive in ontwikkeling hebben.

Dat claimt Shpeshal Nick van de XboxEra Podcast te hebben vernomen. Het bedrijf geeft op dit moment twee modellen van de Xbox Series uit: de Xbox Series X die uitgerust is met diskdrive, en de goedkopere Xbox Series S zonder diskdrive.

Nick gaf geen verdere informatie over de mogelijke Series X zonder diskdrive, behalve dat het model mogelijk kleiner en lichter wordt dan de huidige Series X. Hij liet niet weten wanneer de console aangekondigd of uitgebracht zou worden. Wel claimde hij dat Microsoft nog meer Xbox-hardware voor in 2025 gepland heeft.

Volgens geruchten werkt Sony al geruime tijd aan een PlayStation 5-model met loskoppelbare diskdrive. Mochten al deze geruchten kloppen, dan lijken beide bedrijven steeds meer te experimenteren met het leveren van hardware dat gericht is op het leveren van digitale content.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dacht dat hun doel ook was om volledig cloud te gaan. Misschien dat ze een tussen aparaat gaan maken zonder schijfjes, misschien wel met USB ingang. Denk dat de stap als complete nieuwe console er 1 te ver is nog, maar als eindstap van deze serie is het een goede test. Daarintegen staat dan weer dat veel xbox spelers al een xbox hebben en er waarschijnlijk niet nog 1 gaan halen.

0

Aanbevolen voor jou