Diablo 4 verschijnt op 28 maart op Xbox Game Pass

Diablo 4 verschijnt op 28 maart op Xbox Game Pass

Game Pass heeft inmiddels 34 miljoen leden

Microsoft heeft aangekondigd dat Activision Blizzard-games op Xbox Game Pass voor console en pc verschijnen, te beginnen met Diablo 4 op 28 maart.

Dat maakte het bedrijf bekend tijdens een speciale podcast waarin de strategie van het Xbox-merk werd besproken, en een bijbehorend Xbox Wire-artikel.

Activision Blizzard werd in oktober vorig jaar overgenomen door Microsoft. Sindsdien zijn er geen games van de uitgever op Game Pass verschenen, terwijl Microsoft bij aankopen van eerdere bedrijven wel vrij snel spellen van die bedrijven op de dienst plaatste.

In de podcast liet Microsoft weten dat "Activision Blizzard-games naar Game Pass komen", dus het ligt in de lijn der verwachting dat er meer volgen. Daarbij wordt duidelijk gemaakt dat er inmiddels 34 miljoen Game Pass-leden zijn.

Diablo 4 kwam in juni vorig jaar uit. Erik Nusselder deelde een 9 uit: "Diablo 4 verbetert op veel vlakken, maakt jouw keuzes weer belangrijk en geeft je personages die je helemaal eigen kunt maken. Dit is een uitstekende basis waar Diablo-fans weer jaren zoet mee zijn."

Tijdens de podcast werd bekendgemaakt dat vier games die voorheen alleen op Xbox en pc beschikbaar waren, naar PlayStation 5 en Nintendo Switch komen. Om welke games het gaat is nog niet bekend, maar The Verge claimt te hebben vernomen dat het om Pentiment, Hi-Fi Rush, Sea of Thieves en Grounded gaat. Microsoft liet ook weten in Xbox-hardware te blijven investeren en dat Xbox-consoles de enige consoles blijven waarop Game Pass beschikbaar is. Het bedrijf werkt al aan een routekaart voor de volgende generatie consoles en heeft aankomend najaar ook een verrassing in petto.

Watch on YouTube
Diablo 4

Diablo 4 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

34 miljoen xbox gamepass leden, dat is bijna elke series gebruiker is dus een gamepass gebruiker en ja ik weet er zijn ook pc gamepass leden maar puur als je de sales nummers moet geloven van verkochte consoles en gamepass is het bijna net zoveel dus.

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 16 februari 2024 - 04:43]

0

Dat klinkt wellicht als veel, maar als je dus bedenkt dat vrijwel iederen PC gamer en iedere XBox gamer een potentiële klant is dan is 34 miljoen weer niet zoveel.

0
test

for those asking, Microsoft has confirmed that the 34 million Xbox Game Pass subscribers includes Xbox Game Pass Core (formerly Xbox Live Gold) via Tom Warren... 2 jaar terug was gp 24m ... de omgezette gold naar gp core ongeveer 10m. users Creatief boekhouden weer vanuit MS.

-1

Wat is daar creatief aan, er wordt toch niet geheimzinning over gedaan? Iedereen hier heeft meegekregen dat Gold omgezet werd gamepass Core dat is uitgebreid verteld en iedereen begrijpt dan neem ik aan wel dat dat aantal van gold bij het aantal van game pass abonnees opgeteld wordt. Hoe zou je het anders doen dan?

[Reactie gewijzigd door op 16 februari 2024 - 07:52]

0
test

@Broervanmarkrutte Creatief is het inderdaad niet maar een beetje vertekenend wel. Op deze manier lijkt het alsof alle Gamepass leden het 'echte' Gamepass hebben (als je begrijpt wat ik bedoel) terwijl dat er dus eigenlijk 10 miljoen minder zijn.

-2
test

@ rutte, Sarah bond vertelde gister trots dat wel 34 miljoen gamepass leden Diablo IV op gamepass krijgen!! Vandaag moest microsoft toegeven dat het maar om de betalende gebruikers van gp gaat. ( Microsoft has confirmed to The Verge that not all 34 million Xbox Game Pass subscribers will get access to Diablo IV next month. The game won't be available to Xbox Game Pass Core subscribers, which Microsoft counts as part of the overall 34 million subs ) 34 miljoen klinkt beter als 24 miljoen niet? Er wordt weer een enorm rooskleurig beeld geschept door ms waar wederom geen reet van klopt.

-2

@Alienator Ah op die manier, ja dat klinkt inderdaad vooral als een mooi marketing verhaal

0
test

Top! zat hier al op te wachten!

1
test

Ik ook. Zat het mij laatst al af te vragen wanneer Diablo naar GP zou komen.

1

Aanbevolen voor jou