'FTC dient klacht in bij federale rechtbank tegen Activision Blizzard-deal'

'FTC dient klacht in bij federale rechtbank tegen Activision Blizzard-deal'

Om te voorkomen dat de deal er komt

De Amerikaanse Federal Trade Commission is voornemens een klacht in te dienen bij de US District Court van Californië om de Activision Blizzard-deal van Microsoft te blokkeren.

Dat heeft CNBC vernomen van bronnen. Daarmee wil het voorkomen dat de overname van Activision Blizzard door Microsoft doorgaat voor de deadline van 18 juli. Eerder bracht de waakhond de zaak al naar diens eigen interne bestuursrechter. Die zaak dient in augustus. In die zaak maakt een interne rechter een voorlopige beslissing die Microsoft kan aanvechten in de federale rechtbank. 

Microsoft staat niet onwelwillend tegenover de rechtszaak en ziet die met veel vertrouwen tegemoet. "We verwelkomen de kans om onze zaak in een federale rechtbank te presenteren", zegt directeur Brad Smith. "Wij geloven dat het versnellen van de rechtsgang in de Verenigde Staten er uiteindelijk voor zorgt dat er meer keuze en competitie komt binnen de markt."

De FTC is niet de enige waakhond die de overname waar zo'n 68,7 miljard dollar mee gemoeid is wil blokkeren. Eerder maakte de Britse CMA al bekend niet akkoord te gaan met de deal, omdat die concurrentie op de cloudgamingmarkt zou verminderen. Microsoft gaat tegen die beslissing in beroep. Buiten de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk is de deal tot nu toe overal goedgekeurd. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Popcorn in de aanslag ;-)

1
test

"De FTC is niet de enige waakhond die de overname waar zo'n 68,7 miljard dollar mee gemoeid is wil blokkeren" Das idd waar, ze zijn momenteel met twee. Ze zijn in de minderheid, maar het zijn niet de enige :-p 'k zal blij zijn als die soap achter de rug is.

-1
test

awww -2, heb ik tere zieltjes pijn gedaan met m'n comment? het kan nog lager he, wie volgt?

0

Haha, ik zie het al helemaal voor me hoe die mensen zich toch een stukje beter voelen omdat ze jou een minnetje gegeven hebben. Eigenlijk moet je trots zijn dat jij ze een beetje geholpen hebt. Al is het maar symptoombestrijding natuurlijk, zij voelen zich even een beetje minder treurig.

0
test

ik geef je een pluisje want je stond ondertussen -3. en dit is waarom een plus min systeem niet werkt en nooit als werken. Mensen geven geen plus voor een reactie die echt goed onderbouwt is en eventueel feiten bevat. Nee ze gaan voor een plus als het exact hun mening is. En een min als het dat volledig niet is. ik zal eerlijk zijn ik heb dit systeem al gebruikt om meningen die tegendraads op die van mij staan toch een plus te geven. Ivm sterke onderbouwing en nette discussie voering. Dat verdient een plus, niet of ik het er mee eens ben. maar helaas het gros van de bezoekers kan dat niet reeel bekijken en ze vinden een post stom en dus - Of het is niet hun mening ondanks dat men goede argumenten aanhaalt en nette gesprekken voert. En dan ook - Een beetje goede site haalt dit systeem eraf. Want het gaat echt niet aangeven of een post goed is of niet. Enkel of het een populaire mening is of niet. En dat slaat de plank mis omdat minder populaire meningen dan gestimuleerd worden hun mening niet zo te ventileren omdat ze niet ‘beloond’ worden. maar goed men zal hier een reden voor bedacht hebben

1

Aanbevolen voor jou