Elden Ring-update voegt ondersteuning voor ray tracing toe

Elden Ring-update voegt ondersteuning voor ray tracing toe

Er is een update uitgekomen voor Elden Ring op pc, PlayStation 5 en Xbox Series-consoles waarmee onder andere ondersteuning voor ray tracing is toegevoegd.

Ray tracing is een technologie beschikbaar op krachtige pc's en moderne consoles waarmee op realistische wijze lichtinval en lichtweerkaatsing in games wordt gesimuleerd. Voordat Elden Ring in februari 2021 uitkwam beloofde FromSoftware al aan een patch te werken waarmee ray tracing ondersteund zou worden, en die is nu middels update 1.09 uitgekomen. 

Het bedrijf waarschuwt wel dat framerate en resolutie beïnvloed kan worden door ray tracing in het menu aan te zetten. Ray tracing aanzetten kan op consoles door de optie bij 'Game Options' te selecteren en op pc door de optie bij 'Graphics' te selecteren. De update lost verder diverse bugs op en maakt andere aanpassingen. De patch notes zijn hier te lezen. Daar valt ook te bekijken wat de minimale en aanbevolen systeemeisen zijn voor het inschakelen van ray tracing in de pc-versie van de game.

Van Elden Ring zijn inmiddels al meer dan twintig miljoen exemplaren verkocht. Afgelopen maandag publiceerde FromSoftware enkele statistieken van de game. Zo zijn spelers in totaal meer dan negen miljard keer gestorven in de game. Op een nog onbekend moment moet uitbreiding Shadow of the Erdtree uitkomen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit klinkt interessant, maar uitgerekend met dit spel is hoge/stabiele FPS toch wel belangrijk en zeker als je er eenmaal aan gewend bent. Maar binnenkort toch maar even uitproberen!

0
test

Heb eerlijk gezegd liever dat ze het stotteren fixen. Speel nu de game via een ps4 disc op de ps5 via backwards compatibility en daar werkt de game perfect. Bijna 60fps locked zonder enige stotter. Heb de game nu op 4 verschillende ps5's gezien en hij stottert gewoon in allemaal. Had gelezen online dat sommige mensen er geen last van hadden en dat dit aan de ps5 zelf lag en blablabla.. Maar die mensen weten dus gewoon niet beter is de conclusie haha :D

0

Aanbevolen voor jou