Call of Duty: Modern Warfare-maker Infinity Ward opent studio in Barcelona

Call of Duty: Modern Warfare-maker Infinity Ward opent studio in Barcelona

Kort na de Europese goedkeuring van Microsofts Activision Blizzard-overname

Call of Duty: Modern Warfare-ontwikkelaar Infinity Ward opent een nieuwe studio in Barcelona, Spanje.

Dat werd via de officiële website van de ontwikkelaar aangekondigd. Zij gaan samen met het bestaande Digital Legends, dat ook in Barcelona is gevestigd, werken aan Call of Duty-projecten. Ook blijft Modern Warfare ondersteund worden. Digital Legends bereidt tevens de release van Call of Duty: Warzone Mobile voor.

Er wordt een nieuw team samengesteld voor de divisie van Infinity Ward in Barcelona waarbij er specifiek naar talent afkomstig uit de regio wordt gezocht. Het team wordt geleid door Riccard Linde, die al jaren werkzaam is bij Infinity Ward. Ook langdurige werknemer Peter McCabe komt in Spanje te werken.

Infinity Ward heeft al studio's in Austin, Mexico en Polen. Er gaan sinds vorig jaar geruchten dat de Poolse divisie van het bedrijf aan een openwereld-rpg werkt. Het is niet bekend of het Spaanse kantoor daar ook bij gaat helpen.

Eerder dit jaar keurde de Europese Commissie de overname van Activision Blizzard door Microsoft goed, waarna het eerstgenoemde bedrijf aangaf van plan te zijn diens investeringen en werkgelegenheid uit te breiden in de Europese Unie. De overname is echter nog niet in kannen en kruiken - in Groot-Brittannië is hij afgekeurd en ook de Amerikaanse Federal Trade Commission probeert het tegen te houden middels een rechtszaak die op moment van schrijven bezig is.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou