Gamers die emulators op Xbox gebruiken ontvangen tijdelijke ban

Gamers die emulators op Xbox gebruiken ontvangen tijdelijke ban

Microsoft probeert gevonden loophole tegen te gaan

Mensen die een manier hebben gevonden om emulators in de retailmodus van Xbox-consoles te draaien, ontvangen een consoleban van vijftien dagen van Microsoft.

In het verleden kon men emulators van de Microsoft Store downloaden, zodat men roms op Xbox-consoles kon spelen. Microsoft blokkeerde eerder dit jaar echter de mogelijkheid om emulators in de retailmodus van Xbox-consoles te spelen, al was het nog wel mogelijk in de developermodus.

Eerder deze maand liet een modgroep genaamd UWeaPons Store weten een trucje te hebben gevonden om emulators toch weer in de retailmodus af te spelen. Ze boden via Patreon voor 2 dollar per maand zelfs toegang tot deze nieuwe methode aan.

Inmiddels blijkt dit echter ook geen goed idee: Microsoft deelt bans van vijftien dagen uit aan iedereen die deze manier gebruikt om emulators op Xbox Series of Xbox One te draaien. Diverse modders laten dan ook weten hun werk rondom de emulators op Xbox stop te zetten - ook omdat mensen die de emulators beschikbaar maken op de consoles volledige bans ontvangen, in plaats van tijdelijke.

Het emuleren van (oude) games is een lastige kwestie. Emuleren is toegestaan zolang spelers de games in kwestie daadwerkelijk in het bezit hebben, maar velen gebruiken de techniek ook om illegale kopieën van games af te spelen, wat logischerwijs niet is toegestaan.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het is mij niet duidelijk wat nou de gevolgen zijn van deze bans. Kunnen deze personen hun console helemaal niet meer gebruiken tijdens een "consoleban"?

0
test

Wat ik begreep als je de xbox in developer mode zet (wat wel 20 dollar kost) krijg je de ban niet, alleen als ie op retail blijft staan.

0

Aanbevolen voor jou